Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denně pivo. Jsem alkoholik?

Od: renda123 odpovědí: 12 změna:
Zdravím,
v poslední době často narážím na články typu že když si dá člověk za večer 2 piva, tak je alkoholik a měl by se jít léčit.
Já tedy piju skoro denně večer již asi 7-8 let dle chutě 3-6 piv u televize nebo v hospodě s klukama, ty jsou ovšem zavřené. Občas k tomu dám i 2 nebo 3 sklenky vinného střiku, ale to jen cca. 2x do týdne. Podotýkám že zásadně piju až po 20h, přes den vůbec, a tvrdý alkohol nepiji.
Co myslíte, jsem alkoholik, když si dám pár piv nebo skleniček vína?
Kamarádi a známí mi říkají že je to úplně normální, za to když jsem se radil s psychologem, tak mi tvrdil že i jedno pivo denně je alkoholismus.
Podotknul bych ještě že po mé večerní "dávce" nejsem ani v náladě a ráno je mi fajn. Vyjimečně třeba dám láhev šampusu celou, ale to je už ráno můj problém. Co myslíte, jsem alkáč či nikoliv?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

12x

Dobrý den, ano, z lékařského hlediska jste alkoholik. Nejde o množství, ale o to, že máte nutkání a musíte pít každý den (alespoň jedno pivo). Zdravím!

hodnocení

9x

Ano, pokud pijete pravidelně a nemůžete si to odpustit, jste dle odborníků alkoholik. Má to svoji logiku, protože pokud nejste alkoholik, na alkohol si nevzpomenete třeba několik dní.

hodnocení

3x
Vy tu chcete slyšet, že jste v pohodě. Že to takhle má každý druhý... Dejte si měsíc pauzu a uvidíme, zda budete trpět, že celý večer budete myslet na to své pivo nebo ne.
Jde o závislost jako každou jinou. Někdo večer nedá bez brambůrek. Nejde také o nic jiného než závislost, která lidi omezuje. Některá je horší, některá víc v pohodě. Ta alkoholová je vstupenkou do pekla. Buďte ostrazity dokud to jde zastavit.

72mona3*
hodnocení

2x
Alkoholika nečiní množství či četnost vypitého alkoholu, ale jen a pouze jeho genetický předpoklad k závislosti.
Také mám své "alkoholové" rituály, takže musím být ve střehu. Zvlášť, když jsme měli v rodině kvartálního alkoholika. M.
berger*

Kvartálního,hm. Já měl v rodině - flaška ve schránce,ve splachovači na wc,pod vanou,všude...Otec.Tam jsem to nedopracoval a odtamtud mám jistou kontrolku...A vlastně i ten genetický předpoklad.:(

odyse
hodnocení

1x

No, jestli máte partnerku, tak těch až 6 piv musí z vás dost táhnout - třeba když se ukládáte ke spánku a dýcháte pivní výpary, tak pro partnerku asi alkoholik jste.

hodnocení

1x

Jste závislý na alkoholu a tedy jste alkoholik. Zatím si jen ničíte játra a mozek, ale ještě se to asi příliš neprojevuje. Problém je v tom, že až se začnou projevovat zdravotní problémy nebo to bude problém pro okolí či práci - nedokážete to omezit nebo úplně přestat. Závislost či nezávislost ověříte snadno - přestaňte na tři měsíce.

renda123
hodnocení

Díky za info,
přestal jsem na rok a nic mi nechybělo;
tj. piju to protože mi to chutná, né že bych se chtěl opít :)) A když se jednou za čas chci opít, tak to už má grády :)

V těhle dávkách si už dost škodíte. Zkuste to omezit. Znám pár případů, kdy to akloholik dokázal ukočírovat až do smrti. Jenom ta smrt přišla o dost dřív.

berger*
hodnocení

1x

Já bych na Vašem místě byl v klidu,pokud pochybujete,zkuste pauzu podle Feraxe anebo Ra252. Já piju více,denně tak o dvě piva a před spaním panáka vodky,už hrubo přes deset let. Nedávno jsem byl ve špitále,tam se ptali na alkohol,cigarety. Když jsem jim to řekl,měli jasno - jsem alkáč,budou potíže. Nebyly. A piji podobně - až večer,doma. Do hospod nechodím.

hodnocení

1x
Tak si kupte nealko, je to jednoduché. Každý alkoholik tvrdí, že závislý není...

skolak*
hodnocení

1x

Z dotazu soudím, že jste spíš mladší. My tenkrát jsme pili na zábavách, zašli jsme do hospody. Doma jsme neupíjeli. Pokud jste opravdu mladý a už Vám to chutná, dal bych si na to pozor. No, ale jestli Vám je přes 40, neřešil bych to .Mám jednu zkušenost: Dejte si to nealko na žízeň a vydržte ten pocit, že pijete humus. No a teprve po něm si dejte 1 ks kvalitního piva na chuť. Tím jako "ošálíte" chuťové buňky. Určité množství alkoholu v hlavě navozuje pocit pohody, třeba Vám jde o tohle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]