Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme nepříjemnou situace doma, pozad nevlastni otec řika ze byde nadávat na nás s matkou zatím že ne platíme byt, bohužel matky teď práci moc nemá, a já dostanu plat až 15 prosince, a prostě nevím co dělat s každým dnem je ten terror vice a vice, a nevím ani kam s tou to situace možná se obrátit děkuji!
Bezdomovců přibývá, teď jsem to četla na Blesku.
Kdo Vám pomůže?
Jedině stát.
prispevky.cz/... Tohle si musí ale přečíst i maminka.
Pokud Vám je méně než 26 let, volejte Linku bezpečí 116 111, kam můžete volat s jakýmkoliv problémem, problémy s otčímem, psychický nátlak s nedostatkem financí atd.. linka je zdarma.
Musela jsem si dotaz přečíst 2x, abych pochopila, o co se jedná, a to si nejsem jistá. Pokud by teror ze strany otce přerostl ve fyzické napadání, asi by stálo za to přivolat policii, mají možnost otce vykázat z domu alespoň na nějaký čas. Taky záleží na tom, čí je byt, jestli jeho a vy jste v něm jako nájemníci s nájemní smlouvou, pak si myslím, že byste měli mít nárok na nějaké dávky. Při městských úřadech jsou sociálky, je to určitě v každém městě, tam by to chtělo se informovat. Nevím,jak to tam chodí, ale museli byste bydlení mít ošetřené nějakou smlouvou. Pokud je byt matky, tak si myslím, že otec by měl na bydlení přispívat. Ale nejdřív bych se zeptala na sociálce, nejdřív třeba telefonicky,myslím, že by vás případně nasměrovali , kam se máte obrátit.
Takže oba Vaši vlastní rodiče jsou cizinci, když jste Vy cizinec a nikdo Vás nenaučil český jazyk a tak jste patrně vůbec nevyrůstal v Čechách. Takže tomu rozumím tak, že Čech je jenom ten Váš nevlastní otec, který se oženil s Vaší matkou a dokonce přijal za svého i Vás. No a teď to mezi nima přestalo klapat a nevlastní otec asi chce, abyste oba odešli. Tak co požádat o pomoc konzulát Vaší země. Matka i Vy jste příslušníci nějaké země a ocitli jste se v nesnázích. Normálně by Vám měli pomoc. A to dokonce i finančně. Mají k tomu prostředky, jen se na ně musíte obrátit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.