Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nouzový stav

Od: soukromnik odpovědí: 12 změna:

V současnosti jsou zavřené restaurace, je zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti a zákaz vycházení od 23 hodiny.

Ale já jako mám svoji restauraci a jako mám za svým domkem louku a za ní svůj les.

Mohu v současné době si přijít sám do své restaurace a tam si sám popíjet?

Mohu v noční době se toulat po svém lese a své louce si popíjet?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Prosím Vás, co řešíte? Když to nemůžete vydržet a za barákem máte soukromou louku a les, který Vám také patří a máte to zřejmě oplocené, jako soukromý majetek, tak si vezměte tu flašku, projděte vaší soukromou cestou do toho lesa a tam se klidně zpijte do němoty. Ale dejte si bacha, abyste pak zase trefil domů po té své soukromé cestě a nevybočil třeba někam na silnici, která Vám už nepatří a mohli by tamtudy projíždět policajti. Nebo se tam rovnou někde u pařezu vyspěte. Ráno už můžete jít i po té silnici. Ono vás tohle blbnutí rychle v tomhle počasí přejde a budete rád, že budete popíjet někde u kamen.;)

hodnocení

0x

Určitě si ve své hospodě můžete sám popíjet, stejně jako např. uklízet, nebo provádět inventuru.

V noční době je zákaz vycházení od 23.00 a na veřejnosti se popíjet může až ve 3.stupni, nyní je 4.stupeň, takže budete muset počkat..

Ve třetím stupni rizika nákazy můžou otevřít i další obchody, částečně i restaurace nebo galerie a na veřejnosti je opět možné popíjet alkohol, což je ve 4. a 5. stupni zakázáno. blesk.cz/...

doplněno 23.11.20 12:57:

@slavo, na zahradě si popíjejte co chcete.

hodnocení

Takže bych neměl ani na svém oploceném pozemku popíjet?

id

Ano, rozumíte tomu dobře. Pokud to nevydržíte bez chlastu, otevřete si flašku doma a můžete popíjet v kteroukoliv hodinu. To je výhoda, ne?

Podle mě můžete, někteří to tu moc hrotí. Ale možná jen nechápu, co tím vláda myslela. Každopádně zde se píše, že vláda zakazuje pití alkoholu na veřejně přístupných místech, což Vaše zahrada samozřejmě není. Jako že bych si nemohl vzít po obědě pivo, sednout si na své zahradě na lavičku a vypít si ho? Lidi, proberte se a neblázněte. ( hledejte Zákaz maloobchodního prodeje a služeb - I.Zakazuje - ad.6 )

hodnocení

0x

Slavo, Vy mne opět překvapujete.

Mohu v noční době se toulat po svém lese a své louce si popíjet?***po 23 hodině nemůžete

Milane mě ale o víkendu překvapilo, že je sice pořívání alkoholu na veřejnosti zakázáno, ale prodej svařáku a nebo punče je asi na veřejnosti povolen a dávají to do kelímku.

Dávají to do kelímku s víčkem s upozorněním, že to musí vypít doma.Ale že to pijí u stánku to je už jiná.

@slavo - Protože si ho můžete odnést domů či jinam na neveřejné místo - ale když se budete "chovat slušně", v 99 % vás policie ani nezkontroluje a když už, většinou to skončí domluvou ;)

re4zon
Hlavne zakaz vychazeni je nevymahatelny, pokud clovek neni uplne hloupy. Takze po svem lese si muzete courat jak se vam zamane.

daniela1
hodnocení

0x

I podle mě se to tady nějak hrotí, dokázal by tedy někdo (např. @id, @milancukrar ) vysvětlit, co znamená "volný pohyb osob na území celé České republiky" a kam tedy smím po 23. hodině, když na (svůj, oplocený) pozemek za domem ne? Není to úplně teoretická úvaha, taky se mě týká, ačkoliv jsem nad tím tak vůbec nepřemýšlela a ať už je to jakkoliv, stejně neplánuji svoje zvyky měnit. *co*

To samé s alkoholem, "pití alkoholických nápojů na veřejně přístupných místech", ačkoliv to už je mně jedno. Ale na soukromém pozemku, tj. místě veřejně nepřístupném, bych neměla pít alkohol? Jak píše nahoře @ajvn, "Jako že bych si nemohl vzít po obědě pivo, sednout si na své zahradě na lavičku a vypít si ho?". *co*

Chápu, že kde není žalobce, není soudce, ale překvapily mě odpovědi, že se to nesmí, a tak mě zajímá, jestli to celé chápu špatně.

jenda2*

To nesmíte ten zákaz brát tak doslova. Veškeré případné zásahy policie se řeší podle konkrétního případu. Např. jedete z odpolední směny a ujede vám vlak. Určitě se nezahrabete do hlíny, aby vás náhodou někdo nenačapal.

Na vašem soukromém pozemku se můžete stavět na hlavu po celých 24 hodin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]