Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz jak probíhá prodej nemovitosti na hypotéku?
Prodávám zděděný barák - kupující ho bere na hypotéku.
V pondělí jsme podepsali zástavní smlouvy, ty jsou vloženy na katastru. Kupující ještě v pondělí odeslal všechny podepsané a potvrzené smlouvy do banky. A teď se čeká až banka pošle peníze do úschovy na advokátuv účet.
Ten dle smlouvy do tří dnů (co dorazí peníze z banky - ta by je měla do 10 dnů od podání zástavní smlouvy na katastr odeslat peníze do úschovy) donese kupní smlouvy na katastr. na vklad.
Jneže jak to je?
Teď jsem koukal na katast a je tam : zaplobování, důvod zástavní právo.
a zvýraznéna věta: Běží 20denní lhůta, během které nesmí katastrální úřad povolit vklad (§ 18 odst. 1 zákona č. 256/2013 Sb.). Tato lhůta skončí 07.12.2020.
Chápu to tak že v té lhůtě není možné podat na katastr kupní smlouvy - které se vážou na podanou zástaví smlouvu? Musí se tedy čekat až uběhne těch 20 dní a podat znova smlouvu?
Jde mi o to že máme ve smlouvě že po podání kupných smluv advokát uvolní půlku peněz.
Děkuji za informace Tomáš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.