Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je půst zdravý?

Od: robko odpovědí: 23 změna:

Ahojte, jaký má te názor na půsty z hlediska zdraví na tělo? Má někdo s tímto zkušenost?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

7x

Rozumný půst tělu prospěje, příliš násilně držený (člověk to nesnese, je mu špatně) nebo dlouhý je něco, čeho by se měl vyvarovat každý kromě jogínů a Kratochvílové (zpěvačky, ta ho drží pravidelně každý rok)

Postupně, nejdřív den, pak dva, tři, to jsem se naučila a každý měsíc si dám dva dny půstu jen s tekutinami, čajem, někdy trochu ochuceným ovocnou šťávou. Tělo se pročistí a pak je mi moc dobře, lehce, zmizí mi jinak běžné otoky rukou (ne vážné, ale trochu otravné) a vrátí se energie, která už někdy, vzhledem k věku, se trochu ztrácí.

Stejně prý fungují očistné klystýry, ale to tedy nedělám:)

hodnocení

5x

Úbytek svalové hmotny a skoro žádná energie.

jenda2*
Pust, ne hladovka. Zase pisete nesmysly.
27.11.20 16:01

Jako vždy :)

Pro Jendu2 půst je i pití pouze vody. Tedy žádná strava, tedy dle mě hladovění.

cs.wikipedia.org/...

Pravý půst popsaný v jogických knihách je nejedení ničeho, pouze pití. Rozjídání lehkou kašovitou stravou pak trvá stejný počet dní, jako byl půst. Masopust a ovocné dny je něco jiného, než půst. Tělo pak ujídá samo sebe, protože si bere energii ze svých svalů. Cokoli, co říkají v TV jinak, je podivná česká verze, ta pak lidi plete.

liska5
hodnocení

4x

Původní dotaz sem dal, aby prosadil svoji*alene*.

Jak se lidi nachytaj, když nevědí, jak to funguje.

Půsty byly od nepaměti a určitě měly a mají svůj smysl.

hodnocení

2x

Nemám zkušenost s půstem. Osvědčila se mi detoxikační kúra. Použila jsem bylinné tablety DetoxElixeerMax, 14 denní intenzivní bylinná kúra, a přidala jsem k tomu probiotika Biopron na podporu správné mikroflory ve střevech. Odvodnila jsem se a myslím, že kúra vytáhla z těla i nějaké nežádoucí zbytky. walmark.cz/...

hodnocení

2x

Nedobrovolny pust drzivali uz v dobe kamenne a merili do metru ctyricet a dozivali se 30 let.

Dnes pust drzet nemusime, merime hodne pres metr a pul a dozivame se trojnasobku.

hodnocení

2x

Půst jsem nezkoušela, půsty mají svoji tradici a jistě svůj význam mají. Jen se musí provádět správně, ale nikdy jsem se o to moc nezajímala, jenom vím, že to není vhodné pro lidi s psychickými poruchami a nervově labilními, neměli by držet ani lidé s nízkých tlakem.

hodnocení

2x
Ti co zažili a přežili koncentrák, se dožívali velmi vysokého věku ve zdraví, což je dostatečný důkaz, že příliš anebo nevhodná strava škodí. Pomoc si můžete rostlinou stravou, budete se cítit dobře a mít energie na rozdávání.

Kolik jich bylo? Ti co stavěli silnice a kolejiště nebo dělali v lomu?

To není normální jak někdo může srovnávat zdravotní půst z hladověním na hranici smrti s koncentračním táborem ..uffff

Měl jsem pána v blízkém sousedství co v takovém koncentráku 2 roky byl.A neměl s tím problém a klidně se mnou o tom hovořil a vyprávěl.Hrůza co se týče žrádla.Prasata proti tomu mají jídlo jak z Alcronu.Pán s tím názorem by měl jet do koncentráku na ozdravný pobyt a půst.

Váš příspěvek je, s prominutím, jeden velký blábol. Část těch, co přežili koncentrák, jsou/byli fyzicky odolní a v důsledku této dispozice se dožili i vysokého věku. Další skupina takto disponovaná nebyla, ale měla štěstí, že se vrátila alespoň s podlomeným zdravím a vysokého věku se nedožila. A ta zbylá většina jej nepřežila. Vyvodit z tohoto důkaz, že přilíš mnoho stravy škodí, to chce buď velkou dávku fantazie nebo prázdnou hlavu. Tipuji to druhé.

@kovis

Přesně tak souhlas!

28.11.20 10:46

tak kovis *palec*

Jestli jsem se někoho z morálního hlediska dotknul, tak se omlouvám. Bylo to čistě jen přirovnání vlivu stravy na zdraví. Byl o tom i dokument v TV, čistě přirovnání. S těmi hrůzami v koncentráku to nemá nic dělat a kdo to nepochopil má nejspíš prázdnou hlavu nebo nepoužívá tu šedou hmotu, co má mezi ušima.
výtka
Upozornění od sys milancukrar 28. 11. 2020 16:08:18
Prosím, nenapadejte ty, co s Vámi nesouhlasí.
Milane já nemám problém s jiným názorem, ale napadat se nenechám. Nezačal jsem s tím...

má nejspíš prázdnou hlavu nebo nepoužívá tu šedou hmotu, co má mezi ušima

hodnocení

1x

Půst jsem nikdy nedržela, zkušenost nemám a nemyslím, že je zdravý.

Ale odlehčovací den, například po Vánocích, si občas uděláme. Vynecháme těžká jídla, jíme jen něco lehkého, hlavně ovoce, zeleninu, nebo nějaké zeleninové jídlo, dostatek tekutin.

72mona3*
hodnocení

0x
Jsou různé druhy půstu. Neznamená to být jen vodě. Je to s nimi jako se vším ostatním. Musíte to mít tak v hlavě nastaveno a srovnáno. Třeba i jen vypustit na čas že stravy maso. Já si třeba v létě udělala týden jen o tekutinách (včetně ovocných a zeleninových šťáv, ale bez kávy). Bylo to fajn, jen ty návyky se těžko překonávají. Podle mne je půst prospěšný, pokud si při něm člověk nehuntuje své tělo. M.

liska5
hodnocení

0x

Jak pro koho. Kdo má problémy s cukrem, měl by to konzultovat s lékařem. Líp snese půst krevní skupina 0 než Áčko. Na mne by ozdravně fungovaly i delší pauzy mezi jídly. Určitě má smysl odlehčit organismu. V tom případě bych si nechala šťávy z ovoce a zeleniny, event zelenin.polévky.

hodnocení

0x
Kolega se kterým jezdím do lázní na půst nedá dopustit. Tvrdí že mu hodně pomáhá. Jen se musí držet víc jak týden. Kratší půst nedává smysl. Pouze rozhodí metabolismus. To už je lepší v současné době propagovaný "přerušovaný" půst. Po půl roce, kdy jsem dodržoval 6+18 jsem shodil 14 kilo a bez hladovění a počítání kalorií. Pak se váha zarazila a dneska už jim od 10 do 18 bez omezování a další rok bez jojo efektu držím stejnou váhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]