Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zní citát J.Sováka?

Od: louisa1® odpovědí: 4 změna:

Neznáte náhodou znění citátu Jiřího Sováka: "Mám rád lidi, kteří se umí smát, protože ... se neumí smát"? V místě kde jsou tři tečky, je někdo, nebo něco. Nemohu si vzpomenout, děkuji.

*smich**zmateny*

doplněno 20.11.20 14:43:

Je to určitě citace J.Sováka. Říkal to v TV. Viděla jsem to. Bylo to krátké slovo a bylo to asi "BLB". Díky :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, bez záruky - "Mám rád lidi, kteří se umí smát, protože blbci (hlupáci) se neumí smát." Myslím, že by to odpovídalo moudrosti pana Sováka (možná to převzal od pana Wericha) a dal tím najevo, že má raději chytré lidi (kteří mají schopnost zasmát se třeba i sobě). Zdravím!

hodnocení

1x

Nenašel jsem to *nevi*, ale myslím, že původně je to citát od Jana Wericha, nikoliv od Jiřího Sováka.

hodnocení

0x

Já si myslím, že to je citát od pana Wericha a zní trochu jinak. "Smích chytré lidi léčí a uráží jenom blbce".

Ale pan Sovák nebyl zrovna známý svými citáty. Sice nějaké existují, ale je jich hodně málo. Je docela možné, že on právě ocitoval pana Wericha, protože ten byl v tomto ohledu nepřekonatelný a mnoho jeho kolegů používalo jeho slavné citáty. A je také možné, že to nebyl doslovný citát pana Wericha, ale že byl panem Sovákem lehce obměněný. Tímto počínáním je také známý M. Donutil. Ten prý s oblibou vyprávěl příběhy pana V. Menšíka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]