Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouhá doba doručení zásilky?

Od: babajaga® odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

ve středu 25.11. jsem odeslala zásilku, balíček o váze 0,8 kg. Pošta má otevřeno až odpoledne od 13 hodin, já to poslala ve 13,33. Myslela jsem si, že hned ještě ten den zásilka odejde. Byla to mylná představa. Když zásilku sleduji, vidím, že:

25.11. Obdrženy údaje k zásilce /tedy zásilku jsem jim předala/

25.11. Zásilka převzata do přepravy /tak už to asi začnou posílat./ OMYL.

26.11. čtvrtek se nedělo nic

27.11. pátek se opět nedělo nic

28.11. se zase neděje nic, to ale beru tak, že je sobota.

Co tedy pošťáci dělali celé dva dny? To se pořád ještě můj balíček povaluje někde na poště, odkud jsem ho podala? Domnívala jsem se, že od středy do pátku balíček dojde. Od Pardubic ke Kladnu. A zatím nic. Asi se někde pořád válí.

Jaké zkušenosti máte vy? Myslím si, že za ty nestydaté peníze, které ČP požaduje jsou ty jejich služby prachmizerné. Za ty 3 dny bych byla asi s balíčkem u Kladna od Pardubic pěšky dřív, než jejich doručení. Jaké máte zkušenosti? Jaga.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Njn, tohle se mi stalo několikrát, zásilka se někde zasekne. Navíc teď, když jsou obchody zavřené a všichni nakupují hodně na netu, tak všichni přepravci jsou zavaleni a nestíhají.

Ale klidně se může stát, že v pondělí tam rovnou bude info, že doručují, i ve sledování je občas bordel.

Jinak souhlas, přeprava ČP je ta nejhorší a nejdražší.

hodnocení

5x

Objasnění je jednoduché. Přepravní kapacita České pošty je stále stejná. Ale v předvánočním období (navíc je epidemie) je výrazně větší množství přepravovaných zásilek. Tedy je jasné, že průměrná doba doručení zásilky bude větší. Dá se to částečně přirovnat k situaci, kdy je na dálnici nehoda. Když někdo jede autobusem, tak nemůže být dodržen čas příjezdu dle jízdního řádu, protože to prostě není proveditelné.

hodnocení

4x

Vždyť začíná advent, jsou zavřené obchody, lidi nakupují online kvůli covidu. E-shopy nestíhají a rozvozy také ne. Balíčky se zpožďují, protože je letos extrémní nárůst online nakupování. Žádný rok zatím nebyl souběh Vánoce + covid + uzavřené obchody. Taková situace nikdy nebyla. Váš balíček zatím čeká, protože se před ním nahromadily jiné balíky. Rozvozní auta mají jen omezenou kapacitu, kolik balíků se vejde do nákladního prostoru. Rozvozní firmy jsou na maximu kapacit. E-shopy nestíhají balit objednávky.

Pěkný článek o zpožďování balíků ze včerejších zpráv - seznamzpravy.cz/...

Česká pošta rozváží během adventních sobotu. Zrovna mi vezou balíček. Je nutné být trpělivější. Myslím, že všichni se snaží. Využívám více dopravců podle nabídky v e-shopu. Balíkovna České pošty bývá nejlevnější. Pro balíček si ráda zajdu, když platím o hodně nižší poštovné.

doplněno 28.11.20 09:22:

Hodnotím všechny rozvážkové firmy přibližně stejně. Záleží odkud (vzdálenost) objednávám. Nemám problém s Českou poštou. Jsem s nimi spokojená. Mám ochotné doručovatele.

doplněno 28.11.20 10:18:

Nepotřebuji nejrychlejší. Preferuji levnější dopravu. Když nemám dost velkou objednávku na poštovné zdarma, vybírám nejlevnější dopravu, což bývá balíkovna České pošty. U věci za 400kč nepotřebuji dopravu za 120kč.

sirokko

Tak já nevím, co může být rychlejší, než doručení balíku přes celou republiku do dvaceti hodin.

111®
hodnocení

3x

já si myslím že záleží na vzdálenosti a dopravním prostředku, pokud to přepravují na trakaři a s lidskou obsluhou může to klidně trvat měsíc, pěšky..

sirokko
hodnocení

2x

Nechápu, proč někdo ještě posílá balíky Českou poštou s tím, že musí s balíkem k přepážce. Máme zde mraky přepravních služeb, kde si na webu zadáte přepravu, pro balík přijedou a obvykle na druhý den doručí (jsou výjimky, kdy se opozdí). Teď jsem posílal balík, jeden den (16. 11.) ve tři odpoledne přijeli a druhý den dopoledne ve svátek 17. 11.! bylo doručeno. Z Ostravy do Plzně.

sirokko

14:44 zadána objednávka :)

Jak dlouhá doba doručení zásilky?
opplo*
Nechápu, proč v dnešní době musím čekat doma na kurýra abych mu dal balík, když můžu jít na přepážku na poštu, kdy chci já a mám čas.
Co tenhle pohled?
sirokko

Joo, na poštách to je teď velice fajn. Vůbec se tam na nic nečeká. A fronty? Neznám *smich* Bonus je doručování balíku v délce týdne. Možná.

Kurýrní službu si lze objednat na den a dávají vědět kdy přijedou od-do.

opplo*
Ano, přesně tak. Fronty? Co to je? Obec 2500 obyvatel, otevřený 2 přepážky... Max. 2 lidí predemnou. Nemůžete pausalizovat.
joudic*
@opplo moc bych se neradoval, s takovym poctem obyvatel tam ta posta uz v roce 2022 ani nebude

hodnocení

2x

jakým typem služby jste zásílku posilála?

pokud máre sledovácí číslo tak je třeba se podívat kde je zásílka

jinak česka pošta nabizí službu kdy vám pošle sms když bude zásílka doručena

jinak já se musí české pošty zastat vždícky vše doručeno jak mělo a jako vozičkaří vždický když poprosil přišli před dveře bytu takže za mě česka pošta hodně dobrá

hodnocení

Kaspere, ano, mám sledovací číslo zásilky. A tak sleduji. Je neděle ráno, bude 7,30 a já zásilku pořád vidím tam, kde jsem ji ve středu 25.11. podala. TEDY PŘED PĚTI DNY! Zásilka přijata do přepravy. To je to poslední, co mohu vyčíst. Bude-li to tedy pěšmo, koňmo, nebo na oslu, mám se na co těšit. Ale s tím se ČP nepochlubí, jakým způsobem to budou doručovat. Po téhle mé zkušenosti asi na oslu, mají jich tam určitě dost a dost. A všichni berou peníze. Tak ať sebou hnou. *zed* Jaga.

pb®
hodnocení

1x
Ve středu jste poslala a už si stěžujete. Já 13.11. zakoupila a zaplatila a od 17.11. to má Zásilkovna na depu a nic. Dnes je 28.11. Jen zprávy, že se bude zavážet do Z-Boxu, ale potvrzení a heslo, že se zavezlo dosud nepřišlo. Ani není možnost změnit místo doručení, když tedy Z-Box je neustále přeplněn, tak že bych zašla na pobočku.

opplo*
hodnocení

0x
Kupuju sáňky z Třince do M. Boleslavi a od pondělí jsou podaný na poště v Třinci a nic... Ve středu po 14. hod mi posílali že Zlína cenný psaní a druhý den v 7:45 byl už na poště. Asi záleží taky na velikosti a druhu psaní.
Kromě pošty mám ještě špatnou zkušenost s PPL, kupoval jsem vruty atd. Balík asi 15 kg a kurýrovi se to nechtělo vozit, tak to stálo týden na depu.

joudic*
hodnocení

0x
alza zasilkovna 7 dni

hodnocení

0x

V pondělí tento týden v deset hodin podán balíček bez připlácení o předčasném doručení, a ve středu už byl doručován. Taky jsem nevěřila

hodnocení

0x
ČP je momentálně nejrychlejší. Ostatní jsou na tom ještě hůř.
sirokko

Určitě. Rychlejší než služba viz můj sken výše?

hodnocení

0x

Poštou již nic neposílám, ani si nenechávám posílat (jen v případě, že eshop nemá jiného dopravce). Zásilky přišly buď opožděně, nebo dokonce na jinou poštu ve stejném městě. Využívám "Zásilkovny", např. 26.11. odpoledne v 14,30 v eshopu objednáno zboží, 27.11. ve 14,00 hodin doručeno na pobočku "Zásilkovny". Trvalo to tedy jen cca 12 hodin. Takto i posílám zásilky. Pobočky "Zásilkovny"jsou již téměř tzv. na každém rohu. A poštovné je levnější, než poštou. Doporučuji. :)

zasilkovna.cz/...

*palec2*

hodnocení

0x

Rozvoz nákupů je na rekordní. A na hraně. ---- dnešní článek novinky.cz/...

Proč tak spěcháte? Chápu, že třeba u oslavy narozenin naštve zpožděný balík. Na dárky k Vánocům je čas. Nevadí mi počkat pár dní navíc.

doplněno 01.12.20 08:56: Limity na počty denních odbavených objednávek: Na objednávky z internetu si v dalších dnech lidé počkají ještě déle. Přepravci nasadili internetovým obchodům denní limity zboží, které jim přepraví. Kromě toho garantují doručení zásilek objednaných jen do poloviny prosince. Minimálně jeden až tři dny zpoždění očekávají e-shopy pro doručení. Dárky objednávat raději hned. seznamzpravy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]