Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak hezky svázat papíry do desek?

Od: matoska odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

kamarádce chystám takový malý dáreček a potřebuji poradit. Chtěla bych svázat papíry do nějakých desek, složky, aby to moc hezky vypadalo a zároveň, aby to bylo funkční a stránkama se dalo listovat. Napadly mě dřevené desky z obou stran, ale asi to nebudu umět hezky svázat. Nechci vyloženě kroužkový šanon, to by celkem zabilo ten nápad dárku. Ráda bych, aby to vypadalo více osobně a ručně dělané. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co tohle, když chcete ruční práci?

ruvid.net/...

matoska
hodnocení

Jee super! moc se mi to líbí, děkuji.

hodnocení

2x
Mě se to radí..Jedním z mých oborů je knihařina. A mám na to doma dílnu. Ale základ bych volila lepenkové přířezy potažené čímkoliv vhodným, co doma najdete. Klasicky se potahuje kůží, koženkou, plátnem či papírem. Teprve potom se desky krášlí. Nelamte si hlavu se správností vazeb a udělejte to tak, jak to pro Vás bude nejsnažší. Svázání záleží na tloušťce. Dá se sešít režnou nití, sešívačkou, plastovými šrouby,slepit..záleží co máte doma k dispozici.

jabraka*
hodnocení

1x

Kartonové desky A-4 lze levně koupit v mnoha papírnictvích .Polepit je tapětou typu VINYL,nebou VLIES je pomocí akrylového lepidla bez problémů.Vliesová tapeta nemá smtštivost při vysychání lepidla,proto si karton zachová tvar.Tapetou spojím dva kartony a vytvoří se tím obal listové složky.Tu vytvořím složení listů papíru staženého mezi dvě prkénka a natřením hřbetu akrylátovým lepidlem.Po zaschnutí mohu použít ještě jeden nátěr.Až je hřbet suchý,vlepí se do desek.pomocí dvou archů tvrdšího papíru.Já jsem podobným způsobem řešil výrobu ročních výzkumných zpráv. vědeckého ústavu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Dříve jsem dělával nabídky do výběrových řízení - pokud šlo o nějakou menší zakázku, vázal jsem to v termovazači, pokud se jednalo třeba o top hotely, nechával jsem si na to vyrábět desky v knihařství - většinou potažené látkou s raženým písmem. Vlastní stránky se pak děrovaly a vázaly plastovými šrouby., které však byly kryté. Vypadalo to hezky

hodnocení

0x

Vyrobila bych desky z tvrdého papíru. Minimálně z dortové krabice, raději ale tvrdší papír. Desky by měly mít na všech stranách mírný přesah nad vnitřním obsahem. Podívej se na vázanou knihu, o kolik přesahují desky nad listy. Desky je potřeba vyzdobit. Nalepení tapety je snadné, ale takové "odbyté". Nalepení vlastnoručně batikovaného papíru je mnohem lepší. Nebo si vyber jinou výtvarnou techniku. Desky i papíry je pak potřeba velmi pečlivě nejméně na pěti místech (záleží na velikosti) proděravět a v těch místech protáhnout a zavázat mašličku, tenoučkou krajku, šňůrku s přivázanými korálky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]