Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo zpívá píseň v originále

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Tuto píseň Tvým snům zlým zpívají česky RAngers - plavci

Ale v originále Deep Blue Sea ji zpívá kdo?

doplněno 13.11.20 18:42:

Myslel jsem si, že šest svíček složil rangers a najednou to převzali z tie me kangaroo down sport kterou zpívá Rolf Harris

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jedná se o tradiční lidovou píseň.

Přeloženo strojově: "Tato píseň se skládá ze sbírky "plovoucích veršů"připomínajících generála Taylora, Stormalonga Johna a dalších chatrčí. Získala popularitu díky nahrávce Pete Seegera z roku 1955, který ji považoval za fragment staré anglické baladické nebo mořské písně, která mohla projít západoindickými hudebními idiomy."

secondhandsongs.com/...

*cteni*

jofa*

Ta melodie je ale o proti dotazované naprosto jiná. Jinak řečeno nebe a dudy.

hodnocení

0x

NIKDE se nepíše autor takže je to odoba českých lidových písní, u nichž ani není znám autorJinak by Rangers-Plavci musel uvádět autora!

hodnocení

0x

Na LP desce Rangers z roku 1969, kterou mám ve své sbírce, je uvedeno, že skladba Tvým snům zlým je traditional (zpívá Milan Dufek a Ant. Hájek). U nás by se řeklo lidová píseň. Deep Blue Sea v klipu je ale úplně jiná melodie (asi špatný titulek).

nov
hodnocení

0x

louisa1 má pravdu, zde se o tom můžete přesvědčit.

secondhandsongs.com/...

jofa*

Ano máte pravdu, že Lousia má pravdu. Porovnával jsem celou skladbu a melodii a Plavci tam mají pasáž zcela "vymyšlenou", mlodii jinou než jak zpívá P.Seeger v uvedené odpovědi. Takže co je originál (melodie, nikoliv úpravy)) těžko soudit. V podstatě ale základní melodická linka je shodná. Ano, Lousia má pravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]