Ahoj chtěl jsem se zeptat, kdo vlastní fotopasti v lese často chodím po neznačených stezkách, jen dneska jsem narazil na 2 fotopasti. Zajímalo by mě jak často k nim někdo chodí a zda ty fotky někde zveřejňují. K čemu přesně slouží. Ani netuším kdo to provozuje zda myslivci či vlastník lesa.
Fotopasti si dávají myslivci ,přírodovědci nebo i majitelé lesů.Myslivci tím pozorují výskyt zvěře a soukromníci zase zloděje např. nashromážděného dřeva.Některé přenášejí záznam třeba na mobil a jiné jenom fotí jako foťák.
prah
A vetsinu nikdo nikde nezverejnuje. Na youtube se dostane 1 z velke spousty dalsich. Ti lidi, co to natocili, to proste maji z velke casti doma. Nebo si to tak maximalne ukazou ti myslivci mezi sebou.
ek
Škoda, klidně bych jim pomohl s výměnou paměťové karty nebo baterií, nebo jak to funguje (v místě nebyl signál) A taky bych se rád podival jaké zvíře to zachytilo. Měli to asi myslivci v okolí byly v trávě kaštany. Dík za info
Vím, že ochránci tak střeží orlí hnízda před vykradači a že tady už se fotopasti vyplatily.
futra
Funguje to tak ,že si přímo ve fotopasti ,která nepřenáší signál,přehrajete to co nafotila.Můžete si to taky stáhnout na flashku ( flešku) nebo vyměníte kartu. Koukněte se třeba na nějakém e-shopu jsou tam popsané různé typy.
No, mě by třeba zajímalo, jak je to v případě fotopastí s GDPR. Ano, většinu z nich mají myslivci atp. a zajímá je fakt zvěř. Ale i tak.. kde máte jistotu jak je s daty nakládáno? U každé kamery se záznamem musí být provozovatel, data se musí dle nějakých regulí ukládat, každý prostor s kamerou má být označen a tady se dají naprosto volně získávat fotky, o nichž člověk ani netuší, protože o fotopastí neví...?
bublaaa*
Problém by byl, kdyby ty fotky někde bez vašeho souhlasu zveřejňovali. Což se ale pokud vím neděje.
Lesní fotopasti nikoho moc nepálí, protože myslivci a vědátoři tato data opravdu používají k původnímu účelu. Pokud se jim povede zachytit trestný čin, samozřejmě předávají data policii. A pokud se jim na monitoru při prohlížení fotek objeví váš zvědavý obličej, tak tu fotku nejspíš ihned smažou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.