Nejste přihlášen/a.
Ahojte, jaký má te názor na půsty z hlediska zdraví na tělo? Má někdo s tímto zkušenost?
Rozumný půst tělu prospěje, příliš násilně držený (člověk to nesnese, je mu špatně) nebo dlouhý je něco, čeho by se měl vyvarovat každý kromě jogínů a Kratochvílové (zpěvačky, ta ho drží pravidelně každý rok)
Postupně, nejdřív den, pak dva, tři, to jsem se naučila a každý měsíc si dám dva dny půstu jen s tekutinami, čajem, někdy trochu ochuceným ovocnou šťávou. Tělo se pročistí a pak je mi moc dobře, lehce, zmizí mi jinak běžné otoky rukou (ne vážné, ale trochu otravné) a vrátí se energie, která už někdy, vzhledem k věku, se trochu ztrácí.
Stejně prý fungují očistné klystýry, ale to tedy nedělám
Nemám zkušenost s půstem. Osvědčila se mi detoxikační kúra. Použila jsem bylinné tablety DetoxElixeerMax, 14 denní intenzivní bylinná kúra, a přidala jsem k tomu probiotika Biopron na podporu správné mikroflory ve střevech. Odvodnila jsem se a myslím, že kúra vytáhla z těla i nějaké nežádoucí zbytky. walmark.cz/...
Nedobrovolny pust drzivali uz v dobe kamenne a merili do metru ctyricet a dozivali se 30 let.
Dnes pust drzet nemusime, merime hodne pres metr a pul a dozivame se trojnasobku.
Půst jsem nezkoušela, půsty mají svoji tradici a jistě svůj význam mají. Jen se musí provádět správně, ale nikdy jsem se o to moc nezajímala, jenom vím, že to není vhodné pro lidi s psychickými poruchami a nervově labilními, neměli by držet ani lidé s nízkých tlakem.
To není normální jak někdo může srovnávat zdravotní půst z hladověním na hranici smrti s koncentračním táborem ..uffff
Měl jsem pána v blízkém sousedství co v takovém koncentráku 2 roky byl.A neměl s tím problém a klidně se mnou o tom hovořil a vyprávěl.Hrůza co se týče žrádla.Prasata proti tomu mají jídlo jak z Alcronu.Pán s tím názorem by měl jet do koncentráku na ozdravný pobyt a půst.
Váš příspěvek je, s prominutím, jeden velký blábol. Část těch, co přežili koncentrák, jsou/byli fyzicky odolní a v důsledku této dispozice se dožili i vysokého věku. Další skupina takto disponovaná nebyla, ale měla štěstí, že se vrátila alespoň s podlomeným zdravím a vysokého věku se nedožila. A ta zbylá většina jej nepřežila. Vyvodit z tohoto důkaz, že přilíš mnoho stravy škodí, to chce buď velkou dávku fantazie nebo prázdnou hlavu. Tipuji to druhé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.