Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkažený kefír?

Od: martina20 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den , koupila jsem si 6 x 500 g kefÍrového mléka a tak trochu jsem na to zapomněla , že ho mám v lednici :D . Hrozí mi nějaké zdravotní potíže? V lednici máme 1 stupeň a na kefíru je napsáno , spotřebujte do 3.11 2020 . Je mi líto to vyhodit , takže se ptám , zdali se něco stane , když to vypijeme . Nejsou nijak nafouklé a při otevření to nezasyčelo . Trošku jsem si "cucla" a chutnal jako klasické kefírové mléko (bublinky v něm nejsou) .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Já bych to klidně vypila, když to bylo uzavřené. Jednou jsem dokonce nechala v lednici jogurt asi měsíc, možná víc, zavřený a když jsem ho otevřela byl naprosto v pohodě a klidně jsem ho snědla a nic mi nebylo.

hodnocení

7x

Pokud kefír nevykazuje žádné známky změn (kvašení, bublinky, jiná vůně, jiná chuť apod) nebál bych se a klidně bych ho zkonzumoval. Myslím, že je v naprostém pořádku.

PS: Maximálně vás trochu prožene, ale to může i ten naprosto čerstvý*smich*

liska5
hodnocení

5x

Jestli nebyl otevřený, tak v takovém chladu přežil bez úhony. Klidně bych ho pila.

To by musel být hořký nebo zapáchal, abych ho vyhodila.

Já si jednou koupila zakysaný ovocný nápoj a ten měl tak divnou chuť, že jsem ho raději vyhodila. A jindy i neovocný měl divnou chuť. Prošlý nebyl ani jeden. Není kefír jako kefír. Jsou od různých výrobců. A už vím, který nekupovat. Kefír se dává i do těsta na buchtu.
Nemám ráda zakysaný nápoj s ovocem vespodu. Dělávali ho ve skleněné lahvi meruňkový a jahodový a ten nápoj z toho nešel dostat ven. A jednou byl právě navíc zkažený, to nebyl prošlý. Dlouho jsem ho neviděla prodávat. Kdoví, jestli se ještě vyrábí.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, bude to OK - maximálně kefír zrychlí Vaše kroky směrem k většinou nejmenší místnosti v bytě . Zdravím!

P.S. Myslím si, že kefír lidé kupují často kvůli jeho schopnosti urychlit vyprazdňování.

hodnocení

2x

Pokud není plesnivý , nedělejte si žádné starosti, jsem sama a stane se mi kolikrát , že mi zůstane v lednici třeba jogurt. A abyste ho spotřebovala co nejdřív, můžete udělat kefírovou buchtu nebo palačinky - jsou výborné,recepty najdete na internetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]