Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budou fronty na nákup?

Od: mam* odpovědí: 100 změna:
Co se to na nás zase chystá? Od středy bude vstup do všech obchodů omezen na 15m2/os. A to se bude hlídat před vchodem jak a kým? Čekají nás venkovní fronty?

100 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

15 m2 na osobu? To je fakt směšné,ať se ti co vymýšlí tyhle ,,kokotiny,,projedou ve špičce MHD nebo vlaky. Ráno do práce a odpoledne z práce,v autobuse ,,hlava na hlavě,, ale oni vlastně MHD nejezdí a vozí si zadek v limuzínách. *zed*

mam*
hodnocení

Přesně tak, nemá vůbec smysl omezovat takhle obchody, když jinde je situace rizikovější, ale buďme rádi, že je to taky nenapadlo, mohlo by být hůř!

Ale v buse to neplatí,tam přece nenakupujete,ajen se přepravujete do práce což je nutné na rozdíl od nakupování!*smich*

17.11.20 08:24
hodnocení

11x
17.11.20 08:39

*smich2*

hodnocení

9x

Považuji to za naprostý nesmysl a neumím si to představit našem malém Penny nebo Lidlu. A pochybuju, že to bude někdo kontrolovat. Stačí, aby to bylo na člověku a nemačkal se na jinéhol

Včera na mě jeden chlap v DM vyjel, ať jdu hezky 2 m za něj na čáru. Ani jsem se jí nevšimla. Od zítřka to budou dohady a hádky kvůli tomu novému opatření.
A v Albertu, o chvíli později, stáli lidé hned za sebou.
verunn
Myslím, že s frontama může vzniknout problém, a taky si kvůli tomu možná každý nenakoupí. Lidi se stejně mackaji třeba v mhd, takže dost dobře nechápu opatření o velkém rozestupu v obchodech. Ale skutečně to nebude kvůli našemu zdraví...

pb®
hodnocení

9x
Nevím co kdo furt vymýšlí. Je dokázané, že letmý kontakt v obchodě není epidemiologicky významný. Nebo snad máme zástupy nemocných prodavaček? Nemáme. Já sama chodím nakupovat velmi často a klidně zvládnu několik prodejen, mám je kolem baráku. Respirátor nenosím, jen ušitou roušku a nemocná nejsem, i když si píchám léky snižující imunitu. Já totiž u nikoho v tom obchodě nestojím, ale rychle proběhnu. Pokud chtějí omezit počet, pak ať omezí i čas strávený v obchodě a zakážou vstup dvojicím, pokud nejde rodič s malým dítětem, které nezvladne být doma samo. To vidím často, on tlačí vozík a ona kouká, vykračují si jak na kokonádě.
ccc*

A to si myslíš, že když jde ženská sama nakupovat, tak je to jiný? Co tak pozoruji na ženských, tak jim to trvá pěkně dlouho, než to všechno ohmataji a zase to hodí do regálu. Když jdu nakoupit, tak jsem doma za chvíli, ale ženská se vrátí pomalu k večeru. Je to můj názor a nikomu neberu ten jeho. Ale jít se ženskou nakupovat je za trest! *bum*

karel556*

poslední věta, naprostý souhlas*palec*

hodnocení

8x

Proč já si s tím nelámu hlavu a jsem přesvědčen, že to bude v pohodě.

mam*
hodnocení

Milane, možná nechodíte moc nakupovat do marketů, tak jste v klídku, proč by ne *slunce*

mam, přesně, nechodím do marketu, snad jen 1x za týden.

mam*
hodnocení

Tak si to doufám ve frontě užijete aspoň 1x pořádně, abyste o nic nepřišel *smich*

Nám, co fronty pamatujeme, to ani nepřijde *smich*

mam*
hodnocení

Jenže pamětníci byli mladší, nohy tolik nebolely, vydrželo se stát i v zimě hodiny, ani to čurání netrápilo... *uf*
mam*
hodnocení

Neměli by mít důchodci nad 65 přednost ve frontách? :)

Stačilo by,aby supermarkety zrušily akce a bylo by po frontách.Lidi by nakupovali jenom to,co opravdu potřebují.

hodnocení

8x

asi tak nějak..*alene*

Budou fronty na nákup? #2
senior

Nádhera, to se mi líbí.*haha*

Ochranka bude mít práci.

hodnocení

7x

Doplním dalších pár otázek. Plochu obchodu budou měřit zaměstnanci? Nebo se budou vytahovat projekty? A budou do té plochy započteny i regály nebo půjde jen o čistou plochu? Když odejde prodavačka do skladu/kanceláře, bude za ni moci do obchodu vstoupit zákazník? Ochranka bude hlídat zloděje nebo stát u vchodu/východu a dělat si čárky a pouštět lidi? A další podobné nesmysly by se našly jen proto, že je to celé nesmysl. A to proto, že jak už tu padlo, zrovna obchody a supermarkety jsou z hlediska šíření viru statisticky mezi nejméně nebezpečnými.

satam: Je to úplně mimo. Já se v obchodě ráno zdržím tak 5minut i s frontou u pokladny. Takto budu 15 minut čekat venku, než se vůbec pro svačinu dostanu a potkám více lidí ve frontě, než uvnitř za těch 5 minut. Tohle fakt vymýšlí banda šílenců..

007cz
hodnocení

7x

Svých 15m si zabírám u regálu s pivem, tak mi tam prosím nelezte.

hodnocení

6x
Pokud by se toto zcela blbé nařízení mělo dodržovat, tak fronty být logicky musí.
Zavádět tuhle pitomost teď, kdy počty nakažených i nemocných klesají i bez tohoto pravidla, to považuji za absolutní hovadinu.
mam*
hodnocení

Ještě chybí nařízení o časovém limitu, jak dlouho smí každý zákazník nakupovat *sok*
verunn
Musí se přece stát fronty, aby zase bylo o čem psát, co by vešlo do dějin, jako celý posrany rok. :D

nella
hodnocení

6x
Tak kdyby se lidi nechovali jako ho**da, nebylo by to třeba. Jsou to denně davy, co nás (personál) div v uličkách neušlapou. Čtvrtek akce, pátek je prostě pátek, klidnou sobotu nám sebrali a udělali z ní děs díky zavřené neděli. Pondělí peklo protože začíná akce a v neděli bylo zavřeno. Pořád jen dav lidí, který se jde očividně zabavit když jinam nesmí. Starší dámy se s oblibou vykecávají v obchodě, venku už je zima. Na nákup chodí celé rodinky. Osobně mi tedy vadí davy děcek bez roušek. Většinou tak do 6ti let věku. Uniká mi logika matky která má roušku a rukavice a dítě nic? Navíc dítě je přece také potenciální bacilonosič, tak proč po nás má prskat?

hodnocení

6x

Dnes dopoledne jsem byl v Penny a Lidlu, nečekal jsem venku ani u pokladen. Prodejny byla poloprázdné.

Cca mezi půl čtvrtou a půl pátou jsem projížděla MHD přes město kolem hodně obchodů a žádné výrazné fronty jsem nezaznamenala - stojí-li před krámem 2-3 lidé, ani se nedá poznat, jestli čekají na košík nebo na kolegu.

Bruno, ale to je český človíček, hned, dopředu již nadávat, ať je nad čím se rozčilovat.

Přidám svou zkušenost. Čas tak 14,15 - 14,45. Nenakupovala jsem, jen jsem dnes nešla se psem k potoku, ale ze zvědavosti kolem Lidlu a jedné menší samoobsluhy. Před Lidlem mnoho volných vozíků. Ze samoobsluhy nikdo dlouho nevyšel a jeden člověk zašel dovnitř.

mam*
hodnocení

Tak dnes se to obešlo bez těch dramatických front, snad jen po ránu někde čekali důchodci ještě před otevřením a mnozí z obav z čekání raději nakupovat nešli, tak uvidíme další dny, jestli pohoda vydrží :)
lidus*

Včera manžel v 11.30 Billa, lidí dost ale bez fronty a pohoda, včera dcera 17.30 Albert, venku fronta na košíky asi na 30minut, lidí moc a šílenství, vzdala to. Dnes Lídl po 10h, naprosto v pohodě. Na Rohlíků bez fronty a v pohodě, doporučuji je to bezproblémový nákup a zboží doma bez tahání tašek.

futra

Lidus,máte pravdu ,ale Rohlík bohužel všude nejezdí .Alespoň k nám na hory ne.

hodnocení

5x

Byla jsem dnes na nákupu asi kolem 15 hodiny v Alebertu. U nás je to malý obchod. Venku moc aut nebylo. Do obchodu jsem se dostala ihned, žádnou frontu jsem nestála, u vozíků stál mladý kluk a ten neustále dezinfikoval ty držadla. ani nebylo nutné dávat do vozíku žeton, jsou volné. V obchodě lidi byli, ale nic mimořádného. lidé se chovali slušně a celkem ohleduplně. Nikdo se na nikoho netlačil. Kdybych nevěděla co se děje, tak bych si vůbec ničeho mimořádného nevšimla. Ale musela jsem na poštu a tam už byla fronta až ven. Asi dvacet lidí a když jsem se dostala ke dveřím, tak jsem si přečetla, že uvnitř mohou být maximálně 4 lidé. Minulý týden jich mohlo být asi deset. Ale šlo to celkem rychle, akorát že člověk stál na té ulici a nemá si kam sednout. Tak si myslím, že ta pošta je daleko horší, než nějaký nákup v obchodě.

A abych to trochu obveselila, tak jsem v tom Alebertu potřebovala vybrat v bankomatu nějakou hotovost a přistoupila jsem k bankomatu a na obrazovce čtu, "Stáhněte si e - roušku". Ale můj mozek nějak vypustil to "e" a tak jsem koukala jako puk a chvíli jsem tam okouněla a uvažovala jak to myslí, jestli si fakt musím sundat tu roušku a jestli to třeba není kvůli tomu, že mě ten automat nemůže skrzevá ten hadr poznat :-D . Až po chvíli mi došlo, že to myslejí úplně jinak. Tak i takhle z toho všeho může jinak docela rozumný člověk, zblbnout...*smich*

Tak koukám, že jsem opravdu už trochu zblla. Je to Albert a ne Alebert a ne myslejí, ale myslí. Ten kdo nemyslí, jsem já. *smich* Ještě že nám nezakázali se smát a dělat si v tichosti ty své soukromé blbosti...;)

hodnocení

4x

Pozastavuji se nad jinou věcí. Při nedělní absenci prodejen lidé doslova řádí jak zběsilí v ohromném množství na otevřených benzínkách. Těm prý vzrostly tržby za neděle o víc, než 500 % oproti dřívějšku. Proto některé akčnější benzínky honem zavedly i zboží, které běžně nevedou, ale po kterém je v neděli obrovská poptávka. Chleba, pečivo, mléko...Kromě toho prý musí mít daleko větší zásoby cigaret a alkoholu, než dřív. V neděli to jde na dračku. ;)

Nechápu, že si hospodyňky nedokáží v sobotu naplánovat, že budou na tu neděli potřebovat třeba 1 chleba, 10 housek, 2 l mléka. A pamatovat i s něčím na pondělní snídani.

Jsem zvyklá si na dveře lednice připevnit "pamatováček" a tam píšu všechno, co je třeba koupit. Nákup udělám většinou v pátek a o víkendu mám klid. Takže mě nedělní uzavření prodejen naprosto nezaskočilo.

Navíc dneska mají lidé k dispozici mrazničky, domácí pekárny, tak mi připadá velice lehké ten jeden den přežít bez návštěvy obchodu. Stejně určitě část z toho, co v neděli nakoupí, skončí v popelnicích.

Proto mi to zběsilé drancování benzínek připadá nedůstojné. Když někdo nevydrží jeden den bez nákupu, jak by asi snášel daleko větší problémy? Tohle je jenom maličkost. Jaga.

Jago, když vidím jak u mcdonaldu večer stojí kolona vozidel, tak se jen divím, kolik lidí tam jde pro jídlo, že si ho neudělá doma. Ale asi je to trend, chodit na jídlo jinam.

Znám lidi, kteří v pondělí sobotní rohlík- housku jíst nebudou - prý je to staré.

Jí pouze rohlík - housku koupenou ten den a ne koupenou dříve.

senior
hodnocení

4x

Kdyby nechali malé obchody otevřené, velké normální otevíračku, tak by se lidi rozprostřeli. Prodavači a pokladní až takový nárůst nemoci nemají, tedy pro zákazníkovi, který se tam až tak dlouho nezdržuje, nic nehrozí.

To spíš v tomto zimním období lidi ve frontě a hlavně staří prochladnou a nachladí se. O zánětech močových cest nemluvě.

Uvidíme, co to udělá v praxi, abychom nestahovali kalhoty, když je brod ještě daleko.

Jinak, ne každý má auto, aby vrchovatý nákupní koš odnesl v ruce. Když jde starší člověk nakupovat, tak v ruce neunese tolik, co jiní pojízdní.

Potom se musím zastat, těch, co chodí častěji. Vezměte si mlíko, chleba, pečivo, maso, tvaroh, jar, pytlík mouky, nějakou čočku, konzervu rybiček, oříšky, rozinky, máslo a tojsem nenapsala ovoce a zelenina do tašky a máte to deset kilo a jak to má 70. letý-á unést, nebo tělesně postižený a podobně.

Sice tu někdo píše Košík, ale jsou oblasti, které ještě Košíkem a podobnými nejsou pokryty.

Takže vraťme se do doby před 30 lety a postůjme ve frontě i s RVHP taškami.

Příští rok možná ani nenakoupíme takový rozsah sortimentu, bude omezen.

Proto doporučuji co nejvíce nakupovat u našich malých řezníků /maso z našich chovů/, pekáren /co pečou místní chleba, pečivo/, zelenin apod.. protože ty ještě na městě jsou. A jak mi paní v zelenině řekla, tak berou zeleninu od českých zemědělců /to, co tady vypěstujeme/.

hodnocení

3x

No, v malých asi ano. Ale pochybuji, že to někdo bude hlídat, to jsem od jara neviděla nikde...spíš seberou vozíky.

Jinak frontu stojím již od jara v lékárně, dnes jsem šla pro e-recept, od jara pouštějí jen po 2. Nakupovat jsem nebyla minimálně měsíc, potraviny nakupuji v Košíku, v 16.00 objednám, ve 20.00 mám doma, naprostá pohoda až ke dveřím.

Pokud bych potřebovala, jedu do velkého Lidlu k dálnici, mám to kousek a tam na tu plochu není nikdy narváno.

Já si myslím, že pokud by lidi byli soudní a necpali se do krámu každý den, omezení by nebylo potřeba. To je bohužel u některých diagnóza..

ccc*

Jenže plno jich tam jezdí na výlet za odpočinkem.*pivo*

A když tam pudou bez vozejku, tak je jim to nanic.

hodnocení

3x
Stejnej nesmysl jako omezení doby státních úřadů.
Místo aby se úřady posílily, ať nikde nikdo zbytečně nestojí déle než je nezbytně nutné, tak se omezí úřední doba a lidé stojí ve frontě kolem celýho náměstí. Asi aby měl virus více času přeskočit na jinou oběť.

No,ono na úřednících stojí vše,bez nich by ekonomika šlu už dávno do kopru!Tak se musí chránit!

hodnocení

3x

Proč se tedy neotevřou všechny malé obchody,kde by nebyl problém 1 člověk na 15 m2? Aspoň by měl kdo platit aspoň nějaké daně. Nebo mi uniklo a budou otevřené?

hanakr
hodnocení

3x

Zvláštní je, že tesko u nás přidalo už před třemi týdny nad vchod monitor, který zobrazuje počet zákazníků na prodejně, ve stejné době i kaufland předělal vstupní brány na prodejnu a také tam visí monitor, který zatím ještě nepočítá. Každopádně je moc divné, že tesko i kaufland věděli už před měsícem že vláda tohle nařídí, a občanům se to oznámí až dva dny předem jako překvapení.

senior

Je to naplánované, a někteří to nechtějí vidět. Je to normální jev, dokud mi nehoří půda pod nohama, tak tomu nevěřím.

mam*
hodnocení

Proto se dnes nezavírá, aby se lidi naposled předzásobili, půjdu se podívat a pokud bude fronta,kašlu na nákup, budeme holt jíst zbytky z dřívější hojnosti, aspoň zlikvidujem narvaný mrazák. Než stát blbou frontu, raději zhubnem :)

hodnocení

3x

Já bych jen doplnila, že ti kreténi nahoře fakt už nevědí, jakou pi...u vymyslet. Podle mě ten kontakt mezi lidmi v obchodě, zvláště pokud mají roušky, je úplně bez následků. Náš syn chodí do stacionáře a v srpnu kvůli kontaktu s nakaženou pracovnicí byl doma 14 dní v karanténě. Covida nechytil, přitom s tou babou jel v osobním autě na místě spolujezdce, byli nakoupit ve dvou obchodech a ještě jí zavezli nákup domů. To vše bez roušek . Tato nová opatření vymýšlejí hovada - omlouvám se všem zvířatům -, která cítí, že už ztrácí svoji důležitost a chtějí si držet vliv. Jak říká moje tchyně - čím víc se hovno rozmazává, tím více smrdí. Kdyby pořád o viru nepsali a nestrašili, tak se lidi uklidní a bude to lepší. Jakmile má člověk v pořádku psychiku, tak má i lepší imunitu.

hodnocení

3x
Podle mne to nebude tak žhavé. Nicméně už vidím, jak důchodci tradičně čekají kvákajíc s nákupním vozíkem v teple kauflu na autobus a venku zatím mrzne další zákazník v pořadníku...

hodnocení

3x

Nevím, možná jsem naivní - ale nechápu, proč tolik lidí kvílí, jaká je to hrůza, když zatím ani nevědí, jak to bude v reálu vypadat. Skoro bych řekla, že se to během pár dnů "utřese" :)

hodnocení

2x

Někdo toto opatření předem vidí jako hrůzu k nepřežití. Já si myslím, že to tak strašné nebude. Pokud v supermarketech pojedou všechny pokladny, měly by být fronty před nimi jen minutové. To se přece přežít dá. A když už budu uvnitř, nakoupím na několik dní. Také se snažím vybavit si pár posledních nákupů v malých obchodech. V papírnictví jsem kupovala kondolenci. V prodejně jsem byla sama. V galanterii jsem si prohlížela látkové roušky. Byly jsme tam dvě zákaznice. V obuvi jsem kupovala punčocháče. Sama. Plná zákazníků bývá zdejší masna, a to tři i čtyři prodavačky jen kmitají. Osobně teď proberu mrazničku. A až za nějaký čas frontu před masnou vystojím, nekoupím jen kilo masa, ale rovnou dvě kila.

Úsměvná se mi zdá starost od @senior (12,49) o svačiny pracujících a dětí. Trochu operativnosti, ne? Doba není jednoduchá, to je fakt. Ale namazat si doma chleba a přelít do lahvičky trochu čaje je mimořádně jednoduché.

72mona3*
Já to nevidím jako strašné, ale nelogické. A to je strašné*smich* Pokladny určitě všechny nepojedou. Nejsou od sebe dostatečně daleko. A jen to zase vyvolává paniku. M.

hodnocení

2x

Pracuju v hypermarketu a dnes nám přišel pokyn kolik může být lidí naraz v obchodě. Nevím jestli to někdo spletl, ale ten počet neodpovídal ani počtu vozíků kolik mámě běžně. Nicméně jsme před vchod museli nalepit značky pro zákazníky,aby si nedýchali na záda, ale stáli 2 metry od sebe.

Mmch. už vidím ty puberťáky co si k nám jdou koupit jeden energeťák jak si berou vozík. Chudáci securiťáci, už předem je mi jich líto.

72mona3*
hodnocení

2x
Dnes v Lidlu: ve dveřích hlídač, nepouštěl dovnitř nikoho bez košíku. Že podle košíků počítají lidi uvnitř. Dva tam chtěli jít bez, jeden měl jen kartu (tedy žádné drobné na košík), druhý, že si nepůjde pro pytlík pečiva s košem. Ostraha byla nekompromisní. Fakt žádné omezení. M.

Jo, to je tak, když ve vratech stojí blb bez mozku. Zajímalo by mě, kolik bylo venku volných košíků.

72mona3*
Košíků? Dost...

A vo tom to je*smich*

72mona3*
Byl šikovnej. Uměl počítat vozíky*smich*

Vůbec se nechci zastávat "pouštěčů" do obchodu je mi to fuk... Vy se tu posmíváte ale vžijte se do role těch lidí.Jsou v práci je to jejich zaměstnání mají nějaké nařízení,mají nad sebou šéfa,šefky atd...Proč si budou dělat zle kvuli nějakým ignorantům a nechat si pak někde vzadu nadávat a buzerovat od vedení.

A jen tak mimochodem někdo kdo si jde v této době do Lidllu pro 3 rohlíky je zoufalec a dobrej blb.Normální člověk zaběhne pro pečivo do malého obchudku,kolonialu,vietnamce atd...

Hlídají košíky v ruce a roušku na puse. Psíci se mají, náhubky nenosí a můžou jít na trvalou k psímu holiči. :)
senior

Jana222 - proč hned takhle. Co když to jsou dělníci, kteří pracují nedaleko u někoho v bytě a odskočili si v neznámém městě do Billy-Penny apod.. na svačinu?

Nějaký vietnamec může být kdoví kde daleko. Dnes už domácí nedávají řemeslníkům obědy, uvaří tak kávu.

hodnocení

2x

Kdyby někteří lidé nehledali důvody jak rozeštvávat lidi ale zamysleli se tak by tato diskuze tu nebyla.

arny1
hodnocení

1x

Udělali to geniálně.V obchodech bude pramálo lidí kdežto venku se budou srocovat a mrznout.Co starší a nemocný lidi?To tam jako mají stát?Chápal jsem když udělali dobu pro seniory ale tohle nechápu.Když už teď vidím ty soboty kdy si lidi chtějí udělat nákup na neděli.

72mona3*
hodnocení

1x
No, mě by zajímalo, kolik lidí se dovnitř vůbec nedostane.
Snažila jsem se najít logické vysvětlení pro toto rozhodnutí: ti, co opravdu nemusí, tam prostě nepůjdou = menší počet nakupujících. A to asi má dále snižovat riziko nakažení. Asi. Tak to ještě zavést vhromadné dopravě... M.
V hromadné dopravě? To bych musela jezdit do práce o 2 hodiny dřív, t.zn. vstávat ve 2:45 hod.

hodnocení

1x

A těch 15m čtverečních to je např. obdélník 3 x 5 m to platí jen pro nakupovací prostor a nebo i pro prostor za pokladnami?

A v obchodě dva zákazníci nebudou smět jít k sobě blíž než na 3m? A kdo to bude kontrolovat?

Tak asi nebudu smět ani kolem zákazníka projít, protože ty uličky nejsou 3 metry široké? *smich*

mam*
hodnocení

Šmírovat budou kamery a šmírák co bude u toho sledovat cvrkot bude vybírat pokuty? *co*

A na tom monitoru bude mít rastrovou mřížku aby rozeznal dostatečný odstup.

A já si do krámu vezmu laserový dálkoměr, abych ten odstup dodržel. *smich2*

Nedělají s námi náhodou *houpy*

pet32
hodnocení

1x

Lidi nedodržují ani rozestup 2 m, silně pochybuji, že teď od středy budou něco víc dodržovat.

el
hodnocení

1x
Ano, fronty budou, když si spočítám přibližně metry prodejny a počet lidí, kteří se vyskytují průměrně přez den v obchodě = fronta po většinu dne ve vytezovanych obchodech.

To co naše vláda poslední dobou předvádí mi mozek nebere.
Na jednu stranu je fajn že máme virology, epidemiology a další odborníky, ale ještě by to chtělo někoho se zdravým selským rozumem.
Spousta opatření je kontraproduktivní.
Např. Zavřené obchody v neděli a zkrácená zavírací doba. Z logiky věci - čím víc prostoru dostanou lidé si nakoupit tím míň se jich na jednom místě sejde.
Jde také o osobní zodpovědnost každého z nás, protože někdo má nakupování jako činnost, kterou vyplňuje svůj volný čas.
O zákazu vycházení po 21. Hodině by se taky dalo polemizovat, ale asi to určitý efekt má na některé jedince.
Na druhou stranu, člověk co se jde večer proběhnout je zbytečně šikanovaný Městskou polici či PČR.

jenda2*
hodnocení

0x
Tak v sobotu to v Globusu bylo tak, ze nebyl volny jediny vozik. Jasne ze takova omezeni nemaji zadny vyznam ale opticky to je boj proti Covid-19. Ucet vlada vystavi uz pristi rok... Zaplati to obcane, kteri nemaji sanci nejak protestovat.
babina

Prosím Vás,proč pořád remcáte.Tramvaje jezdí,pekárny pečou a vláda je tady také od toho aby dělala i nepopulární opatření!

danad

Přesně tak. Fronty sice budou, ale hlavně, že dostanete vše na co si vzpomenete. Nakonec ještě budete rádi, že v uličkách nebudete potkávat houfy lidí,mezi nimi i nakažené. A také to omezení nebude navěky. Co jako jiného chcete dělat. Jak se toho smradu zbavit. Celý svět zkouší všechno možné.

V houfu lidí včetně případně nakažených budeš stát hodinu venku před poloprázdným krámem, než se dostaneš dovnitř. Takže venku chytneš Covida a navíc k tomu rýmu, kašel a nastydne ti močák. To je perfektní představa, viď!

danad

To jo, komu by se to líbilo. Ale když navlékneš dvoje spodky na močák a 2 m stání od sebe, tak tě Covídek nenapadne. A každý den tam stát nemusíš, stačí nakoupit jednou týdně. Nařízení bude stejně trvat tak 2-3 týdny. Přežili jsme už horší věci.

mibuna
hodnocení

0x

Ono to po EU funguje, sama jsem měla tu možnost ozkoušet, většinou doba čekání cca 10 minut, jenže! malé obchůdky mají v ČR zavřeno a všichni jsou odevzdaní supermarketům a nebo večerkám, kdyby otevřeli všechno, ať je tu nějaké rovné prostředí, tak nemusím ze zoufalství kupovat botasky v supermarketu, ale koupila bych si je u známé, která ale sedí doma a každý den brečí nad ztrátou a chce to zabalit a lidé by se rozprostřeli... větší věci pak kupujeme online, třeba teď jak je black friday najdete tam dobré akce

hodnocení

0x
No teď se dívám na ČT24 vzpomínka na Národní a lidé v houfu pokládají svíčky, rozestupy žádné,pomahači procházejí, nikomu to nevadí.

senior
hodnocení

0x

Jak to budou mít s nakupování dělníci a pracovníci, kteří si chodili v době polední pauzy na obědy do restaurací a jídelen, které mají nyní spíše objednávky on-line a výdej z okýnek, ale nyní by si chtěli koupit svačinu, nějakou tu uzeninu, rohlík, pití? A až půjdou studenti do škol, tak byli také zvyklí si něco koupit.

No a maminky školákům do školy budou mazat ty chleby opět taveným sýrem.

Zpátky do socialismu, do front, kde nic, tu nic.

Ještě že máme barevné ulice.

Vivat svoboda a pekelná, protichůdná nařízení.

Jednoduché jídlo na svačinu si nakoupí a připraví den předem.

Pavlosi,pro Vás asi jednoduché,pro někoho docela dost obtížné,zejména když před úpolední bude muset třeba deset minut na cestu do krámu,pak dalších deset minu čekat ve frontě než se dostanmé do krámu,pak deset minut nakupovat a dalších deset minut a rázem je o deset minut ve skluzu a nestíhá.Když se pak dojede domů -nakoupí tak dva dny starý chleba,...,ale to ne každý dokáže pochopit .

michalverner

diesel...myslíte tedy že do krámu přestanete chodit a zemřete hlady nebo to nějak nakonec s remcáním půjde?

Já do krámů nechodím,mám na to lidi .jenže to je problém dojíždějícíchkteří dělají na vesnici kde není obchod a než dojedou domů rozvezou lidi,tak pak je ,tím spíše v dnešní době,nakoupit čerstvé zboží,zejména pečivo!

hodnocení

0x
Uličky v marketech jsou tak na dva vozíky, tudíž tam hrozí nakažení,to tam budou řídit semafory,nebo pracovníci obchodu

hodnocení

0x

Lidi, nenechte se zbytečně vytočit, "takových" fotek se zas vyrojilo..je toho plný net..

doplněno 18.11.20 14:17:

@milancukrar, právě...teď jsem četla, že je to sice dnešní fotka, ale vyfocená před sedmou hodinou ráno, kdy bylo ještě zavřeno a má být z Otrokovic z Kaufu. Jinak přes den už v pohodě, bez front.

Budou fronty na nákup? #3
Budou fronty na nákup? #4
Budou fronty na nákup? #5

Jen jeden (ne)upravený obrázek a hned je na co nadávat. Jinde to je asi OK?

hodnocení

0x

Proč by byly fronty? Něco se změnilo? Odstup 2 metry v podstatě znamená těch 15 m2.

A co když se budu potřebovat pro něco vrátit? To se všichni za mnou budou taky vracet, aby se ke mně nepřiblížili nebo já k nim? Kocourkov hadr.

hanakr

2metrový odstup znamená 3,14 metru čtverečního na zákazníka

No 2 metrový odstup jak se to vezme a kdo jak to pojme.Ale vlastně je to opravdu 16m2

Já jsem zákazník uprostřed.Přede mnou stojí osoba 2m odstup.Za mnou stojí osoba 2m.Takže 4m osa.Po mé levé straně stojí osoba 2m odstup a po mé pravé straně stojí osoba 2m.Takže 4m osa.

Když to sečteme tak 4x4 je 16m2.

Ale třeba píšu blbost

senior

Jana máte pravdu.

Vezměte to prakticky.

Máme místnost 4krát 4 metry, tedy 16 m.

Je potřeba 15, tak je to zhruba.

Stoupněte si doprostřed, dva metry máte před sebou, za sebou, a po stranách.

Takže dodržovat 2 metry lze, ale za cenu pořád od někoho držet dištanc. Nesoustředíte se moc na nabídku zboží.

U pečiva, mlíka Vy počkáte, až se uvolní, nebo někdo bude v povzdálí čekat zase až odejdete Vy.

Navíc okolo prochází ostatní, protože jsou prostě uličky užší, takže letmý kontakt tu stejně s někým je.

Chtělo by to osobní ochranu laser! Který by zapípal, nebo držel červenou čáru, hranici.. To je vtip. Ale kdo ví, co ještě bude.

hanakr

ano, píšete blbosti Jano, na dodržení 2 odstup vám stačí kružnice o poloměru 1 metr (druhý metr dodá druhý zákazník) takže 3,14 m2

V pohodě vubec se nehádám a matematika byl u mě vždy problém.I tak Vaše vysvětlení moc nechápu.Vy tu píšete 2 metry odstup ale nařízení vlády je 15m2 pro osobu.

Ale znova opakuji asi píšu blbost.

hanakr - nepočítáte do prodejní plochy regály, pulty, pokladny, ..

Když si vezmete plánek průměrné prodejny, budete na 15 m2.

Celé to je nehorázná konina, protože to v praxi nelze dodržovat. Můžeme stát ve frontě u kasy na dva metry od sebe, ale když nakupujeme, tak se nutně míjíme zblízka. A vůbec nevidím kde je problém, když se s dotyčným nezastavuji a nevykecávám se s ním. Jsou to idioti, kteří sami nikdy nakupovat nechodí, protože na takové nákupy mají doma personál. Zasloužili by nakopat do pr.ele a na takový nákup je násilím vyhnat, aby si to alespoň jednou zažili na vlastní kůži. Stačilo by nosit ty roušky a po nějakou dobu se zbytečně neshlukovat. Pak by žádná takto pitomá opatření vůbec nebyla nutná, protože lidi by si šli nakoupit normálně a bez stresu. A abych se přiznala, tak já teda vůbec nevěřím, že má nějaký smysl stát i ty dva metry od sebe u těch kas. Ten člověk je přece za mými zády, před sebou má ten nákupní vozík a v žádném případě mi nedýchá do obličeje. Jsou to hovadiny.

hodnocení

0x

Nikdy, ani v dobách minulých, jsem nebyla frontová bojovnice. Dojela jsem si teď v 19 hodin, v sámošce jsme byly dvě zákaznice. Za půl hoďky mám všechno a v klidu doma.

hodnocení

0x

Pokud má být otevřeno večer déle, kdo bude po 9. hodině moci chodit nakupovat? Já ne, vy taky ne, jedině při procházce s psem do 500 m od domova.No,je to všechno nějaké zmatené, asi to má nějaký důvod, který nevíme a nedovíme se ho.

a za pár dní bude až do 23 hod venku.-.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]