Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soukromý pozemek

Od: petrr* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám konkrétní otázku k užívání soukromého pozemku. Vlastníme zemědělskou farmu a okolní pozemky tvořící samostatný ucelený celek na okraji obce. Na farmě jako podnikatelský subjekt chováme sportovní koně. Do prostor luk a ohrad vede zpevněný povrch, který má označení na Katastru " travnatý povrch " a je z dob před rokem 1989 zpevněn panely. Zvykem osob z města je k nám chodit venčit psy, jezdí sem podezřelá vozidla, zakládají černé skládky a podobné věci. Městský úřad nás klamavě držel v nevědomosti, že se jedná o komunikaci ve výkazu komunikací, kdy nás 15 let nutil k veřejnému užívání. Tímto bylo zapřičiněno mnoho fyzických úrazů, kdy volně puštění psy útočí na jezdce, nebo na koně v ohradě. Kolemjdoucí občané vhazují do ohrad pečivo, kdy došlo k úhynu 3 koní, poslední případ v hodnotě 200 tis Kč. za celou tuto dobi městský úřad městwčka vždy odmítl lokalitu uklidit od komunálních odpadků, černých skládek a podobně, z důvodu že na soukro. pozemku uklízet nebudou. Když tímto jednáním občanů vyšlo najevo, že náš personál je na našem vlastním pozemku ohrožován na životě a zdraví, MÚ přiznal, že náš pozemek není veden jako žádná cesta ani zaevidovaná komunikace, jedná se pouze o socializační zvyklost místních občanů. Rovněž MÚ vydal vyhlášku zakazující venčení psů u nás, ale sami zastupitelé městečka tuto denně porušují. Chceme zabránit vstupu na naše pozemky, které používáme jako provozovnu. Prosím o radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Když to je tvůj soukromý pozemek, tak oplotit, panely vytrhat a hotovo.

hodnocení

3x

Vhodné oplocení, jako používají jiní koňaři, aby ochránili svoje vlastnictvéí před psi a lidmi.. Asi nákladné a pracné, ovšem účinné.

id
hodnocení

0x

Natáhnout dvojmo elektrický ohradník, který odradí psy i jejich majitelé. Pokud by tohle nepomohlo, tak pustit do ohrazené části berana / kozla.

petrr*
hodnocení

Elektrický ohradník, cedulky a podobné věci mám dávno za sebou. Mám za sebou i to, že ti kůň vláčí za nohu ve třmenu rodinného příslušníka, protože se pes toho či onoho pána potřeboval u tebe vyvenčit, neposlechl majitele a koně napadl. Mám za sebou i to, že i takový případ vyžadující 4 měsíční léčení obtěžovalo naši policii řešit a skončilo to na přestupku, i když šlo o těžkou újmu. Ohradu mám novou, žádné pásky, pořádné 1 cm vodiče. 2 x v týdnu přeštíplé. Hledám odbornou radu

janm*

Jak už tu psal "jenyk", vše oplotit třeba drátěným pletivem, v čem pak bude problém?

hodnocení

0x

Soukromý pozemek jednoznačně ohradit dostatečným oplocením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]