Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divná hádka s matkou

Od: anonymka666 odpovědí: 13 změna:
Zdravíčko.
Moje mamka je obvykle ten nejlepší a nejmilejší člověk a vycházíme spolu, ale po dnešním ránu jsem teda zatraceně odvařená.
Abych popsala situaci, každé druhé ráno musím vstávat v brzkých ranních hodinách, abych vyvenčila psa a se sestrou se střídáme po dnech. Dnes byla řada na mně a s rodiči máme ve zvyku, že když vstanu, nejprve se s nimi nasnídám, a pak jdu teprve ven. Nikdy jim to nevadilo, ale dnešek nechápu.
No a to jsme takhle snídali, a pes si najednou začal stěžovat. Tak jsme si řekli že až dojím, tak půjdu ven. Když jsem si v rychlosti šla pro něco na zapití vánočky, pak to začalo. \Určitě to dělá schválně!\ a další podobné řeči, zatímco já jsem se snažila polknout poslední suché sousto, jelikož kafe jsem dopila před jakou chvíli a samotná vánočka moc dobře do krku neklouže. Pak jsem se šla obléct a samozřejmě mě ještě častovali řečmi na to, že si s někým píšu zatímco chodím. Zatímco jsem se oblékala, to se musím přiznat, mi pár minut trvalo, ale rozhodně to bylo tak pod pět minut, samozřejmě pokračovali.
Abych to vysvětlila dál, včera jsme domů koupili vymyvatelnou barvu na vlasy a měla jsem se dneska obarvit. Jenže když jsem se vrátila oblečená, matka si neodpustila na mě řvát, že mě neobarví (jsem sice dost stará na to, abych to zvládla sama, ale po mém neúspěchu s peroxidem mě nenechá nic takového udělat samotnou, i když bych ráda). Mám sto chutí se nabarvit sama, protože svoji barvu vlasů nesnáším a nenechám se trestat kvůli něčemu, co ani nechápu, ale asi to neudělám, protože nechci, aby na mě někdo zase ječel, teď bych jí k tomu totiž dala i důvod.
Bylo to ráno jako každé jiné, akorát dneska byla nepochopitelně hysterická a vyčítala mi něco, co jí jindy nevadilo. A to jsem ani nebyla drzá a držela jsem jazyk za zuby.
Nějak to nechápu. Sice mi to trochu trvalo, to ano, ale celý incident se zapíjením vánočky a oblékáním trval max. 10 minut, to je proč mi přijde její reakce lehce přehnaná. A že bych to dělala schválně? Snad nejsem idiot, malé dítě ani hloupá. Ze zbytečné provokace bych nic neměla, naopak, ještě by mi toho dost zakázali, tak nechápu, proč si myslí, že bych něco takového dělala schválně. Jestli to někdo chápete, prosím, vysvětlete mi to, ráda bych totiž věděla, jakým způsobem nad tím přemýšlí.
Pokud to nikdo nevysvětlíte, poradíte mi, jak mám vyřešit tuto situaci?
Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zdravím,chce to slyšet názor obou stran.Já jako mamka 17leté dcery to vidím tak-Venku je mlha,mrzne a mám jít se psem ven?Musím to zapít,musím napsat několik zpráv,pak se musím 5 minut oblékat atd...mezitím pes sedí u dveří a kňučí?Taky bych už na ni asi vyletěla !

anonymka666
hodnocení

Moc děkuji :).

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Celý dotaz vidím jako: JÁ, JÁ, JÁ... Já jsem nejdřív chtěla snídat, já jsem chtěla zapít vánočku, já jsem se dlouho oblékala, já chci mít obarvené vlasy, já nevím, co jim vadí, já jsem nic špatného neudělala, já nesnáším svou barvu vlasů, já mám teď strach, že mě mamka neobarví, ... Ale ani náznak špatného svědomí z toho, že u dveří čeká pes, který kňučí => tedy už má velké problémy s udržením moči a stolice. Už ho bolí břicho, už nutně a okamžitě potřebuje všechno vypustit ven. A je tak zlatý, že to drží, i když ho to bolí, a nepustí to v bytě. A sobec řeší jen sebe. Chtělo by to víc ohleduplnosti vůči jiným (živým tvorům) a méně sebestřednosti. Vy jste mu provedli to, že jste si ho vzali domů, on se k vám necpal. Tak mu nezpůsobujte problémy a bolesti. Jak on k tomu přijde? Ida

kare
hodnocení

4x
Doporučuji namazat vánočku máslem.

hodnocení

4x

Kolik ti je let? To vypadá mentalitou na 10. Nebo ani ne! Já bych byl venku za 2 minuty! Tak ses z toho sáhodlouze vypsala a postěžovala si, jak je máma blbá, a já se jí nedivím, že vypěnila, když má doma takového sobeckého fracka. Příště by ti měla dát pár facek a ty by ses jí měla omluvit, a ne ji takhle pomlouvat!

hodnocení

2x

Myslím si, že maminka má "své dny" a tak je trochu nedůtklivá. Potřebovala své napětí ze sebe dostat, tak si vybrala za hromosvod tebe, zkus být velkorysá a odpusť jí to. Normálně ten její ranní výstup přejdi, nepatlej se v tom a povznes se nad to. Jestiže jinak nemá cholerickou povahu, tak si myslím, že zbytek dne bude v pohodě. Už bych se k tomu ráno nevracela, potkají tě v životě mnohem horší situace, na tohle zapomeň, zase bude dobře.;)

hodnocení

1x

Někdy se stane, že člověk vstane tzv."prdelí napřed", to známe asi všichni. Nic bych neřešila, přešla bych to, nic tak hrozného se nestalo.

hodnocení

1x

Zdravím. Zkuste takovýmto situacím předcházet. Nejdříve jděte se psem, ať nekňučí a netrpí tím, že potřebuje jít ven a nikdo s ním nejde a pak se v klidu nasnídejte a dělejte vše ostatní. Pes nechápe, proč Vám to tak trvá a mámu asi znervoznilo totéž.

id
hodnocení

1x

Zaráží mne, že nechápe, co jsi provedla. Zvíře má vždy přenost před tvou zdlouhavou snídaní. Napřed jsi vypila kafe ( to vařící nedáš na jeden hlt),pak jsi jedla vánočku, pak hledala něco na zapití. Odhaduji tak 20 minut, Pak se loudáš s oblékáním a pes trpí. I kdybych nevstala hore zadkem, tak na tebe také vylítnu.

Od zítřka choď ke snídani oblečená, vyvenči psa a pak se loudej se snídaní třeba až do oběda.

etana*
hodnocení

0x

Ono je to celé divné. Podle problému je vám /tobě asi tak deset let, podle stylu psaní a gramatiky jste/jsi učitelka češtiny na gymplu. Doporučuji příště nezapíjet vánočku deset minut a netrápit se tím déle než také deset minut. Jen tenhle elaborát určitě někdo smolil podstatně déle, než se pes vyčůrá.

anonymka666
hodnocení

Právě vzhledem k tomu, jaká to byla zvláštní událost, jsem to nazvala divná hádka. Zas tolik se tím netrápím, jen je pro mě překvapivé ji vidět v takové náladě, když si jindy rozumíme a tak nějak jsem nechápala, co jsem vlastně udělala. Co se týče věku, studuji na gymnáziu :D.

anonymka666
hodnocení

Děkuji za odpovědi :). Když se nad tím teď zamýšlím, tak si myslím, že až se vrátí z práce, určitě bude v klidu.

hodnocení

0x

Příště se zeptejte: A máš radši když je šťastný a spokojený pes, nebo když jsem v pohodě a klidu nasnídaná nejdřív já?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]