Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
uvažuji o přivydělávání si formou vedlejšáku (ŽL), jsem zaměstnaná, ale mohu vědět, proč bych měla odvádět SP a ZP při vedlejší činnosti, když to platím jako zaměstnanec a ještě vlastně 2x (zaměstnavatel a zaměstnanec), to budu mít jako lepší zdravotní péči?
Podle mne bych měla ZP platit jen jednou a i to sociální - zaručuje mi to snad větší důchod - nikoliv - jen se vybere víc na opálené a ty vládní šmejdy - kdybych byla královna řepky, tak mne to moc netrápí, ale tyhle odvody mi připadají jako odstrašující pro ty, co přemýšlí o přivydělávání si k nic moc platu...hanba jim ! Copak to takhle funguje i v ostatních státech?
Píšou, že to tak má být, ale nepíšou proč, proč by měl někdo, kdo odvádí, odvádět vlastně 3x /zaměstnavatel, zaměstnanec, ŽL/ ...sice první rok nemusí, samozřejmě, že záleží na zisku, ale druhý rok už ano. Já se jen ptám proč?
Děkuji.
Co se týká kvality zdravotní péče, tak to je politicky problematické téma. V nemocnicích, které jsou ve veřejném vlastnictví, je nebo by byl velký problém, rozdělovat péči na více nebo méně kvalitní. V souromých nemocnicích by při výrazně nadstandartní péči mohl být problém s financováním z veřejných prostředků. Definovat "standardy" zdravotní péče je dost problematické.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.