Nejste přihlášen/a.
Jak mám efektivně vyřešit problém s upnutím 1 mm vrtáku? Hlava vrtačky je už na doraz a vrták pořád prokluzuje.
protože tak malým vrtákem asi nebude dělat "psí kusy", tak stačí na stopku vrtáku namotat závity tenšího drátu a sevřít v hlavičce. Já to tak dělám roky...
doplněno 05.05.10 19:30:leukoplast je tenký, více závitů se stlačí, vrták do kovu drhne, a v leukoplastu se protáčí. Kromě toho v místě, kde začíná a končí leukoplast je skok a vrták se vyosí. U takových malých průměrů třeba přesnost a hlavně pevnost, nebo ho velmi rychle zlomí.
Když navine na stopku závit vedle závitu drát, třeba i průměru 0,5, přibyde 1 mm. Čelistmi stlačí kov drátu na kov vrtáku, může fest, drát nepovolí jako leukoplast nebo kůže.
Jsem sice kutil typu Pat a Mat ale já bych to řešil dvěma způsoby - buď bych vzal kousek izolepy nebo náplasti a tu bych navinul na stopku vrtáčku a nebo bych dal nějaké podložky z kůže, papíru atd. mezi ty trojhrany nebo co tam drží ten vrtáček v hlavě. Předpokládám, že vrtáček síly 1 mm nebude muset být upnut velkou silou protože vzhledem k průměru vrtané dírky nebude klást vrtaný materiál takový odpor. Jo, asi se vrtáček tou leukoplastí může trošku vyosit ale nepředpokládám, že potřebujete vyvrtat absolutně přesný otvor 1 mm. Ale to je můj názor, tak bych ten problém řešil já. Určitě Vám zde jiní poradí lépe
.
Já když jsem měl jaký koli dotaz ohledne vrtačky tak jsem se obrátil na tuto stránku. Sice je to prodejna, ale když se zeptáš, ze vším ti poradí ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.