Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji rychle a nutně poradit-dostala jsem za dceru exekuci na starobní důchod,kde mi již v Praze,než mi pošlou důchod na účet strhávají 2000kč,peníze mi strhávají od července 2009,vlastním nemovitost,dnes přišel exekutor stím,že mi dům zabavuje pro neplacení exekuce,říkala jsem mu,že mě peníze strhávají a důchod dostávám o ty 2000 mín,jenže exekutoři nedostali ani jednu splátku,tak nevíme kde ty peníze jsou,na exekuční oddělení se nemohu dovolat volám tam celý den a nikdo to nebere,do Prahy na důchodový vše odesílali exekutoři aj svoje číslo účtu,kam mají peníze chodit-porad te prosím co dělat,já byla úplně v klidu,protože jsem si byla jistá,že tam splátky chodí,já ty peníze nemám,tak kde tedy jsou-nikdo neví-jak se ubránit exekutorovy,aby nezabavil dů, děkuji za odpověd
obávám se že bez znalosti věci Vám nikdo neporadí - bleskově si najděte advokáta kterému doložte všechny rozsudky a věškerou dokumentaci, pokud se nezačne jednat ,problém se bude jen zvětšovat, otázka je velmi velmi zmatená a bez seznámení s podklady Vám opravdu nezbývá než vyhledat právní pomoc a nechat se ve věci zastupovat odborníkem...okamžitě...
No je mi vás velice líto, kvůli dceři takové potíže. Jediná možnost ale doopravdy je, abyste urychleně zjistila, kam jste tedy vlastně peníze posílala. Dostavte se na exekuční odd. a trvejte na tom, aby se vaším případem zabýval někdo, kdo tomu rozumí.
Jinak exekutorovi se vážně neubráníte nijak. Hlavně svou situaci řešte hned teď. Hodně štěstí
právě,že já jsem vůbec ty peníze neposílala,automaticky mě to strhávají v praze na důchodovým a mě pak na mé konto přijde zbytek důchodu,celých 10 měsíců jsem si myslela,že je vše řádně placeno a byla v klidu a až včera ke mě přišel exekutor s tím,že nemají na účtě ani jednu splátku a že my zabaví dům,jsem z toho úplně na nervy a už jsem přemýšlela o nejhorším,celý den jsem volala do Prahy ,ale nikdo mi to tam nebera a nebo je to obsazený,když se to tak veme,tak já jsem v tom úplně nevinně,splátky mě Praha řádně strhává,exekutoři nemají ani korunu tak vůbec nevím kde ty peníze jsou,jedná se o 20 000 kč,exekutor mi dal ještě možnost vzít si úvěr a ručit domem- to je ale 115 000kč + úroky,však na tom budu o hodně hůř než když jsem splácela ty 2000 kč,přeci ty peníze někde musí být a s Prahou se nelza vůbec spojit
Zatím si žádný úvěr na dům neberte, to se musí vyřešit. Volejte Prahu ústřednu, tam Vás musí někam přepojit. Otravujte tak dlouho, dokud se nedovoláte. Když nebude přítomna kompetentní osoba, musí tam někdo zastupovat. Nebo máte nějaké vyrozumění z důchodového, že Vám budou měsíčně strhávat peníze? Pak důchodový výměr a složenky důchodu snížené o ty 2000,-Kč. To pro začátek doklady ukažte exekutorovi, a řekněte, že v té věci dále hledáte. Jinak nevím, PT /stařenka/
já mám jen výpisy z účtu,kde je již ta snížená částka,exekutorovy jsem to ukazovala,ale jeho to absolutně nezajímalo,do prahy to stále zkouším,jen mi dávájí číslo na exekuční ,ale tam se vůbec nedá spojit,když jsem to řekla na spojovatelce,tak mi bylo řečeno,že toho mají hodně,že pracují pro celou rapublikua nestíhají,prostě hrůza,uvidíme,budu to zkoušet dál,je mi 78 let a řeknu vám,že nic podobného se mě za celý život nestalo,už jsem psala i do Prahy meil,ale zatím žádná odpověd-uvidíme,snad o dům nedojdu
Tu Prahu otravujte stále, telefonama i mejlíkama, třeba na všechny oddělení. Zavolejte ještě i na Vaši okresní správu důch. zabezpečení o radu a nedejte se odbýt. Jinak nevím. PT /stařenka/
Paní, já vás moc upřímně lituju to se může stát každému, ale to vám asi nepomůže. Píšete, že tam voláte na důchodový, nevím odkud jste, ale nebylo by lepší tam zajet, teda pokud je to ve vaších možnostech? Co se týče advokáta, byl by dobrý, ale oni si berou tak 1000 Kč na hodinu, rada by se hodila, abyste se nemusela vzdát domu. Všichni kdo mají děti, aby se báli, že jim exekutor zabouchá na dveře. Důchod vám zabavit nemůžou, z čeho by jste žila? Napište jak pokračujete, moc s vámi cítím a doufám, že se vše vyjasní. Co dcera, ta nemá exekuci?
právě,že já mám exekuci za dceru,já osobně jsem nikdy exekuci neměla,ale aby nebyly problémy,tak jsem se snažila dceři pomoct s tím,že ji teda budu splácet,vůbec by nás ani ve snu nenapadlo,že ty peníze s Prahy tam vůbec nechodí,celých 10 měsíců byl klid,tak sme byli přesvědčeni,že je vše v pořádku a vidíte jak se člověk může mýlit,snad to vše dobře dopadne a nepřijdeme o střechu nad hlavou,určitě dám vědět,zatím se stále nemohu s prahou spojit,jsem z brna a pokud se snimi nespojím,budu muset nakonec do prahy odcestovat
Zajděte si na brněnskou správu, pro ty by spojení s pražským ústředím neměl být problém. Taky budou vědět s kým přímo se spojit.
Název úřadu: | Městská správa sociálního zabezpečení Brno |
---|---|
Adresa: | Veveří 5 660 20 Brno |
Telefon: | 541 516 111 begin_of_the_skype_highlighting 541 516 111end_of_the_skype_highlighting |
Fax: | 541 244 456 |
E-mail: | posta.bm@cssz.cz (epodatelna) |
Www: | cssz.cz/... |
Zdravím.
Já si myslím že by vám na důchodovým měli dát potvrzení kolik a kam šlo z vašeho účtu. Kdyby vám to nechtěli dát tak by vám měli pomoci sepsat žádost o tyto informace. Neklesejte na mysli a říkejte si že to dobře dopadne. Já vám přeju totéž. Lujs
pokud Vám strhávají z důchodu přímo na platbu exekuce se mi zdá podivné - pokud tedy ano musíte mít žádost kde jste žádala o srážky, a vyrozumění /rozhodnutí/ o tom že tu a tu částku budou platit z vašeho důchodu číslo to a to - a budou to odesílat tam a tam, nezařizovala to náhodou osoba která má tu exekuci splácet a nejdou peníze úplně někam jinam?ne že bych podezříval Vaši dceru , ale pokud je dlužník v úzkých dělá věci které by jindy neudělal - v každém případě běžte alespon na tu správu soc. zabezpečení v Brně kde by vám měli pomoct...
Dobrý den,pani zavolejte na důchodový,tam kde Vám ty peníze strhávali,oni Vám řeknou na jaký účet je posilali a pak se obratte na exekutora a nahlašte na jaký účet byli peníze posílány.Nebo přímo na důchodovémé se dohodněte aby se spojili s exekutorem kam peníze posílali.Podobnou situaci řešil nedávno syn,Na podniku mu strhávali exekuci a pak pak mu přišla znovu že prý jim nic nepřišlo.Syn to řešil s podnikem a vyřešilo se to ale syn musel zaplatit exekuci znovu kde byly ůroky mnohem vyšší s tím že to co zaplatil mu vrátí až to dohledají.Držím palce a můžete mi prosím napsat jak je možné že Vám přišla exekuce za dceru?
Dobrý den,já jsem totiž kdysi dávno byla ručit dceři na půjčku,kterou pak nějak přestala splácet,už tam měla zůstatek jen asi 10000 kč a nevím proč,přestala to platit,pracuje,ale neprokazatelně,takže mě dali exekuci na důchod,ale dcera mi měsíčně ty 2000 kč dává,takže s dcerou je to v pohoě,ale opravdu jsme si mysleli,že je vše v pořádku,dokud se tu neobjevil exekutor.Dnes jsem opět volala celý den na důchodový,ovšem bezvýsledně,napsala jsem tam i email,ale došla mě odpověd,že pokud tam nepošlu elektronický podpis,který samozřejmě nemám nebo písemnou formou podpis,že nic řešit nebudou,což mě opravdu rozzuřilo,protože mě v týdnu má dojít exekutor a není šance,aby se to do týdne vyřešilo-zítra budu opět celý den zkoušet volat Prahu,snad se mě to podaří se s němi spojit
zavolejte na důchodový kde Vám peníze strhávali a zeptejte se kam je posílali.pak to zavolejte exekutorovi nebo poproste na důchodovym aby se spojili s exekutorem a nahlásili kam peníze posílali.Protože pokud Vám strhávali peníze z důchodu tak exekuci musel určit soud a musel napsat i č.účtu kam se mají peníze posílat.Určitě si zavolejte na důchodový.A proč Vám dali exekuci za dceru?
Exekuci jsem dostala za dceru ,které jsem kdysi byla ručit na půjčku,na důchodový stále volám a bezvýsledně,už jsem z toho na nervy.volala jsem i přímo soudnímu exekutorovy a ten mi řekl to samé co exekutor-je nezajímá,že mě byly strhávany peníze,protože oni žádné nedostaly a do úpříštího týdne mám zaplatit peníze nebo dají můj dům do dražby,už jsem i přemýšlela,že na důchodový podám trestní oznámení,protože do téhle situace mě dostali oni
Vážená paní,
- kontaktujte ihned exekutora a požádejte ho (s ohledem na věk, na špatný zdravotní stav, atp.), ať prověří, proč nejsou vám strhávané peníze připisovány na jeho účet. Klidně se mohlo stát, že pipina na exekučním chybně uvedla bankovní spojení exekutora nebo pipina na důchodovém chybně zadala toto bankovní spojení do systému a peníze chodí na účet někoho jiného. Kromě osobní návštěvy doporučuji v této věci zaslat i doporučený dopis.
- pokud to exekutor odmítne, pak něchť vás dcera odveze na nejbližší Českou správu sociálního zabezpečení (v každém bývalém okresním městě), vezměte sebou všechny doklady k případu a projednejte to osobně
- pokud ani toto není reálné, pak vše popiště, přiložte doklady a zašlete doporučeně na adresu centrály
Jednejte hlavně rychle, ať se vyhnete exekuci. A drobná rada na závěr - denně dceři deseti (počet se bude zvyšovat přímo úměrně s počtem scházejících splátek) fackami připomeňte, že starat se má především ona a ne vy, která si zasloužíte klid a pohodu. Přeji rychlé vyřešení problému.
Právěže já jsem z exekutorem mluvila,protože mě navštívil ohledně zabavení domu do dražby,vše jsem mu řekla,pomalu mě nenechal ani domluvit,řekl pouze,že na exekutorským účtu není za celých 10 měsíců ani koruna a že ho to nezajímá,prostě on chce své peníze a to co nejrychleji-do příštího týdne,jak už jsem psala v předešlých odpovědích ,nemohu se s Prahou spojit,přinejhorším se tam budu muset rozjet a určitě dám všem milým lidem vědět,kteří mi tu radily jak jsem dopadla,snad se ze mě nestane bezdomovec zatím díky všem
Nezlobte se paní, ale pořád jenom naříkáte, že se nemůžete spojit s Prahou , aby jste dostala vysvětlení ohledně vaší exekuce. Jste z Brna a zdejší rádce vám dal adresu i telefon na brněnský důchodový. Volala jste tam? Kdyby se to stalo mě, do večera bych věděla jak se věci mají. Zdá se mi, že nejste žena činu, a opravdu čekáte až vám nemovitost vezmou. Proč jste nešla na důchodový v Brně dnes? Na co čekáte, myslím si, že je to všechno od vás jenom sranda, jinak to není možný.
Jestli to je sranda, tak to nevím. Pokud je pravdou, že paní je 78 let, není znalá komunikace s úřady (zvláště exekutorskými), pak bych nebyl tak tvrdý. Nám mladý , dynamickým
, šedesátníkům
se to zdá všechno jednoduché, ale o pár desítek let později může být všechno jinak.
S tímto se dá jen souhlasit, ale není mi jasná role hlavního dlužníka - dcery. Co ta dělá pro vyřešení situace mimo to, že matce pravidelně vrací peníze? Jinak ji vzniklá situace nezajímá?
Milá paní,já už zkusila vše,i v Brně jsem byla na důchodovým,ale tam mě odkázaly na Prahu,kde je exekuční oddělení,všude mám zavedené.že mi ty 2000 strhávají,ale nikdo neví ,kam ty peníze chodí,ani dnes jsem se nemohla s Prahou spojit,tak jsem zavolala do Prahy na stížnosti,kam jsem se dovolala,paní mě vyslechla a řekla,že to předá exekučnímu a že se mě ozvou,tak čekám a ten kdo to neprožil,nemůže tvrdit,že by vše do večera vyřešil,dům je jediný můj majetek a určitě bych si ho nenechala vzít,a věříte milá paní,že si dělám srandu,už se velice těším jak se ze mne stane bezdomovec a spím někde pod mostem,určitě jste takovou situaci nezažila,tak netvrdte,že by jste vše dovečera vyřešila
I v Brně, vám po kouknití do počítače musí sdělit, na jaké číslo účtu a na jaký var. symbol vám vaše peníze odcházejí! Co vám na to řekli?
Paní, ihned si zajděte, zavolejte do Brna, na Vaše důchodové a zjistěte na jaké číslo účtu a variabilní symbol odesílali Vaše peníze! Byl příkaz od soudu a oni Vám to musí sdělit! I vy ten soudní příkaz na exekuci musíte mít! Porovnejte čísla účtu a var. symbol a napište co jste zjistila! Pokud se čísla účtu liší, tak ihned kontaktujte pro porovnání exekutora. Chybu mohli udělat na soudě, na důchodovém atd... . Ihned si zjistěte správné číslo účtu exekurora a také variabilní symbol, který máte uvádět (u exekutora). Mohli z důchodového peníze poslat na správný účet, ale špatně uvést variabilní symbol a peníze u exekutora jsou, ale jako by nebyli, protože je k Vám nepřiřadili. Možností je mnoho, jednejte rychle a volejte do Brna! Hned! Dejte pak vědět, je to zvláštní...
PRO VŠECHNY Konečně mě z Prahy zavolali,volali i na exekutorský úřad-takže-paní mě tvrdila ,omlouvala se,že peníze stáli v Praze,protože je na to sama a absolutně nestačila ty peníze na exekutorský účet poslat,prostě za 10 měsíců je nestačila odeslat-výsměch.Obratem jsem volala ne exekutorský úřad a zjištovala co dál,tam mě bylo řečeno,že s tím nemohou zatím nic dělat,že prostě tam ty peníze nejsou,že exekutor mi může zabavit dům,ale že to trvá delší dobu-myslím zabavení nemovitosti-a že snad ty peníze do té doby dojdou i když jim z důchodovýho volali,že peníze ihned odesílají,dům je už na katastru zablokován,takže mě opravdu nezbude nic jinýho,jak si vzít na dům hypotéku-90000kč a exekuci vyplatit,protože mám strach,že ty peníze nedojdou a nastane dražba VŠEM DĚKUJI ZA RADY A POMOC
Proč 90000.-kč? Kde jste tu částku vzala a za další, pokud ihned paní ty peníze odešle, tak exekutor je má na účtě do dvou dnů! Je fakt divné, že nebyli schopni za 10 měsíců odeslat vaše peníze, pak se bezdůvodně obohacovali a vás uvedli do problémů. Nevím, snad někdo poradí jak to řešit! A hlavně bez další půjčky. Kolik vlastně tomu exekutorovi dlužíte celkem? Počítám za 10měsíců, po 2000kč, tak dostane 20 000 kč a kolik vám ještě zbývá doplatit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.