Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena jízdného

Od: wiky odpovědí: 5 změna:

Zdravím, potřebovala bych jen rychlou odpověď zda-li mám nárok na slevu, když pojedu autobusem, je mi 17, ale nemám studentský průkaz?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Média a tiskové zprávy - Ministerstvo dopravy ČR

www.mdcr.cz› Media › Media-a-tiskove-zpravy › Zmeny

Zpráva Ministerstva dopravy z 31. 10. 2019

Na základě vládního usnesení se od 1. září 2018 poskytují slevy z jízdného ve výši 75 % pro cestující ve věku od 6 let do 18 let, pro žáky a studenty ve věku od 18 let do 26 let a pro cestující starší 65 let. Tyto slevy jsou hrazeny z rozpočtu

wiky
hodnocení

Děkuji moc za odpověď. Mám tedy panu řidiči říct "jízdné do 18"?

Ano... pravděpodobně bude žádat OP pro ověření věku...to není jeho výmysl, ale má povinnost váš věk ověřit. Pěkný zbytek týdne! *slunce*

revi
hodnocení

0x

Zdravím,

musíš mít žákovský průkaz (taková ta oranžová kartička), nebo ISIC. V praxi většinou stačí říct "student pod 18/nad 18," a v pohodě, ale pokud by kontroloval jízdenky revizor, jsi povinnen předložit žákovský průkaz/ISIC. A vzhledem k tomu, že průkaz nemáš, platila bys plnou pálku.

hodnocení

0x

Nemusíš mít žádnou oražovou kartičku ani ISIC,stačí prokázat věk OP do 18 let máš nárok na slevu 75 %

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]