Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte tuto dětskou knihu dle popisu?

Od: dedalebeda* odpovědí: 6 změna:

Potřeboval bych zjistit název knihy, či série knih pro děti dle následujícího popisu. Bohužel si jen matně vzpomínám jak vypadala. Prodávala se v 80. letech a myslím, že se jednalo o sérii knih. Kniha byla spíše brožura či sešit o málo stranách, asi tak 20 - 30. Vázaná klasickými železnými sponkami do sešívačky, měkká obálka. Vydavatel pravděpodobně Albatros. Velikost asi A4 naležato. Na každé straně byly celoplošné ilustrace, které se věnovaly nějakému tématu, zobrazující různé sekvence běžné lidské činnosti, např u lékaře apod, které tak přibližovala dětem. Ilustrace se vyznačovaly tím, že byly uspořádány do řádků jakoby komix, ale nejednalo se o komix v pravém smyslu slova. Pomohl by mi název či obrázek.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dedalebeda, položila bych dotaz na Databázi knih, jsou tam velice šikovní a určitě někdo poradí.

Pěkný večer

dedalebeda*
hodnocení

Děkuji za radu, napsal jsem dotaz i tam.

liska5
hodnocení

1x

Připomíná mi to knihu "Už vím proč", ale že by byla primárně ve formě sešitů, to asi ne.

Taky mě napadla! A i ta 80. léta by odpovídala, měla jsem ji jako malá a nedávno jsem ji kupovala malému hlídacímu, myslím, že tam byl rok 88.

Nicméně existuje ještě jedna podobná knížka, která kupodivu nebyla česká, ale snad francouzská (a ne Larousse)? Podobný styl, ale méně technický, spíš humanitně zaměřený - lidské tělo a sexualita, společnost, rituály a tradice... a více by odpovídala ta komiksová podoba. (Nicméně i ta vyšla jako kniha, ne v podobě sešitů.) Hledám, nenacházím, některému dítěti v rodině jsem ji taky darovala, tak až si vzpomenu, zjistím...

dedalebeda*
hodnocení

Knihu Už vím proč znám, ta to nebyla. Vím určitě, že se jednalo o sešity A4 naležato. Ale i tak děkuji.

dedalebeda*
hodnocení

Tak nalezeno. Jedná se o sérii Petr a Hanka.

databazeknih.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]