Nejste přihlášen/a.
Podle mě to chce aktivitu a ne zrovna jedení jídla. Co dlouhá procházka nebo začít běhat? On si to člověk rozmyslí jestli se zklidní nebo ujde 10km či uběhne 4km.
Zároveň si tím budujete pevnou vůli což je přesně proti prokrastinaci. S tou skončete.
Když prokrastinuje, tak jak se donutí k činnosti jako je běh? Třikrát zafuní, vztekne se a je to zase ta tam...
Ale třeba se pletu. Jen to je zkušenost z mého okolí.
Pokud nepomůže jídlo či setkání s dobrým kamarádem, tak je to na psychologa dle mého.
Za zkoušku to stojí, ne? Pokud se v tom najde půjde to snadno. Maximálně promarní 10 minut a vrátí se k prokrastinaci...
Jako bych to tušil. Výmluvy...
Poruč si a přemož se. Jinak to nikdy nejde.
Zákaz nezákaz, hlavně vylez
Tazatelko, málokomu se chce teď ven. Já začala cvičit a chodit v bytě. A hned je mi líp. Zadejte si do youtube walking a je tam toho spoustu. Učte se jazyky.
Pusťte si koledy. Jinak je dobrý sport nebo nějak se zabavit, nějakým koníčkem.
Mně včera nabudily Pohybovky s Pavlem Křížem. Dávají to na Čt3 a nevadí, že je to program pro seniory. Fakt jsem potom měla chuť cvičit a cvičila dál.
Pomáhá mi poslech relaxační hudby a autogenní trénink.
Já když jsem super nasranej, tak si jdu zabouchat do pytle. Nejdýl jsem to vydržel asi půl hodiny. Druhý den jsem těma rukama nemohl ani otevřít mlíko, ale byl jsem v pohodě...
Takže moje odpověď je, vybouchat to ze sebe, nebo jinak vysportovat. Občas zahlédnu na pásu ženskou, co běží jak o život. Asi z podobných důvodů, jako já bouchám do pytle
Zavolejte, nebo napište e-mail svému obvodnímu. Pošle Vám e-recept, přece jenom by měl mít pochopení.
Volně prodejné nejsou až tak silné. Nepotřebujete samozřejmě moc silné léky, ale jenom trošku.
Zkuste to, za zkoušku nic nedáte.
Ale jenom na přechodnou dobu, on ten listopad nebyl dobrý měsíc na pohodu ani jindy.
Ještě by mě zajímalo, z čeho to pramení?
Nemusíte to sem psát, stačí, když si to uvědomíte, proč.
A jaké je řešení. Musíte v sobě najít sílu a čelit tomu. je to všechn účelové, nahnat lidem strach, frustrovat je, stresovat, rozklížit společnost, vztahy.
Meditace hned nepomůže, k ní musí člověk dojít, dospět, ale určitě je dobré alespoň něco, začnete a najdete si, co bude vyhovovat.
Pusťte si léčivé solfeggio frekvence na youtube. Výběr je veliký.
Pokud máte problém s nynější situací s C-19, nesledujte televizi. Nebo jenom chvíli a když uvidíte stále stejné zprávy a černé scénáře, okamžitě vypněte.
Jestli z toho máte strach, tak si musíte říkat, mě ho nenaženete, já se nedám, budu bojovat.
Musíte najít v sobě vnitřní sílu, na dobrou věc, na svoji ochranu. A pomůže právě ten vztek. Nepoužívat proti sobě a partnerovi, ale proti těm, kteří manipulují, říkají něco jiného, ale myslí si a konají pravý opak.
Tyto stavy má v péči psychiatr (léky) a psycholog (psychoterapie na zvládání Vašich stavů). Sama to pravděpodobně nezvládnete. Psychologové jsou k dispozici online, a to během několika málo dní, ale je to placená služba.
Pokud chcete psychologa zdarma, musíte mít žádanku od praktického lékaře či psychiatra a budete čekat hodně dlouho než se dostanete na řadu. Na vlastní platbu seženete psychologa téměř ihned. Někteří pracují raději online přes web kameru kvůli covidu.
K psychiatrovi se můžete objednat na konzultaci kvůli nějakým slabším lékům. Můžete se tam poradit. Zvažte pohlaví lékaře. Možná by Vám vyhovala spíše žena?
Na odběrech u praktika jste byla? Třeba štítná žláza dělá podrážděnost, hyperthyreoza, a dá se dobře léčit. Běžný odběr, nic speciálního. Raději se nechte zkontrolovat. Hormony mají vliv na psychiku.
Volně prodejné léky na uklidnění jsou z bylinek a slaboučké. Spíše večer na spaní. Psychiatr by Vám nejspíš napsal nenávykové antidepresivum, nikoli návykové anxiolytikum (prášky na uklidnění). Antidepresiva se předepisují nejenom na deprese, ale i na různé jiné psychické potíže.
Hlavně nepijte alkohol, stavy by se Vám zhoršily.
Ještě mě napadá, zda berete antikoncepci? Snášíte ji dobře? Nebo jiné léky?
Pro začátek zkuste dechová cvičení, lépe řečeno, každý výdech prudce vydechněte nosem. Zaměřte se jen na ten dech, prostě vydechujte nosem. Je to dobré i před spaním na uklidnění. Na uklidnění jsem zkusila vše možné a jen toto mi pomáhá. Dokonce se mi jednou stalo, že při rozhovoru, který mi nesedl, tak se mi po tom vydechování začala bezdůvodně zlepšovat nálada. Je potřeba vše zkusit.
Sex, hodně pohybu, ten se musí stát pravidelným!, ne že si občas zacvičíte. Léky bych zvážila, ikdyž vám antidepresiva může napsat i obvoďák, zapisují se do tzv. výpisu ze zdr.karty, takže když budete měnit zaměstnání, budete to tam mít uvedeno a nevím jak se k tomu postaví potencionální zaměstnavatel. Psychická labilita bude možná problém, ikdyž je to nefér. Nikdo nechce mít labilní zaměstnance a jsou profese, kde je to přímo vyloučeno. Když mám hodně blbé období a sport (cvičím jógu 2x týdně, plus denně 6 km pěšky venku) nestačí, zobnu si přípravek z lékárny, např.Kozlík plus, obsahuje kromě zklidňujících látek i vitamíny sk B, aby nedošlo k ospalosti, únavě. Plus vyhodit TV a pečlivě vybírat s kým se stýkám.
Zaměstnavatel se nedozví, že člověk bere antidepresiva. V dnešní době je na těchto práších hodně lidí. Výpis ze zdravotní karty se předkládá pouze závodnímu lékaři při vstupní prohlídce. Kromě lékaře nemá k těmto informacím nikdo přístup. Zaléčený zaměstnanec podává lepší pracovní výsledky než někdo s neléčenými psychickými problémy.
Nebuďte naivní, závodní lékař má určité instrukce od zaměstnavatele, vím to bezpečně, mám na této pozici příbuznou, pokud se pochopitelně nejedná o dělnickou práci atd. , tam je to jedno, lepší pozice jsou z hlediska psychické stability posuzována přísně. Takže ano, zaměstnavatel se nic nedozví, protože závodní lékař dotyčného nedá zelenou.
Nesouhlasím. Možná to tak někde funguje, ale to neznamená, že všude. Zatím jsem se nesetkala s "diskriminací" kvůli tomuto druhu léků a nejsem v dělnické pozici. Tyto prášky užívá docela dost vysokoškoláků včetně lékařů, právníků atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.