Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce , doktor , musím si brát volno / dovolenou?

Od: smule* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, chtěl bych začít chodit k psychologovi, vím že to bude 1x týdně. Pracovní dobu mám 8-16.30 takže zcela určitě budu muset ,,ošidit,, práci. Mám si brát každý týden volno nebo existuje ze zákona nějaké uvolnění? Pak asi nebudu splňovat pracovní normu, celé mě to odrazuje kvůli práce ale už bych to vážně měl řešit. Děkuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

2x

Ze zákona na tohle volno nedostanete, ale i psycholog "na pojišťovnu" často bere klienty později odpoledne, takže není důvod odcházet z práce.

smule*
hodnocení

nevím jakého chytnu tak se předem připravuji. jsou také dost obsazení ale bylo by to promě nejlepší to ano

syd

Pokud je to klinický psycholog, což patrně je, když je to na pojišťovnu, tak pak máte i nárok na propustku, protože se to bere jako lékař.

hodnocení

0x
Psycholog není lékař. Na psychologa volno nedostanete. Jedině kdyby psychoterapii vedl psychiatr, pak byste dostal razítko na propustku od lékaře.
Lékař - doktor medicíny.
Psycholog může být rovněž doktor, a to nějakých humanitních věd s titulem Ph.D
Psychologa si můžete platit a v tomto případě byste měl najít pozdější ordinační hodiny. Ve velkých městech určitě.
Nebo je možnost psycholog online v čase, který si zvolíte. Placená služba.
Pokud máte psychologa na pojišťovnu (zdarma přes zadanku od praktika či psychiatra), tak s tím nejspíš nic nenadelate a musíte se zkusit domluvit v práci. Tam nejspíš nebude možnost večerních konzultačních hodin.
Propustku k lékaři není určena pro návštěvy psychologa. Psycholog není lékař.
smule*
hodnocení

ano, na pojišťovnu, nemůžu si dovolit každý tyden 500kč.

ok®
hodnocení

0x

co tak propustka k lékaři? sice nevím jak by to toleroval zamestnavatel každý týden.

A copak, že budete nucen chodit týdně k navštěvě? Že by už vám taky hrabalo z "korony"? Trocha ironie *smich*

smule*
hodnocení

byl jsem už dříve kde mě informovali že to bude obtýden popř. 14 dní., pak jsem se odstěhoval tak k tomu nedošlo.

smule*
hodnocení

nevím o jaké propustce je řeč, pardon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]