Mám problém, se kterým potřebuji poradit. V jednom areálu mám plechovou boudu, ve které mám sádrokartony vedle boudy je sloupek s elektroměrem a z tohoto vede přívodní kabel cca 3m vzduchem ke mě. V areálu jedna firma dělá jakousi údržbu a pokaždé něco poničí na té mojí boudě. Jednou je to pokácený sloupek s elektroměrem, jednou si vzali z kabelu chráničku, jednou mi zbourali plechový komín, jednou mi do toho nabourali že mi popadalo pověšené nářadí ze zdi ATP. Je toho už opravdu hodně. Včetně toho, že kdyz bourali asfaltový výkop cca 2m od mě boudy, popraskaly mi sádrokartony (a nejen ve spárách). Ten člověk co to má na starosti, tak s ním je domluva. A zatím některé poškozené věci opravil, ale furt toho je dost - téměř pokaždé když tam přijedu tak je něco poškozeno. Ten člověk se sice dušuje, že si na to dává majzla, nicméně dnešní příchod a zjištění pokládaného nářadí po celé podlaze vlivem nabourání do boudy, mě toto již přestává bavit Jak byste toto řešili vy?
"mam boudu" je dost vagni termin. Na zaklade ceho? Mas pronajaty pozemek k umisteni boudy? Je ve smlouve neco o tom, ze ti pronajimatel zajisti nenarusovani boudy treti stranou? Predpokladam, ze minimalne druhy bod neplati. Pak: Velmi obecne - musis zjistit, kdo ti boudu poskodil a po nem pozadovat nahradu skody. Tzn. vyzvat ho k uvedeni do puvodniho stavu a pokud to nelze, k uhrade oprav. Zaroven po nem muzes chtit uhradit napr. usly zisk, pokud ti nemoznosti pouzivat poskozenou boudu vznikl. Pokud nejsi schopen prokazat, kdo boudu poskodil, pak muzes maximalne podat TO na neznameho pachatele a doufat, ze PCR neco zjisti.
Boudu jsem koupil - mám na ní kupní smlouvu od jedné firmy. Pozemek mám pronajatý - taktéž mám smlouvu pro umístění této boudy na pronajatém pozemku. Vím kdo to dělá, ten člověk se po vyzvání k tomu postaví čelem, ale za týden provede další a další poškození. je to týden co týden. od drobností po nákladnější opravy. Tedy neustálé řešení, dohadování, atp atp atp. Tím že je to týden co týden, věřte, že po XX měsících mě to už přestává bavit.
sirokko
@jiristransky Máte pronajatý pozemek. Kromě pronajímatele, a to za určitých podmínek, nemá nikdo na něm co dělat. Řeště to tímto způsobem. Další level je jeho oplocení, třeba i mobilním plotem.
Pokud znáte viníka, požadujte po něm náhradu škody. Pokud se k jejímu způsobení bude znát, je problém vyřešen. Horší situace bude, když se k tomu znát nebude. To mu potom musíte dokázat, že škodu způsobil a náhradu vymáhat třeba i soudně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.