Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemovitost na hypotéku... postup

Od: tomaskalina odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám dotaz jak probíhá prodej nemovitosti na hypotéku?

Prodávám zděděný barák - kupující ho bere na hypotéku.

V pondělí jsme podepsali zástavní smlouvy, ty jsou vloženy na katastru. Kupující ještě v pondělí odeslal všechny podepsané a potvrzené smlouvy do banky. A teď se čeká až banka pošle peníze do úschovy na advokátuv účet.

Ten dle smlouvy do tří dnů (co dorazí peníze z banky - ta by je měla do 10 dnů od podání zástavní smlouvy na katastr odeslat peníze do úschovy) donese kupní smlouvy na katastr. na vklad.

Jneže jak to je?

Teď jsem koukal na katast a je tam : zaplobování, důvod zástavní právo.

a zvýraznéna věta: Běží 20denní lhůta, během které nesmí katastrální úřad povolit vklad (§ 18 odst. 1 zákona č. 256/2013 Sb.). Tato lhůta skončí 07.12.2020.

Chápu to tak že v té lhůtě není možné podat na katastr kupní smlouvy - které se vážou na podanou zástaví smlouvu? Musí se tedy čekat až uběhne těch 20 dní a podat znova smlouvu?

Jde mi o to že máme ve smlouvě že po podání kupných smluv advokát uvolní půlku peněz.

Děkuji za informace Tomáš

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
ano, správně. Nyní nelze nic dělat s nemovitostí. V podstatě je to ochranná lhůta, kdyby nějací podvodníci prodali váš dům bez vaší vědomosti, tak vy teď máte čas to řešit. Až lhůta skončí, proběhne přepis.

ppp
hodnocení

0x

Samozřejmě na katastr můžete podat návrh na vklad kupní smlouvy, jen katastr s ním nebude nic dělat, jen vyznačí další plombu. Jakmile ukončí probíhající řízení (o zástavním právu), začne běžet (a vyznačí) lhůtu pro kupní smlouvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]