Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco na uklidnění vzteku?

Od: zulul odpovědí: 31 změna:
Dobrý den, už nějakou dobu se potýkám s podrážděnými stavy, kdy se uzavřu, naštve mě cokoliv a kdokoliv kolem čeho projdu, bavit se nechci, prokrastinuju. Poslední dobou je to snad jednou za 3 dny a může to tak trvat celý den. Pro lidi kolem mě to musí být hodně otravný, zvlášť pro partnera. Zkoušela jsem meditaci, takový ty cvičení na uklidnění, spánkem, dobrým jídlem, nic moc nepomohlo. K psychologovi jsem se chtěla objednat, všude kolem mají plno. Tak se vás chci zeptat jestli nemáte zkušenost s nějakým volně dostupným lékem na uklidnění. Děkuji za odpovědi.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podle mě to chce aktivitu a ne zrovna jedení jídla. Co dlouhá procházka nebo začít běhat? On si to člověk rozmyslí jestli se zklidní nebo ujde 10km či uběhne 4km.

Zároveň si tím budujete pevnou vůli což je přesně proti prokrastinaci. S tou skončete.

Když prokrastinuje, tak jak se donutí k činnosti jako je běh? Třikrát zafuní, vztekne se a je to zase ta tam...

Ale třeba se pletu. Jen to je zkušenost z mého okolí.

Pokud nepomůže jídlo či setkání s dobrým kamarádem, tak je to na psychologa dle mého.

Za zkoušku to stojí, ne? Pokud se v tom najde půjde to snadno. Maximálně promarní 10 minut a vrátí se k prokrastinaci...

zulul
hodnocení

Právě že teď se mi moc ven ani nechce, když je taková zima. V létě jsem někdy chodila, ale to byl zase zákaz chodit bezdůvodně ven...

Jako bych to tušil. Výmluvy...

Poruč si a přemož se. Jinak to nikdy nejde.

Zákaz nezákaz, hlavně vylez ;)

Tazatelko, málokomu se chce teď ven. Já začala cvičit a chodit v bytě. A hned je mi líp. Zadejte si do youtube walking a je tam toho spoustu. Učte se jazyky.

hodnocení

3x
I myšlením na to, že máte pořád špatnou náladu, se vlastně ve špatné náladě držíte, protože se na ni tím soustřeďujete.
Nějak mám pocit, že ta prokrastinace - odkládání povinností člověka vede i k tomu, že se naučí věřit, že se stejně odloží i šance uspět. Že před Vámi Vaše dobrá nálada bude utíkat stejně tak jako povinnosti. Člověk tím přestává věřit ve svoje síly. Ono se to stejně nepodaří. Podařilo by se to, až když o to ani nebudu stejně stát.
Meditace potřebuje pro rozjímání správnou myšlenku, jinak není úspěšná, protože se při ní člověk začne nudit. Dá se meditovat, jen když je chuť. Zajímavá myšlenka mi připadá ta, že v každém hněvu je zrnko klidu, rozvíjení klidu. Pokud nejde klid, tak pocit bezpečí. Zmizelo bezpečí a proto nepřichází klid? Najít pocit bezpečí, případně řešit strach, zklidňovat ho, aby šlo utvořit prostor pro klid. Možná Vás pocity vedou k něčemu důležitému, čemu je potřeba porozumět. Proto není teď čas na klid.
Mě se zdá málo brát jen léky a nedořešit svoje důležité pocity. Jen je potřeba se nechat vést tam, kde je důležitá informace, která Vám nedovoluje být v klidu.

hodnocení

2x

Pusťte si koledy. Jinak je dobrý sport nebo nějak se zabavit, nějakým koníčkem.

doplněno 27.11.20 11:34:

Mně včera nabudily Pohybovky s Pavlem Křížem. Dávají to na Čt3 a nevadí, že je to program pro seniory. Fakt jsem potom měla chuť cvičit a cvičila dál. ;)

doplněno 27.11.20 11:36:

Pomáhá mi poslech relaxační hudby a autogenní trénink.

Zachvilku budou hrát celý den dokolečka (do zblbnutí) v supermarketech *andel*

To je super *palec*

Mě kolikrát stačí krom relaxační hudby i ruchy (na youutbe je třeba potok nebo déšť či zvuk lesa). Ale výlet do přírody je výlet do přírody.

Gumidku, taky si pustím potůček a to mě uklidňuje.

hodnocení

2x

Mám to taky,byla jsem u praktika a napsal mě Neurol 0,25,beru jednu tabletu a jsem klidnější,fakt mě zabírá...

liska5
hodnocení

2x

Dobrá hudba a práce, když už nechcete ven. To budete mít vygruntováno hned *smich*.

Jo a možná brát Guajacuran, ten snižuje tenzi a je bez receptu, a hořčík! Prý taky ubrat cukru. Hlavně dětem přemíra sladkostí provokuje návaly vzteku nebo nesoustředěnost.

bublaaa*
hodnocení

2x

Já když jsem super nasranej, tak si jdu zabouchat do pytle. Nejdýl jsem to vydržel asi půl hodiny. Druhý den jsem těma rukama nemohl ani otevřít mlíko, ale byl jsem v pohodě...

Takže moje odpověď je, vybouchat to ze sebe, nebo jinak vysportovat. Občas zahlédnu na pásu ženskou, co běží jak o život. Asi z podobných důvodů, jako já bouchám do pytle *frajer*

senior
hodnocení

1x

Zavolejte, nebo napište e-mail svému obvodnímu. Pošle Vám e-recept, přece jenom by měl mít pochopení.

Volně prodejné nejsou až tak silné. Nepotřebujete samozřejmě moc silné léky, ale jenom trošku.

Zkuste to, za zkoušku nic nedáte.

Ale jenom na přechodnou dobu, on ten listopad nebyl dobrý měsíc na pohodu ani jindy.

doplněno 27.11.20 11:07:

Ještě by mě zajímalo, z čeho to pramení?

Nemusíte to sem psát, stačí, když si to uvědomíte, proč.

A jaké je řešení. Musíte v sobě najít sílu a čelit tomu. je to všechn účelové, nahnat lidem strach, frustrovat je, stresovat, rozklížit společnost, vztahy.

Meditace hned nepomůže, k ní musí člověk dojít, dospět, ale určitě je dobré alespoň něco, začnete a najdete si, co bude vyhovovat.

Pusťte si léčivé solfeggio frekvence na youtube. Výběr je veliký.

Pokud máte problém s nynější situací s C-19, nesledujte televizi. Nebo jenom chvíli a když uvidíte stále stejné zprávy a černé scénáře, okamžitě vypněte.

Jestli z toho máte strach, tak si musíte říkat, mě ho nenaženete, já se nedám, budu bojovat.

Musíte najít v sobě vnitřní sílu, na dobrou věc, na svoji ochranu. A pomůže právě ten vztek. Nepoužívat proti sobě a partnerovi, ale proti těm, kteří manipulují, říkají něco jiného, ale myslí si a konají pravý opak.

lidus*
hodnocení

1x

Lehké jídlo, zkuste PERSEN forte-nebo pokud máte medunku, mátu -čaj, Zkuste se mít ráda a zabavte se. Zkuste a pak zbývá jen odborník.

hodnocení

1x

Tyto stavy má v péči psychiatr (léky) a psycholog (psychoterapie na zvládání Vašich stavů). Sama to pravděpodobně nezvládnete. Psychologové jsou k dispozici online, a to během několika málo dní, ale je to placená služba.

Pokud chcete psychologa zdarma, musíte mít žádanku od praktického lékaře či psychiatra a budete čekat hodně dlouho než se dostanete na řadu. Na vlastní platbu seženete psychologa téměř ihned. Někteří pracují raději online přes web kameru kvůli covidu.

K psychiatrovi se můžete objednat na konzultaci kvůli nějakým slabším lékům. Můžete se tam poradit. Zvažte pohlaví lékaře. Možná by Vám vyhovala spíše žena?

Na odběrech u praktika jste byla? Třeba štítná žláza dělá podrážděnost, hyperthyreoza, a dá se dobře léčit. Běžný odběr, nic speciálního. Raději se nechte zkontrolovat. Hormony mají vliv na psychiku.

Volně prodejné léky na uklidnění jsou z bylinek a slaboučké. Spíše večer na spaní. Psychiatr by Vám nejspíš napsal nenávykové antidepresivum, nikoli návykové anxiolytikum (prášky na uklidnění). Antidepresiva se předepisují nejenom na deprese, ale i na různé jiné psychické potíže.

doplněno 27.11.20 11:38:

Hlavně nepijte alkohol, stavy by se Vám zhoršily.

doplněno 27.11.20 11:39:

Ještě mě napadá, zda berete antikoncepci? Snášíte ji dobře? Nebo jiné léky?

hodnocení

1x

Pro začátek zkuste dechová cvičení, lépe řečeno, každý výdech prudce vydechněte nosem. Zaměřte se jen na ten dech, prostě vydechujte nosem. Je to dobré i před spaním na uklidnění. Na uklidnění jsem zkusila vše možné a jen toto mi pomáhá. Dokonce se mi jednou stalo, že při rozhovoru, který mi nesedl, tak se mi po tom vydechování začala bezdůvodně zlepšovat nálada. Je potřeba vše zkusit.

Zaměstná mysl, to by mohl pomoci ;)

Hlavně chtít i když nechci. To je největší překážka.

zirafka
hodnocení

1x

Z této situace, která nyní panuje bude na nervy čím dál víc lidí a doktoři nebudou stačit předepisovat léky.

joudic*
hodnocení

1x
pravidelny casty sex ;)
Láska jako taková je proti vzteku dobrá. Spokojený vztah prostě.

anitt
hodnocení

0x

Sex, hodně pohybu, ten se musí stát pravidelným!, ne že si občas zacvičíte. Léky bych zvážila, ikdyž vám antidepresiva může napsat i obvoďák, zapisují se do tzv. výpisu ze zdr.karty, takže když budete měnit zaměstnání, budete to tam mít uvedeno a nevím jak se k tomu postaví potencionální zaměstnavatel. Psychická labilita bude možná problém, ikdyž je to nefér. Nikdo nechce mít labilní zaměstnance a jsou profese, kde je to přímo vyloučeno. Když mám hodně blbé období a sport (cvičím jógu 2x týdně, plus denně 6 km pěšky venku) nestačí, zobnu si přípravek z lékárny, např.Kozlík plus, obsahuje kromě zklidňujících látek i vitamíny sk B, aby nedošlo k ospalosti, únavě. Plus vyhodit TV a pečlivě vybírat s kým se stýkám.

Zaměstnavatel se nedozví, že člověk bere antidepresiva. V dnešní době je na těchto práších hodně lidí. Výpis ze zdravotní karty se předkládá pouze závodnímu lékaři při vstupní prohlídce. Kromě lékaře nemá k těmto informacím nikdo přístup. Zaléčený zaměstnanec podává lepší pracovní výsledky než někdo s neléčenými psychickými problémy.

anitt

Nebuďte naivní, závodní lékař má určité instrukce od zaměstnavatele, vím to bezpečně, mám na této pozici příbuznou, pokud se pochopitelně nejedná o dělnickou práci atd. , tam je to jedno, lepší pozice jsou z hlediska psychické stability posuzována přísně. Takže ano, zaměstnavatel se nic nedozví, protože závodní lékař dotyčného nedá zelenou.

Nesouhlasím. Možná to tak někde funguje, ale to neznamená, že všude. Zatím jsem se nesetkala s "diskriminací" kvůli tomuto druhu léků a nejsem v dělnické pozici. Tyto prášky užívá docela dost vysokoškoláků včetně lékařů, právníků atd...

Navíc někteří mají lék od psychiatra. U praktického lékaře pak nenahlásí, že tyto léky berou. Ve výpise ze zdravotní dokumentace pak nic není. Neschvaluji tento postup, ale v praxi se to děje.

hodnocení

0x

Jestliže špatně zvládáte dlouhodobý vztek, pokuste se u obvodního získat Citalec Může ho napsat.

Netlumí, není po něm spavost, jen obrušuje hrany zlosti a smutku.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

dej si predepsat tabletky na nervy, to je dneska moderni, jak vubec mohli zit lide pred 30 lety kdyz nezobali tablety na kazdy prd

nebo zacni uzivat horcik, ostropestrec a kup si treba novo-passit

jenda2*
hodnocení

0x

Volně dostupný lék se jmenuje SEX. Brát prášky je docela úchylné a časem návykové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]