Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
čekají mě první pracovní pohovory. Prosím poradte mi co si mám obléct.
1. jde o nábor zaměstnanců do OD Tesco (pozice recepční a pokladní)
2. do stavební spořitelny jako hypoteční poradce.
Děkuji Vám za rady
tak v riflích bych určitě nešla, slušně se obléct-sice vím, že některé rifle jsou dražší než kostým ale přece jen jsou to rifle. Manžel pracoval jako ředitel na oddělení lidské zdroje jednoho velkého podniku a na každém konkurzu si všímal v čem kandidát přišel, jak měl čisté boty a ruce. A také se ptal co ví o podniku kam se hlásí. Hodně štěstí.
džíny jsou dnes již považovány za společenský oděv. Můžete s nimi jít dokonce i do divadla (do Národního nebo do opery samozřejmě ne, ovšem do těch klasických městských to není problém). Ovšem nesmí to být rifle co nosí puberťáci - rozpárané, počmárané, pomačkané, u kolen apod. Nejde ani o cenu - záleží na stylu, střihu a barvě (pokud možno tak tmavé).
Je samozřejmé,že pokud se někdo bude ucházet o místa manažera, ředitele nebo třeba úřednice (na úřadě, v bance) tak si džíny na pohovor opravdu nevezme - jelikož tyto zaměstnání si vyžadují zcela jiný styl oblékání... Ale když jde někdo na pohovor na zaměstnání k lince pásu či třeba na prodavačku, pokladní - nevidím v tom problém si obléct slušné džíny, halenku nebo jednobarevné tričko a sáčko, k tomu pěkné boty...
Tak do toho Tesca si obléknu kalhoty a halenku nebo triko. V riflích bych raději nešla, i když je to jen tesco.
Džíny jsou již společenský oděv (není to tak dávno co to bylo někde usneseno - mám za to,že se někdo ptal i pana Špačka přesně na toto někde v rádiu či televizi) ovšem jak jsem již několikrát zmiňovala - záleží na střihu, barvě apod. a hlavně společenské události - je jasné,že do Národního divadla či do Opery nebo na nějaký galavečer nepůjdeme v džínách...
jinak na ples bych v džínách také nešla. Od toho jsou přeci plesové šaty... Na ples když přijdete v kalhotách tak na vás koukají divně (i když máte kalhotový kostýmek)
v Tesco jsem pracovala a věřte mi,že pohovor (pokud nějaký bude) bude trvat jen par minut a prakticky se vas jen zeptaji kdy muzete nastoupit a od kdy do kdy pracovat. Takže na tenhle pohovor si můžete vzít džíny (nějaké tmavé, neotrhané, bez potisků a různých ozdob. Dneska se už džíny považují za společenské oblečení, ovšem ne všechny) nějaké hezké tričko bez potisku,jednobarevné a na to sako. Boty na podpatku - nebo balerínky (hlavně ne kecky)
Do stavební spořitelny to bude chtít ale kostýmek. Nebo alespoň černé společenské kalhoty a halenku. Líčení pokud možno co nejpřirozenější ale slušivé. O té stavební spořitelně si něco nastudujte (třeba z jejich www) protože se Vás budou zajisté ptát jestli jejich firmu znáte, co si o ní myslíte nebo něco takového...
Přeju hodně štěstí!
Budu vám držet palec, aby to dobře dopadlo na tom lepším místě. A k vaší otázce to vezmu opačně 2) kalhotový kostým 1) kalhoty od toho kostýmu a halenku nebo tričko. Ale nic takového, co by připomínalo Aničku, která jde v neděli do kostela. Nedělní krimplen.
A s líčením víc než opatrně!
Hodně štěstí!
Ještě bych chtěla dodat, kromě oblečení si vemte také dobrou náladu a sebevědomí. My jsme museli propouštět a dělali jsme to pokud možno co nejšetrnějším způsobem, takže jsme hledali lidem nejdřív náhradní zaměstnání. Jednoho řidiče jsme poslali do firmy, kde to bylo všechno domluvené, podle našich referencí byl nový zaměstnavatel nadšený, ale ouha. Za týden nám volal, že řidiče nebere. Ptali jsme se proč, co ho vede ke změně názoru a on nám řekl. "Když já jsem se ho ptal, kdy může nastoupit, tak řekl nevím, na další otázky pokrčil rameny, on je takový nemastný, neslaný a já potřebuji člověka, o kterého se nemusím starat."
Takže na to taky pozor. Přeji moc štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.