Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byl jsem včera na odběru krve a zajímá mě jestli ty výsledky můžou být už dnes u doktora.
Myslíte že ano? Jak dlouho jinak trvají?
Omlouvám se, ale trochu hloupá otázka - nenapíšete, jaká krevní vyšetření byla indikována, ale ptáte se na výsledky? Takže tomu odpovídající odpověď: výsledky mohou být od 20 minut do několika týdnů...podle toho, co se v krvi vyšetřuje...
Jinak u kontrolních odběrů na běžné věci (KO, jaterní panel...) je jednodušší zaplatit si pár korun odběr jako samoplátce, protože výsledky jsou již odpoledne. Nabízí to obě největší laboratoře...
Ve skutečnosti jsou tyto věci opravdu hotové ještě týž den, ale lékařům se dostávají až druhý den ráno. Samozřejmě pak jsou speciální vyšetření, kde to může trvat týdny, typicky některá alergologická apod.
Každá laboratoř má svoje Call centrum, kam se můžete se svým dotazem obrátit. Jde o bezplatné linky, hovor je zdarma, telefonní číslo je uvedeno na žádance. Vy už jste na odběru byla, jestli si pamatujete název laboratoře, můžete se zeptat. Základní vyšetření krev/moč - výsledky do druhého dne. Výtěr z krku, kožní a podobně - zhruba týden. Některé protilátky přibližně do 10 dnů (já před odletem do prostředí, kde byl momentálně výskyt spalniček - protilátky už do týdne). Různá speciální vyšetření (genetika apod.) trvají déle.
Aeskulab 800 801 811, Citylab 800 737 383, Prevedig 800 273 131, Spadia 800 100 329, Synlab 800 800 234 ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.