Nejste přihlášen/a.
V tom případě nemůžete nakupovat na Amazonu a ani nikde jinde, když se obáváte internetového bankovnictví. Kartou se musí platit, jinak to nejde. Na dobírku můžete nakupovat pouze v našich internetových obchodech. Ale bojíte se zbytečně. Přesto bych zrovna Vám neradila nakupovat na Amazonu, musíte všemu dobře rozumět. Nemáte někoho poblíž, který by Vám pomohl a objednal to pro Vás? To by bylo asi nejlepší.
Tak pokud jste na tom takto, tak se divím, že byste byla ochotná někam na stránku napsat číslo vaší karty. Bez toho se nikam nedostanete. Pro paranoiky ohledně nákupu přes internet bych asi doporučil pořídit si druhou kartu u své banky, kde bych povolil obchody přes internet a strikně nastavil limity (a případně je aktivně po obchodu nastavoval na nulu). Ale to by bylo nutné to internet bankovnictví. Případně si pořídit přes Revolut virtuální kartu (ale tam zas ty peníze dostanete jen ze své fyzické karty).
No když nechcete používat kartu, tak asi máte peníze doma ve slamníku. Tak je prostě dejte (s patřičnou provizí) někomu normálnímu, kdo vám to tam běhšm několika desítek sekund zaplatí.
Pokud tu věc potřebujete a nemáte internetové bankovnictví, tak dojdete na pobočku, změníte si limit na kartě /povolíte platbu kartou/ na potřebnou výši a zároveň ten limit ukončíte, třeba v následující den.
Pracovník na přepážce to vše provede podle Vašeho zadání.
Takže služba se může jmenovat - jednorázové zvýšení limitu.
Ovšem samozřejmě, pokud máte zábrany, nevěříte, i když je možnost si všechno opakovaně ověřit, tak Vám neporadím. Každý jsme si tím musel projít a trošku se otrkat a mít k ověřeným e-shopům důvěru.
Už jsem odpovídal někde dříve. Ale nechápu ten strach z internetového bankovnictví. To je jak někde z Blesku, že napsali článek jak někoho okradli. Takže shrňme si to:
* mám svůj počítač/mobil
* nemá do mého profilu na tom zařízení přístup nikdo jiný než já / nebo kdo chci já, aby měl přístup
* připojuji se jen z domova nebo přes internet v mobilu od operátora - žádné cizí WiFi (zvlášť ty bez hesel na letišti nebo ve vlaku)
* aplikaci v mobilu mám z legálního zdroje (žádné, že mi kamarád vypnul ochranu, aby tam dostal nelegálně hru a z toho samého nainstaloval aplikaci pro banku)
* hesla si nepíšu na papírek (nebo alespoň ne v kombinaci název banky, jméno, heslo)
- pokud toto dodržíte, tak se není čeho bát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.