Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matka s dítětem na rd

Od: katerina* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, potřebuju vážně pomoct. V rychlosti, otěhotněla jsem v 17 s člověkem co mě měl jen na jedno, opustil mě a výbavu a vše jsem pořídila pro miminko já s rodinou, u porodu jsem byla taky sama, po porodu si udělal testy otcovství a po prokázání, že je malá jeho se mnou chtěl být, bydlel u mých rodičů 11 měsíců, přispíval 2000 měsíčně já měla 6000 a přispívala jsem taky 2000. Jídlo jsme kupovali oba, po 11 měsících jsem ho vyhodila, protože mě neustále sledoval, pořád jsme se hádali, nemohla jsem si s nikým psat(ani s holkáma) čekal mě před toaletou a koupelnou a když jsem tam byla déle, tak šel dovnitř, co dělám, vystřídal 6 práci, většinou byl na úřadu práce nebo nemocenské, proto byl se mnou doma. Měli jsme pak soud o dítě, on tam napsal hrozný lži, udělal z mé rodiny špíny a bůh ví co(hlavně že 11 měsíců mu to nevadilo) označil mě jako psychicky narusenou, mám porezane ruce z minulosti, kvůli němu. Moje sestra je fetacka a přišla tak o děti, to tam taky napsal a uvedl že malá nemůže žít ve spine a ve styku s drogově závislým. Přišlo mi, že ten soud vyhraje, najmul si nejlepšího advokáta, jeho rodina má dost peněz. Nakonec se odložil kvůli času a melo být 2 stání. My jsme to ale zrušili a šli do podnájmu. Od té doby, co bydlíme sami, mě neustále napadá, dokonce na mě vytáhl nůž, a když jsem zavolala policii, porezal se a utíkal na stanici, že jsem ho napadla a udělal, že on je oběť. To se stalo vždy když jsem zavolala PČR. Psychicky mě týrá, nemám žádné soukromí, když přebalí dceru, nebo se o ní nějak stará, hned to mám na talíři. Říká to jeho mamince, která je při něm, říkala mi že udělá vše pro to, aby mi vzala moje dítě. Nevím co mám dělat, kam mám jít, nemám dost peněz na uziveni mě a male, nemůžu k rodičům, protože uznávám, že to tam není moc pěkné a je tam sestra fetka. Nechci přijít o vše co mám, u soudu to vypadalo jako by to vyhrál, já mám strach že přijdu o svoje malé miminko, nedokážu si bez ní život představit. Zním jako hysterka, ale opravdu jsem zoufalá a nevím, co mam delat, když nemám peníze a nemám kam jít a on tohle vše má, nedokážu si představit, že takhle hnusný člověk mi sebere vše, pro co jsem obětovala vše co jsem měla..navic rodiče už doma nemají místo, takže tam stejně nemůžu. Prosím potřebuji nějakou radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudis*
hodnocení

4x
Nejlépe navštívit /zavolat/ azylový dům pro matku a dítě ...je v každém větším městě tam buď přímo pomohou nebo alespoň poradí

liska5
hodnocení

2x

Určitě co nejdřív vyhledejte pomoc na sociálce OSPOD na OÚ v místě bydliště. A právě to, co jste tu napsala, jim takto sdělte. Když půjde o dítě, zabývat se tím budou právě oni.

hodnocení

1x

Dobrý den. Nejdříve si musíte sehnat bydlení. Pak si vyřídit vše nač máte nárok od otce dítěte. Existuje i státní sociální podpora, i hmotná nouze atd. Můžete se obrátit na OSPOD a poradit se tam, nebo na některou občanskou bezplatnou právní poradnu (dle místa svého bydliště) Ty možnosti jsou, ale musíte věci dotáhnout do konce a umět se o dítě skutečně postarat.

firmy.cz/...

obcanskeporadny.cz/...

senior
hodnocení

0x

A k jeho rodině nechcete jít, nebo nemůžete, není tam místo, nebo Vám to nenabídli?

Jestliže mají zájem o miminko, o vnučku, tak musí jít i maminka.

Možná by se vztahy urovnaly. Píšete, že jsou v lepší finanční situaci, využijte toho a když by to nefungovalo, tak to vidím také na ten azylový dům.

Pomlouvat Vaše rodiče a příbuzné je lehké, ale ukázat, že jeho rodina je ochotná nabídnout pomocnou ruku se nekonalo?

Přítel se bude třeba před svojí rodinou více snažit.

A Vy můžete navázat lepší vztah s prarodiči z druhé strany.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]