Dobrý den, mám trochu intimní dotaz. Lékařem mi byl předepsán pregabalin v dávce 300mg denně. Od té doby co lék užívám se mi snížila chuť na sex a je pro mě velmi obtížné dosáhnout vyvrcholení. Dřív jsem takové problémy nikdy neměla. Mám prostě pocit, jako že tam dole nic necítím nebo jak to popsat. Zkrátka doteky které dřív vyvolávaly nějakou reakci těla tak jakoby málo cítím. Neumím to lépe popsat. Jako by mi byla snížena citlivost oněch míst. Ano, je to asi dotaz na lékaře, ale na kontrolu jdu až před Vánoci. Na netu jsem toho moc nenašla, tak mě zajímá, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Moc děkuji
Určitě může způsobit, co píšete. Dává se místo anxiolytik (léků na úzkost) a na večer na spaní. Lékaři teď pregabalin předepisují velmi rádi, že je to nový moderní lék. Najde se ale hodně lidí, kteří pregabalin nechtějí užívat. Na anglickém webu je o pregabalin napsáno opravdu hodně. Včetně návykovosti a horšímu vysazování při vyšších dávkách. Vysadila jsem sama. Pregabalin mi neseděl. Vždy by měl být prospěch z léku větší než případné nežádoucí účinky. Gabapentin má podobné působení. Často se zaměňují. Ani jedno bych nebrala. Ale záleží na jak vážné potíže, zda bez pregabalin vydržite...tyto léky mají všechny podobné působení. doplněno 20.11.20 10:26: Také se dává na chronické bolesti, neuropatií apod. Cokoli má bolest tlumí. Pregabalin (Lyricu) bere náš prezident Zeman. Byla uvedena v lécích v jeho lékařské zprávě, kterou zveřejnil. Nevypadá čiperně z těch léků. Odhaduji, že pregabalin užívá na neuropaticke bolesti dolních končetin kvůli cukrovce.
etana*
Máte hodně pravdy, ale jde asi o dispozice jedinců, Lyricu beru třetím rokem kvůli diabetu a neuropatii, lékař mi zvyšuje dávky, čiperná ale jsem a žádné nežádoucí vedlejší účinky necítím, ač u jiných léků vyžeru vždy skoro všechny protivné účinky, které jsou popsané v letáčcích.
marta*
Léky jsem dostala na chronické bolesti, od nichž mi má pomoct operace, na kterou zatím nemohu jít. Měla jsem velké potíže se spaním, teď spím jak špalek a budím se odpočinutá, ne nějak oblblá. Nějaké vedlejší účinky na sobě pozoruji, občas se mi zhoupne svět pod nohama, většinou když přejdu rychle z nečinnosti do nějaké akce, večer mám tendence vytuhnout dřív, než bych chtěla pokud se uvedu do klidu, jinak to snáším dobře a hlavně opravdu oceňuji to spaní. Nebudím se, spím klidně. Akorát tohle mě trochu překvapilo. Nemile, co si budem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.