Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Od mala miluju hudbu, fidlala jsem na housle, a sama jsem se naučila podle sluchu hrát i složitější skladby na klavír, tak si myslím, že mám hudební sluch. Co mě ale hrozně přitahuje je zpěv. Jenomže nedokážu zpívat před lidmi. Na ZŠ jsem ještě měla alespoň kuráž se dobrovolně přihlásit na pěvecké soutěže, jenomže před lidmi se se mnou vždycky něco sevře, co mi nedovolí normálně dýchat. Takže spíš mumlam Navíc jsem si z toho odvezla pohled na to, že vyhrávají prostě ti nejhlasitější, ať už měli talent, nebo jen mluvili nahlas, nebo si to vysloveně nejvíc vyřvali.
A to mě vlastně přivádí k jiné otázce. Můj hlas býval vždycky spíš operní. Ne popový. Ale kdo z mladší generace si taky pouští staré italské opery :D Dnes se cení když má někdo od přírody silný hlas-ten jsem nikdy neměla, a nebo kuňkání-to nedokážu poslouchat.Takže přemýšlím, jestli by to s mým hlasem bylo pravé ořechové, nebo zbytečná ztráta času. Né vždy mám asi čistý plný, někdo řekl i nedomykavý hlas...
Zatím můžu normálně zpívat jen sama doma, na nahrávce je kousek z karaoke. Nic co bych si nacvičila, (navíc jsem se bála, jestli ne někdo nevrátí domů :D) takže si moc nevšímejte mojí špatné výslovnosti, nestihlých vyslovených slov a pod. Jde hlavně čistě o můj hlas.
Moc děkuju za vaše i upřímné i nepozitivní komentáře. Potřebuju anonymní názory okolí, aniž bych mu musela nazpívat :D.
![]() | K1 Your song.mp4 | 1.87 MB |
Nejhorší je vypustit ukázku mezi posluchače (na poradně) nezpracovanou, řádně nenahranou byť jen v amatérském studiu. Divili by jsme se, co by to bylo za zpěv od mnoha zpěváku takhle pustit syrovou nahrávku z domácího prostředí. Co tím chci říct? Že mnohé lze "vylepšit" v kompletním studiu, sykavky, patřičný reverb, frekvenčně vyčistit zpěv a další. Bylo by to zcela něco jiného a zde by posluchači zírali jak vám to zpívá. Jinak samozřejmě pokud to myslíte se zpěvem vážně, tak kantora zpěvu. A za mně, být nahrávka ve studiu, tak je to o něčem jiném a solidním.
Já bych řekla, že máte opravdu hezký hlas. Sice si z toho na zadek nesednu, ani nemám "husí kůži", kterou mám, když zpívá třeba naše Špinarová, ale řekla bych, že byste to klidně mohla zkusit s nějakou kapelou. Problém bude v tom, že v dnešní době je takových talentů hodně a budete mít velkou konkurenci. A myslím si, že v dnešní době k tomu hlasu budete potřebovat také figuru a zajímavý obličej, což by mohlo pozitivně doladit ty hudební nedostatky. Je opravdu strašně málo takových zpěvaček, které uchvátí jenom hlasem a mezi ně patří ta naše "Špinarka". A byla to kdysi dávno E. Piaf.
A abych vysvětlila jak to myslím, tak si představte, že třeba H. Vondráčková by nebyla tak atraktivní holka a vypadala třeba jako E. Piaf. No to by se se svým hlasem určitě nevypracovala tam, kde dneska je. Byla by to obyčejná zpívající "holka" a brzy by se na ni zapomnělo.
no i tak slyším přiškrcený hlásek, myslím si že u toho správně nedýcháte...nádech a otevřít krk je třeba..
Kde bydlíte, Evo? Můžu vám domluvit abyste si mohla zkusit zazpívat s nějakou amatérskou skupinou, kde by to lidé kteří občas působí na veřejnosti, mohli posoudit. Spousta žen i mužů s takovými skupinami zpívá aniž by k tomu měli nějaké pěvecké vzdělání. Věřím, že byste získala odvahu a otevřela se. Tato krátká nahrávka je provizorní, doma, přitlumená, to opravdu tak úplně není ono. Ale já jsem úplný laik, posuzovat musí jiní. Tu nabídku v úvodu ale uvažte, nic to nestojí a pokud nepomůže, neublíží. Klidně se ozvěte třeba vnitřní poštou.
Evo, pošlete mi na tu adresu na kterou jste poslala vzkaz, svoji e-adresu, odpovím podrobněji. Pokud nechcete svoji běžnou adresu, tak si vytvořte nějakou jinou, je to otázka jedné dvou minut, ktero pak můžete zrušit nebo prostě nepoužívat. Můžete na @seznam, post, email nebo @centrum, volny, prostě, je to jedno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.