Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyjít se synem mé přítelkyně

Od: rey odpovědí: 6 změna:

Zdravím.

Mám přítelkyni a ta má dva syny (každého s někým jiným, ani jeden vztah nevyšel spíš ze strany otce).

Ten starší (17) je v pohodě. Má to v hlavě srovnané, řeší svou budoucnost, dá se s ním mluvit, tady problém není.

Horší je to s tím mladším (11). Je jako Jackyl a Hyde. Když jsme společně spolu, tak mluví jak holčička, kuňká, snadno se rozbrečí, ruku nepodá. Je na mámu asi fixovaný (když mu byly asi tři roky, tak byl dlouho v nemocnici, málem umřel, pak se učil znovu chodit a pod.). Asi si tak zvykl na máminou přítomnot a péči. Se svým otcem se stýká normálně (víkendy, prázdniny a tak). Když je u otce, tak se chová jinak, než u matky (nebo se mnou). Když s otcem mluví po telefonu, tak mluví normálně (jakoby skoro mutuje). Ale jak položí sluchátko, tak přepne a je najednou zase plachej a kuňká.

Nevím, co s tím, ale trápí mne to.

Nejsem si jistý, co z toho do budoucna bude. Chci žít s jeho matkou, s oběma dětmi, chceme domek a chceme i svoje společné dítě. Ale pořád mi to nedá spát, pořád nad tím přemýšlím. Co za tím je, co tím sleduje?

Když se baví přes net s vrstevníky (třeba při hraní hry), tak mluví normálně. Pak příjde za námi a je to o 180°jinde. Už mi to leze na mozek a začínám se bát, že tohle nedám.

Hlavně, když se někde vyskytne někoho jiného mladý kluk, tak i sedmiletý by ho strčil do kapsy. Ve smyslu, že se se mnou baví normálně, rád se přiučí a pod. To tenhle se mnou první půl rok, co jsem byl s jeho mamkou, ani nemluvil. Vždy se ptal mámy ("proč jde s nám", "proč on tohle a on tamto", "zeptejse ho" ... a to jsem od něj jeden metr).

Není to stydlivost, je v tom něco jiného a já nevím, co.

A chci to zjistit, protože tohle asi jinak neskončí.

Není to moje dítě, takže zakřičet na něj nemůžu, nedej bože mu dát pohlavek nebo na zadek (což stejně v tomhle věku je už pozdě).

Nevím si rady a trápí mě to.

Nějaká rad prosím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

@rey - Není to stydlivost, je v tom něco jiného a já nevím, co. A chci to zjistit, protože tohle asi jinak neskončí.
Co na to chlapcova maminka? Myslím, že s ní byste o vašem trápení měl promluvit nejdřív, protože bez její ochoty ke spolupráci nic nezmůžete.

hodnocení

3x

Njn, chlapec si zřejmě myslí, že je středobodem vesmíru, je rozmazlený zřejmě díky nemoci, žárlí.

Vás bral jako vetřelce, s kterým se bude muset dělit o své privilegium. Pokud přijde další mimčo, tak si to vůbec neumím představit? Buď to zkousnete, nebo Vás z toho klepne...já vím, že bych to nedala, to bych raději vycouvala..

jenda2*
hodnocení

2x

Většinou takto postižené vztahy skončí. Syn bude tlačit na matku, aby to skončila. Ona, jako milující matka to nejspíše udělá a bude nakonec jako hlupačka. Zažil jsem to a je to neřešitelné. Spíše kdo z koho, jestli vy to vydržíte nebo ten syn. Pokud matka podlehne, syn si ji více vážit nebude. Naopak ještě přidá.

martinna*
hodnocení

2x

Můj názor je že vás nebere. Mám pocit že byl středobodem vesmíru a vše se točilo kolem něj. Jste narušitel jeho klidu a rozmazlování maminkou. Dle mě je to rozmazlený kluk a bude vám dávat najevo že mu vadíte. Promluvila bych si s mamkou,ta ho musí srovnat a vysvětlit mu...počkala bych s nějakým společným domem a zkusila kluka vtáhnout do nějakých aktivit jen vy sami 2. Zkuste sami někam na víkend...dělat s ním to co ho baví,třeba se srovná.Pokud ne já bych do toho nešla. Máma bude mezi 2 kameny a ke komu se po čase přikloní? Ale je to jen můj názor,jsem zvědavá na další

tri
hodnocení

1x

Důležité je, že mluvit normálně umí. Horší by bylo, kdyby takto mluvil i před kamarády. Asi mu naznačit, že když takto mluví, tak se to na takového velkého kluka už nehodí. Domluvit se s jeho mámou na nějakém postupu. Je divné, že jeho maminka to nějak už neřeší, tedy aspoň se o tom nic nezmiňujete. Možná by to i chtělo, poradit se s nějakým odborníkem. Může to být nějaká porucha a třeba i ten kluk si s tím sám neví rady. Myslím, že první krok, aby se on změnil, musí udělat jeho máma.

liska5
hodnocení

1x

Jako problém by to měla vyhodnotit a řešit především jeho matka. Pokud ta to bude tolerovat a kluka hájit, tak s tím sotva sám hnete, protože to chce jednotný postup vás dvou dospělých. Jestli to paní nechce chápat, tak se zatím sám objednejte na poradně, která řeší výchovu a rodinné vztahy.

Taky zkuste něco podniknout jenom ve dvou. Vy a ten klučina třeba na celý den spolu mimo domov. A když bude možnost, tak si s ním nějak diplomaticky popovídat. Možná "roztaje" a sám vysvětlí svoji dvojí tvář. Možná leccos pochopíte a najdete něco, co na něj platí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]