Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská hned po skončení rodičovské dovolené a při vystřídání v pobírání RP

Od: komande odpovědí: 1 změna:
Můžu já když jsme se z manželem vystřídali v pobírání rodičovského příspěvku,a on pobírání rodičovského příspěvku vzal na sebe, tím pádem mi skončila rodičovská dovolená a měla bych nastoupit do práce, ale mám rizikové těhotenství a mám od lékaře neschopenku. Muzu pobírat nemocenskou, když můj manžel ještě pobírá rodičovský příspěvek na naše první dítě?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

to, že jste přestala pobírat rodičovský příspěvek, automaticky neznamená, že vám skončila rodičovská dovolená. u rodičovské dovolené záleží na tom, o jak dlouhé trvání jste požádala svého zaměstnavatele. on vám nemusí umožnit předčasný návrat (a pokud byste vlastně do práce ani neměla nastoupit, tak nemá důvod vám ho umožňovat). jinak ano, pokud vám rodičovská dovolená skončila a vy nemůžete pracovat z důvodu nemoci, máte nárok na nemocenskou. druhá věc je ta, že pokud tohle ukončení bude účelové z úmyslem vytáhnout ze státu dávky z pojištění, tak to může být sociálkou napadnuté. jinak pokud vám skončila rodičovská dovolená a vznikl by nárok na nemocenskou, tak by současné pobírání rodičovského příspěvku nevadilo. tam je podstatná ta rodičovská dovolená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]