Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám dotaz dám bývale ex 3000 kč, moho dát i v naturáliích? Kopím synovi boty a oblečení e stejné hodnotě, stvrzené účtenkami.
Ne, nemůžete platit v naturáliích. Fakt si myslíte, že 3000 Kč na dítě je nějaký balík? Bych chodila kanálama, kdybych takový dotaz tady položila! Někteří kolenovrti by vůbec neměli mít děti!
Vždyť si vemte 3000 a klidně si k nim ještě 3000 přidejte a zkuste za ně žít!
@clayman ale já tu nikde nepíši, že by matka a dítě měli žít za 6 tisíc?
Pokud čtu, tak by rád ponížil ty stávající alimenty o částku, za kterou koupil synovi nějaké oblečení? A 3000 Kč jsou na dnešní dobu fakt bída, vše je drahé, dítě stále něco potřebuje, ze všeho rychle vyroste, bydlení, jídlo, školka, doprava, hračky, nějaké koníčky atd.-záleží, jak je dítě velké, ale v každém věku je to nálož.
A vyřizovat si účty s exmanželkou tím, že se budu snažit obrat vlastní dítě o peníze, to je prostě ubohost, to vidím rudě!
Ne, museli byste se na tom jasně a nejlépe písemně dohodnout, pokud by vás ale chtěla honit po soudech, možná byste neprohrál, ale snadné by to nebylo.
tímpádem můj syn vlastně může chodit oblečený jako hastroš, hlavně že má maminka na tetování z alimentů které patří jemu?
Děkuji, vidím na tom jen to horší... Pltím alimenty které mají přijít mému synovi a jen se zneužívají..
No, zaprvé byste musel dokázat, že si bývalka dělala tetování z vašich peněz a ne ze svých. Zadruhé tři tisíce korun českých jako alimenty, tj. polovina vyživovací povinnosti na vlastní dítě je pro srandu králíkům a měl byste chodit kanálama. Za třetí, podílet se na nákupech nějakého ošacení, bot, dejme tomu lyží, kola a jiných nákladnějších věci je snad normální, pokud je to ve vašich finančních možnostech. Nevím, proč jste se rozvedli a ani to nechci vědět, ale to, jak se projevujete je sice typické, ale skutečně nechutné. Tři tisíce a ani o korunu víc na svého syna, prokrista
Tak teď se ozvala ta pravá... Vy si asi myslíte že vše je zdarma, každý má bobek ze zlata že? Ano neříkám že je to strašně moc, ale kdy vím že moje ex zabalí syna jednou igelitkou věcí které mu jsou malé na 3 týdny a spoléha na to že já mu nakoupím tak pardon madam, já platím každý měsíc, a nezáleží na práci. Pokud já platím tak jak mám, měla by mi moje ex poslat syna oblečeného adekvátně. Takže pokud Vám přijde nechutné že já osobně za syna utratím za měsíc 3000 kč jako alimenty a plus další 2000 kč jako oblečení tak jste marnotratná. Jen sem se zeptal zda lze peníze za alimenty uplatnit v naturáliích, ne na váš nazir. Jste jako ostaní matky brát, brát a nevidět. Všechny prachy pro sebe a ne pro dítě. Takže se uklidněte a odpovídejte na otázku prosím, děkuji
3000 nic moc říkají jedni ale já chápu, že otec málo vydělá, každý není milionář. dcera 2 děti na 10let 3000 na 6 let 1000, na manželku nic, nemůže ex co je z vlastní blbosti v insolvenci vysát do nuly. Babičky obě se snaží a dětem přilepší, upozorním, že zimní boty, kozačky pro tu starší stály skoro 2000. Otec když má také dá dětem a něco jim koupí, když nemá chce s dětmi např. do Aqaparku, dcera jim peníze dá, děti jsou v první řadě, rodiče se spolu zatím vždy domluvili, ex zná přítele dcery a v pohodě společně montují nábytek holkám. Vy musíte výživné platit a když můžete tak synovi něco koupíte, že by matka ze 3000 mohla těžit pro sebe, nevěřím ale jsou i takové matky. Můžete synovišetřit a dát mu to až bude starší. Otcové mají pocit, že děcko nepotřebuje každý rok nové boty, jelikož jim boty vydrží roky4, dětem roste noha, rostou a tak co sezona to obuv a ošacení. Kolik roků má syn. Vnučky dostávají kapesné, peníze k narozeninám, nic moc ale ta starší jde do KIK nebo PEPKO a koupí si triko za pár korun.
ne, protože ty tři tisíce nejsou jenom na boty a oblečení, ale i na všechny další věci (jídlo, nájem, energie, hračky, hygienické potřeby, zájmy, léky, vzdělání...). pokud chlapec nechodí bos, tak ty peníze mohou být potřeba jinde a botičkama matka nájem nesplatí (například) zdají-li se vám alimenty vysoké, podejte si k soudu návrh na jejich snížení.
@malejdawe - moho dát i v naturáliích?