Nejste přihlášen/a.
Pravděpodobně nevhodný střih roušky. Já o té své (resp. svých; mám jich několik, ale všechny podobného typu) ani nevím. Šila jsem si je sama, aby mi padly. Ač nemám nijak malou hlavu, jsou mi roušky ušité podle dostupných střihů většinou velké.
Některé jsem šila podle tohoto návodu, ovšem použila jsem střih pro děti ve věku 7-12 let, který mi je tak akorát. Dámská velikost je mi poněkud volná. Mám 176 cm a hlavu přiměřenou této výšce, čili určitě nevypadám jako malé dítě.
Taky se mi rouška nosí teď hůře než na začátku, s přesně totožnými problémy, mám pocit, že se špatně orientuji, že nevidím kolem sebe, nedokážu posoudit, co je a není a kde to je a není. Lépe je mi v roušce, která je bavlněná a zavazuje se za hlavou, když ji mám dlouho, tak si na ni tak zvyknu, že ji vůbec nevnímám a jsem v pohodě a taky se přes ni dobře dýchá. Když mám jednorázovou a pořád ji sundavám a nandavám (obchod - venku - autobus - atd.), tak jsem z toho zmatená jak lesní včela.
A do obchodu si vemte nákupní seznam a před vstupem si promyslete, kudy jít, abyste všechno sehnala bez většího běhání sem a tam. Můžete si i podle toho, v jakém pořadí tam ty věci mají, doma napsat ten seznam
Zdravím. Já navážu na @ildika. Taky jsem chtěla poradit roušku tohoto střihu (vykrojenou pod očima) a hlavně látkovou. Ty jednorázové jsou vlastně z lisovaného "papíru", jsou tvrdé, obličej se v nich potí, lezou do očí a špatně se v nich dýchá. Vůbec se nedivím, že s nimi máte problém. (Vystrčit ven nos je totální nesmysl, to naberete /vydýcháte/ viry z okolí rovnou a všechny). Já jsem hned v březnu s výskytem korony ušila látkové ze světlé bavlny, dala jsem 2 vrstvy. A hned po použití je hodím do kastrolu (s mýdlem) na plotně přejít varem + na radiátor usušit. (Já tedy ještě i žehlím). A viděla jsem u Vietnamců roušky látkové, šité a vykrojené pod očima za 50,-Kč. Už o ně není takový "šrumec", mají jich fůru. Vyzkoušejte to, a uvidíte, jak se v nich daleko lépe dýchá a v podstatě nepřekážejí. Musíme to nějak vydržet a toho hajzla kovida zastavit. Chápu vás. Ida
Myslím, že rouška není jediný problém. Neberte to urážlivě.
Vystrčte s roušky nos
To bude asi ono:
Ještě jsem po úžasným forovi zdědila malý a zapadlý oči, takže pulka vyhledu je na roušku
...
Já taky dodržuji a nedemonstruji. Ale v jistých situacích nechám tajně čumět nos. Jedna se nemlžím a jednak se mi lépe dýchá.
Dobrý den. Když Vám nevyhovuje rouška, zkuste respirátor. Třeba s ním takovéto potíže mít nebudete.Také mi to chvíli trvalo, než jsem našla typ roušky, který mi vyhovuje a neznervozňuje mě to, že mi leze do očí. Nebo zkuste jen šátek, či šálu přes obličej. Holt to musíme všichni nějak vydržet a sžít se s tím.
Dobrý den, jsou skutečně lidé, kteří roušku nosit nemohou (např. se jim dělá opar nebo ekzém) - ti mohou požádat svého praktického lékaře o vystavení potvrzení, že ze zdr. důvodů nemohou roušku nosit (musíte o svém problému toho lékaře přesvědčit a budete zbavena povinnosti roušku nosit). Zdravím!
A nechcete si ušít nákrčník? Já mám takový jednoduchý na krk, když je potřeba, tak si ho vytáhnu na nos. Látka je pružná, o nějakou ochranu před virem mi nejde, myslím si o tom své. Každý den ho vymáchnu a je to. Jinak vás chápu, taky mi to vadí, mám ze zakrytého obličeje občas úzkostné stavy. Musím poodejít a aspoň trochu se nadechnout. S nákrčníkem to jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.