Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké vyšetření je nejvíc nepříjemné?

Od: nikc® odpovědí: 42 změna:
Dle mého názoru a zkušeností urologická vyšetření.

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Ve svém věku jsem měl různá vyšetření, ale které je to nepříjemné jsem zatím nezjistil. Jen vím, že zdravý člověk má tisíce přání, nemocný jen jedno.

hodnocení

4x

já jsem omdlela bolestí u kolonoskopie,museli mě vzít jindy a v celkové narkoze,takže pro mě tohle...

hodnocení

Tak ta mi nevadila. Záleží na tom, co Vám dělali.

Dostala jsem během vyšetření ledvinovou koliku,nafouklá střeva přiškrtila bloudivou ledvinu :(tak proto ta hrozná bolest

hodnocení

4x

Pro mě jednoznačně magnetická rezonance, i když nebolí...příšerná klaustrofobie, nikdy více *ee*

hodnocení

4x

Před každým vyšetřením je strach, ale zatím nic moc. Na urologickém vyšetření pod narkozou jsem jim neusnul a říkal jsem si, že se ozvu až to bude bolet. Najednou byl konec. Koloskopie a gastroskopie jsou v pohodě. Odběr mozkomíšního moku šikulka trefila až na potřetí, ale taky se to dalo vydržet (bez umrtvení). Když se vám dírou v třísle hrabou v tepnách nebo v srdci, tak se pouze netěšíte na dlouhé ležení se zatěží. Přikláním se k andy a magnetické rezonanci. Tam jsem se seznámil s klaustrofobií. A ještě obstřik paty, to je taky žůžo.

hodnocení

2x

Z těch, na kterých jsem zatím byl (moc jich nebylo) rozhodně gastroskopie.

hodnocení

Na gastroskopii jsem byla celkem asi 5x a jen jednou mi to bylo hodně nepříjemné. Asi moc nepůsobil ten uspávací prostředek a všechno jsem vnímala.
Uspávací? Já to měl za plného vědomí, jen nějaký znecitlivující sprej do krku, ale celou dobu vyšetření se mi strašně navalovalo a dávil jsem se.

miki, stejný stav dneska, ale je to jen 3 minuty. Za rok opět.

martajs

Zatím nic horšího mě nepotkalo než je gastroskopie. Tu dám jen ve spánku.

bublaaa*
hodnocení

2x

Bývalá přítelkyně zažila lumbální punkci. Prý takovou bolest si nikdo neumí představit.

To me právě vůbec problém nedělalo...
bublaaa*

Tak je fakt, že ona byla trochu hysterka. Tak vlastně nevím..

bublaaa*

Tak jestli mám mluvit za sebe, jako puberťák jsem zažil nějakou komplikovanou angínu, kdy mi museli udělat díru do krku a skoro každý den mi doktor trhal peánem tu tkáň od sebe, aby díra nesrostla. Bylo to strašně nepříjemné, pamatuji si jak jsem každý den sbíral veškerou odvahu tam vejít do tý ordinace.

alfi
hodnocení

2x
PH metrie nebo manometrie jícnu. Bronchoskopie taky nic moc. Magnetická rezonance mi přišla v pohodě. Aspoň vám nic nikam necpou
hodnocení

Tak na manometrii jícnu jsem také byla a máte pravdu. Je to nepříjemné a ještě ke všemu se tam učil nějaký medik. Takže tam byli dva.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Pro mně bylo zatím nejhorší trhání krčních mandlí. Bylo mi už 30 let, a strašně to krvácelo. Ta krev se srážela, takže mi vznikala z té sraženiny jakási "blána", která uzavírala celý prostor v krku, takže jsem nemohla dýchat a dusila a dávila jsem se. Kdyby mě neoperoval krásný, ale fakt krásný mladý doktor ;), asi bych utekla. Ida

hodnocení

Chodím na urologii taky k přitažlivému doktorovi docela.
hodnocení

V čekárně bylo pár lidí a taky se netěšily na vyšetření dvě ženy. Bylo to cítit ve vzduchu. Hlavně, že se to vyšetření dalo přežít.
hodnocení

Bylo mi taky skoro 30, když jsem byla na trhání krčních mandlí. Komplikace jsem naštěstí neměla. Doktor je vyhlášený ve svém oboru, i přístupem k pacientovi.

111®
hodnocení

2x

výživná je cystoskopie..

hodnocení

Na tom jsem byla včera.
111®

u holek to není taková vášeň...*smich*

hodnocení

2x

cistoskopie bez narkozý (kvůli mojí diagnoze ) láhoda ,ale dálo se to přežir

jinak 2-3 cévká do pindigia pohoda

lidus*
hodnocení

2x

Než vyšetření začne, tak každé, strach má velké oči a nejhorší jsou zkazky od těch co na vyšetření byli a nebo jen z doslechu ví, jak je to strašné.Je vážně málo vyšetření které nemám vyzkoušené a přežila jsem všechna, některá byla nepříjemná ale ne strašná. Lumbální punkce před r. 1982,leželo se 12h na břiše, 12 na zádech, dnes ji běžně dělají ambulantně a za 2h jdete domů. Urologie, zavedení nefro a vnitřní stenty, nic strašného. Hrozně jsem se bála vnitřního ozařování, do vagíny se v narkoze zavádi strojek, do rekta rovněž, vše se propojí a ozařují zevnitř už při plném vědomí, nic hrozného a podruhé jsem šla v naprostém klidu. Nejhorší snad bylo buzení z umělého spánku, nevíte kde jste, proč tam jste, co je pravda a co vaše vidiny. Pro někoho je hrůza když mu berou krev, pro druhého zase něco jiného. Mám zkušenost nesondovat u pacientů, ptám se jen lékařů, bohužel ví prd, mladá lékařka mi přišla s telefonem kde mi něco o zákroku našla na internetu. Po zákroku jsem ji vše musela popsat aby vůbec věděla co má na dotaz odpovědět.

mate59
hodnocení

1x

Kolonoskopie, 2x za živa, dále jen v CA a to už v pohodě.

hodnocení

0x

Spíše záleží na tom jak jsem kdo comprlich!

Viděl jsem v osmdesátých letech mladé muže co po provokačce na kapavku nemohli na nohu došlápnout jak je od injekce mléka bolela a viděl jsem takové co to snimi ani nehnulo.

jm
hodnocení

0x
Šlauch do žaludku je pro mne nejhorší. Ale ještě jsem nezažil odběr míchy... Prý je to nesnesitelné...
Tak tu jsem dala v pohodě

Gastroskopii každý rok, zrovna dneska dopoledene. Vždy OK, uvidíme dnes.

Jé, Milane, ja právě teď sedím v čekárně na gastroskopii:)

Tak jsem zpět, vyšetření asi 3-5 minut, asi 15-20 minut papírování, 40 minut čekání a hodinu doprava. Co z toho je nejhorší?

hodnocení

0x

Nasazování zubního implantátu a následné hojení. Nejhorší je první a druhý den. Sice dostanete injekce proti bolesti, ošetření nebolí, ale nepříjemné to je. Otok.

hodnocení

0x

Tady najdete natočená vyšetření. Český blíbený seriál s našim zachránařem Samkem, který děla figuranta. Chce seznámit veřejnost s průběhem obávaných vyšetření, a aby se lidé nebáli chodit na prevenci a další vyšetření. Hodně propaguje kolonoskopii od 50 let, která je v rámci screeningu zdarma. mall.tv/...

hodnocení

Tam je plenta, kabinka, na urologii. Ale tam, kam chodím já, není. Musím se svlékat před lékařem a sestrou. To je nepříjemné.

Viděla jsem to a stejně se bojím, a to jsem ve svých 61 letech ještě nic nezažila. Kromě MR - úplně v pohodě.

Já jenom MR a ta byla naprosto v pohodě. V 70ti nic z toho, co zde čtu, jsem ještě nezažila, asi to teprve přijde.:-D

hodnocení

Maky, to buďte ráda, že jste nemusela roztahovat nohy během vyšetření poslední sobou. To mi ty lázně stály za to. Ještě ve 4* hotelu! V červenci jsem byla ve 3* a nic jsem tam nechytla. Od té doby, co jsem byla ve Františkových lázních, jsem byla 5x na gyndě a 4x na urologii. A ty léky, co jsem brala, taky něco stojí. A sex s přítelem od té doby taky nebyl.
hodnocení

A na gyndě každá návštěva mě stojí 99 Kč. Plus ještě mi předepisovaly mastičky a globule. Ta doktorka v tom 4* hotelu neměla pravdu, když říkala, že můžu absolvovat koupele s menstruací s tampónem. To byla chyba. Raději je neabsolvovat.

hodnocení

0x

Pro mě bylo nejhnusnější trhaní nervu ze zubu bez umrtvení. Napřed jsem omdlela a pak pozvracela. Další zážitek u kterýho jsem omdlela dokonce 2x byl výškrab vlčího zrna z víčka.

Celkově jsem na všechna možná ošetření a vyšetření na hlavě háklivá.

slauch
hodnocení

0x

gastroskopie-neboli šlauch do krku a do žaludku je brnkačka,když máte doktora s modernějším šlaufem,endoskopem,který je tenčí než ty tlusté,zastaralé a tím pádem skoro nic necítíte,když Vám to strká do žaludku.Když mají ještě ty starší,tlustší šlaufy tak je to hnus ale s novým je to pohoda,protože má menší průměr šlaufu.Můj doktor měl nějaký novější endoskop značky Pentax a s tím to je pohoda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]