Nejste přihlášen/a.
No jestli se to rozdělit dá, tak v tom nevidím problém. Nemám zkušenosti se clem, ale s DPH. Když objednávám něco, za co bych už musela zaplatit DPH a jde to objednat postupně. Tak napřed objednám jednu část, počkám, až to obchodník odešle a pak doobjednám druhou část. Tak jestli můžete udělat to samé, tak si nemyslím, že by v tom byl problém. Ale vy píšete cenu kolem 3.500 Kč. Podle mne ani Vy nebudete platit clo, ale DPH. Clo se platí až nad 150 Eur.
Dnes mi přišel Xiaomi Mi box Čína sklad v Polsku. Cena 40 dolarů. V Číně by stál 33 dolarů. Objednáno 11.11 (sleva nestála za to a kupon buď neumím, nebo byl na další objednávku), odesláno 14.11 nebo 16.11, doručeno 19.11.
Rád bych se podělil o zkušenost kdy to celnící odchytnou. Zda je u něčeho větší riziko. Měl jsem asi 4 objednávky přes 25 dolarů a prošly. Dvakrát Android box.
To soused objednal 2 bundy po 17 dolarech do jednoho balíku. Platil převodem, poplatek 220 Kč. Balík je v evidenci české pošty.
29.10 Zásilka převzata do přepravy
12.11 Odesláno do ČR
16.11 Převzato vyměňovací poštou
19.11 Místní depo
Nechápu kde balík ležel a zda se ze mu to prošlo bez DPH. Asi by byl nějaký záznam
Každý máme své zkušenosti. Já nakupuji u Aliexpress a nikdy nezkoumám, jakým způsobem mi prodejce bude zboží dodávat. To mi je fuk, hlavně že mi dojde. A tohle co píštete, mám u balíků běžně, když je tam sledovací číslo, které eviduje Č. pošta. u některých mi přijde od Aliexpress oznámení, že je zboží už v Čechách a ono v reálu není, ale tak do pěti dnů se objeví ve sledování zásilky u Č. pošty a tam už můžu podrobně sledovat co se s ním děje. Většinou pak najdu na balíčku, že byl expedován z Belgie. Já se tímhle vůbec nezabývám, pro mne je důležité, že to dojde a jakým způsobem to putuje, už je pro mne vedlejší. A u toho souseda, zeptejte se, jestli byla cena balíčku skutečná, oni to sami prodejci většinou o dost snižují, protože oni dobře vědí, že od určité ceny se musí platit DPH. Nebo se soused s prodejcem přímo dohodl a požádal ho o to.
Tak prý dnes balík dostal. Žádný problém s DPH nebyl. Prý mu nešlo platít kartou, tak platil převodem. Za tuto transakci si Spořitelna účtuje. 220 Kč. Měl kliku. Dvě bundy po 17. dolarech a on to nerozdělil.
Já sám bych ještě koupil Xiaomi média Stick. Dnes došel a líbí se mi. Obdoba Android boxu. Má ale Chromecast.
V Číně je asi za 34 dolarů s dopravou, z Polska za 40 dolarů. Druhý typ S je lépe vybaven. V Číně za 60 dolarů u nás se nechá koupit za 1450 Kč. Čína se nevyplatí. Ty celnicí nějak musí zkoumat kdy DPH. Na uvedenou cenu moc nedají. Nejvíc to asi prodraží poplatek poště. Ani nevím kolik to je.
Soused se nic nedohodl protože je natvrdlej. Nebyl problém udělat dvě objednávky a zkoumat proč nešla platba kartou, když to každému jde. Balík má, našel ho na židli v bytě a nikdo z rodiny ho prý nepřevzal.
Tak to je dobrý , našel ho doma na židli a nikdo ho nepřevzal. Přistál tam asi tou "vyšší mocí" kterou má Česká pošta nějak "pod palcem". Ten soused bude asi pěkně ukecanej.
Akorát bych se chtěla zeptat, Vy asi teda už nenakupujete u Aliexpress, když píšete o nějakých skladech v Polsku. To já teda ještě neznám. Mohl byste mi to nějak vysvětlit, jak to děláte? Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.