Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odejít z komplikovaného vztahu

Od: nestastnamamink odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, je mi jasné, že mě tu po přečtení mého zkráceného příběhu většina odsoudí, ale stejně ho sem napíšu, protože už jen sdílení mi v mém trápení pomůže..
Mám ročního syna. Manžel se ke mně od porodu (což je současně doba, odkdy spolu bydlíme v jedné domácnosti) začal chovat zle. Dlouho jsem se to snažila vydržet. Pak jsem se svěřila jednomu psychologovi, který na něj po asi dvou měsících, kdy jsem mu přes mobil líčila naše domácí situace, podal trestní oznámení... Toho jsem se lekla a šla následně na Policii manžela bránit (ze strachu, že by se to ve finále otočilo proti mně, říkala jsem si, že mi těžko někdo uvěří, že se takhle chová člověk, který pracuje jako farář a psychoterapeut...). Manžel se to díkybohu tenkrát vůbec nedozvěděl.
Pak jsem se to zas nějakou dobu snažila vydržet, ale když to zas začalo být neúnosné, zašla jsem ze zoufalství do manželské poradny. Tam mi paní odbornice řekla, že se jedná o jasné domácí psychické násilí a ať se okamžitě obrátím na Intervenční centrum, kde mi pomohou od něj odejít. Tak jsem tam několikrát byla, začala si v klidu připravovat rozvodové papíry. Pak se najednou manžel začal chovat trochu líp, jakoby to snad věděl (ale nevěděl samozřejmě) a tak mi to bylo blbé. Rozvést jsem se ale chtěla dál. Jen jsem si řekla, že na to chci jít férově a že tam nebudu psát to, jak zle se ke mně i synovi choval, ale postavím to na "blbostech" typu, že se mnou od svatby (což tou dobou bylo už rok a trictvrte) nespí nebo že se neshodneme na výchově, atd.
Když už bylo vše skoro připravené, udělala jsem neomluvitelnou chybu a tím si to celé zničila, celou naději na to někdy žít ještě šťastně. Před měsícem se na mě manžel totiž z ničeho nic nečekaně "vrhnul".Tady vím, že to většina asi nepochopí, nechci psát, že by mě znásilnil, ale příjemné to teda taky nebylo. A hlavně to bylo strašně rychle a než jsem si něco uvědomila, byl konec. Jenže jsem bohužel z tohoto jeho jediného počinu teď podruhé otěhotněla. Jsem teď v 8. týdnu, nejsem schopná si domluvit potrat (ještě by se to stihlo), protože je mi toho pidi tvorečka líto, ale současně vím, že je to špatně. Mohla jsem si možná ještě někoho s jedním dítětem najít, ale se dvěma už to bude zcela nemožné... A to nemluvím o tom, že jsem na manželovi závislá, protože ještě studuji.
Co si počít? Teď ani nemohu argumentovat tím, že se mnou nespí. Budou se na mě dívat jako na blázna, když se budu rozvádět těhotná :(
Co byste dělali na mém místě? (kromě toho se zabít)
Moc děkuji za přečtení... :(
Nešťastná mladá maminka
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Mladá maminko, neotálejte a odejděte od takového chlapa. Psychicky Vás týrá a chová se k Vám násilnicky. Jak se bude asi chovat k dětem? Vše se dá řešit, je spousta takových žen i se dvěma dětmi. Ale děti budou spokojené a šťastné jen když bude spokojená jejich máma. Nezůstavejte v takovém vztahu. Nic dobrého z toho nekouká. Ani pro Vás, ani pro děti. Vzchopte se, řešte to a dotáhněte to tentokrát do konce!

liska5
hodnocení

2x

Jste rozhodnutá, že se rozvedete, tak se rozveďte. Takových žen se dvěma dětmi je hodně. On Vás trápí a více jak rok spolu nespíte. Čekáte s ním druhé. Nerozvedou Vás hned kvůli dětem. Bude několik stání s apelováním na to, abyste se usmířili pomocí kouče nebo navštěvovali poradnu. Až Vás rozvedou, tak to nekončí! Bude boj o děti, styk s nimi i o výši výživného. Pán totiž bude platit výživné na dvě děti a pravděpodobně mu bude vyměřena finanční podpora i Vás v těhotenství i následně. Bude mít ale právo děti každý druhý víkend vidět, brát si je na 2 dny a půlku všech prázdnin, což mu budete muset umožnit. A jestli má na Vás vztek, tak ta setkání při předávání dětí může být pěkný stres, někdy až horror s voláním policie. A toto bude trvat nejmíň 15 let.

Jak se to stalo, že se tak změnil, nepřispěla jste tomu nějak?

senior
hodnocení

1x

Mě se to tedy, tahle story nezdá, opravdu je nevěrohodná v dnešní době.

Vaše slova - Jen jsem si řekla, že na to chci jít férově a že tam nebudu psát to, jak zle se ke mně i synovi choval, ale postavím to na "blbostech" typu, že se mnou od svatby (což tou dobou bylo už rok a trictvrte) nespí nebo že se neshodneme na výchově, atd.

Takhle se přece nepřemýšlí při neshodách, násilí a týrání v manželství.

Je to postavené celé na hlavu. Co je na tom férového? A vlastně celá ta story, chodíte ještě do školy, už byla svatba, navíc farář a psychoterapeut psychicky týrá malé, roční dítě i Vás? Pokud máte rodiče, odejděte k nim, nebo do azylového domu.

Mě to připadá jak povídka do časopisu. Sice se kněží mohou ženit, ale že by si tento krok důkladně nerozmyslel a šel do vztahu děvčetem, které chodí ještě do školy?

Nejste ještě od něho, nemáte nic vyřešeno a už se bojíte, že se dvěma dětmi nikoho nenajdete jako partnera?

Vy už nemyslete na sebe, ale na svoje děti. Máte určité povinnosti a ne přemýšlet, jestli budete ještě šťastná, teď přemýšlejte, kam půjdete, kde požádáte o pomoc.

liska5

Seniore, to trestní oznámení podal farář a psychoterapeut na jejího manžela. Mám pocit, že se domníváte, že farář je její muž, co týrá rodinu.

senior

...říkala jsem si, že mi těžko někdo uvěří, že se takhle chová člověk, který pracuje jako farář a psychoterapeut...Zdroj: poradte.cz/...

Tak nějak jsem to pochopila, že píše o svém manželovi faráři a psychoterapeutovi.

A vlastně andy poznamenala, že tazatelka byla před měsícem s manželem nedobrovolně přinucena k styku a je v 8 týdnu těhotenství?

hodnocení

0x

Sice to celé vypadá podivně, ale jediná volba je potrat a rozvod. Budete mít dost starostí s jedním dítětem a nechápu, proč mít ještě druhé, s mužem, od kterého odejdete.

hodnocení

0x

No, nějak Vám to nehraje... máte ročního syna a rok bydlíte s manželem, který pracuje jako jako farář a psychoterapeut?

Před měsícem se na Vás manžel vrhnul, znásilnil Vás a Vy jste 8 týdnů těhotná? Jak se Vám to podařilo? Psycholog podal trestní oznámení na Vašeho manžela a jak jste tedy manžela na policii bránila, že se to vůbec manžel nedozvěděl? To je zas blábol...

nestastnamamink
hodnocení

Tak vidím, že tu mám jen jednu povzbuzující odpověď, ostatní můj příběh zpochybňují. To mi fakt nepomůže. Proč bych si asi tak vymýšlela? Požádám adminy, ať to tu smažou, tohle nemá smysl.
Jinak, ke styku došlo 8.10. a internetová těhotenská kalkulačka mi teď hlásí 8 týdnů. Počítá se to od posledního data menstruace, pro ty, co tomu nerozumí, což bylo 8.10.
A na Policii postupují citlivě a opatrně, takže samozřejmě tyranům nic nepíšou, ani si je nepředvolávají k podání vysvětlení, zvlášť když stále bydlí s tou obětí...
A ano, můj manžel pracuje jako psychoterapeut a farář, byla jsem původně také jeho klientka na terapii.
Tak to je snad k vysvětlení všechno.
doplněno 22.11.20 08:17: Velice mě uráží, když se někdo o mém životě a momentální bolestné situaci vyjadřuje tak, že jsou to bláboly! :(

hodnocení

0x

To je teda příběh! Já su stará baba a za mě, dítě si nechat, od chlapa co nejdříve odejít! Však ona se nějaká pomoc najde a později byste mohla litovat, že jste šla na potrat. Trochu mi to připomíná příběh bývalé spolužačky - ta se rozváděla, měla malé dítě a když tak jednou řešili s manželem ty rozvodové papíry, tak nějak taky k něčemu došlo...No, u rozvodu už měla další mimino. Ten její, už bývalý manžel jí pak na děti dlouhá léta neplatil, ale ona se snažila, dnes už má od dětí 4 vnoučata.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]