Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , dnes mi volala má matka a řekla mi , že jí telefonovala její sestra a říkala , že si neví rady se svým tvrdohlavým manželem . Při telefonátu s mou matkou brečela a byla zoufalá . Má matka se tedy rozhodla zavolat mě , protože já problémy řeším a nemávnu nad nimi rukou . Teď vám níže napíšu , o co se se jedná .
Manžel sestry mé matky se setkal s nakaženou osobou a začal pociťovat příznaky typu bolesti hlavy , únavy a kašle . Nakažená osoba ho ohlásila na hygienu a ta mu včera údajně telefonovala . On ale hygieně sdělil , že se cítí naprosto v pořádku a že se s nikým nesetkal , protože byl v itálii a řekl , že to jeho nahlášení je nějaká mýlka . Hygiena mu to bohužel uznala (nevím jak je to možné) . Má teta svému manželovi říkala , ať jde na testy , ale on na ni jen zařval , s prominutím cituji "drž hubu ty zk*rvená p*čo , nikam nejdu" . Také jí ještě řekl , že karanténu dodržovat nebude a že bude normálně chodit do práce , kde nenosí roušku a také že bude chodit ven , taktéž bez roušky . Ona následně telefonovala své sestře (mé matce) a sděila jí to . Má matka nakonec zavolala mě a já bych jim chtěl pomoct . Nechci dopustit , že to nebude její manžel řešit a bude dále chodit a hazardovat se zdravím jiných !
Můžete mi prosím poradit , kde ho můžu ohlásit , aby si ho hygiena , popřípadě někdo jiný "podal" a on testy podstoupil . Kdyby to bylo na mě , napařil bych mu pokutu . Děkuji , s pozdravem martin kučera
Ale jděte. Tady máte čerstvý příklad toho , jak je nesmyslné zakazování večerního života na rady odborníků. Kdejaký jeliman se s titulem MUDr. vydává za odborníka ale ve skutečnosti nikdo neví nic. Toto píšu už dávno a někteří se rozčilují.
jendo2
Také mám čerstvý příklad.
A nepište mi prosím, že to byli staří lidé. Také jsem stará, ale ještě bych tu ráda chvíli byla. Vy jste lékař?
Ti staří lidé umírají taky kvůli nervům, které mají v současné zblbělé době. Pořád se jen straší a pak to takhle dopadá. Už jsem to někde psala, čím více se budou uvádět počty mrtvých s virem a děsit lidi, tím horší pro všechny. V roce 2010 jsem měla v létě 3 týdny chřipku, polehávala jsem a bylo mi tak špatně, že jsem si myslela, že umřu. Kdyby to bylo letos, tak už jsem ze strachu po smrti.
No, to je tedy alibismus od jeho manželky.. Měla by si to vyřídit ona, zavolat praktikovi, nebo na hygienu, snažit se to manželovi rozumně vysvětlit.
Pochybuji, že ho někdo donutí, pokud sám nechce. Bohužel je takové chování v poslední době celkem časté, pokuty asi možné jsou, ale nemyslím, že to někdo řeší- viz odkaz idnes.cz/...
At manžela teta oddělí do nějaké extra místnosti. Uvaří mu česnečku, nebo kurkumový, zázvorový čaj, udělá k jídlu něco pálivého s chilli.
Strýc vůbec kovid mít nemusí, ale může to být obyčejná chřipka.
Navíc, v rodině může mít jedna osoba kovid, ale ostatní se nakazit nemusí.
Až mu bude hůře, tak si lehne, dá nějaký prášek a snad se z toho vyleží.
Doufejte v lepší scénář.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.