Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přicházím za Vámi s dotazem ohledně akné. Trpím akné už nějakých 9 let a za tu dobu jsem toho zkusil vážně hodně - doktorku, přípravky proti akné, kosmetičku, laser apod. Víceméně z toho nikdy nic pořádně nefungovalo - nejlepší z toho všeho byl podle mě asi laser, ale chodit tam každý 2 týdny po zbytek života je prostě nereálný.
Dočetl jsem se, že je možnost mě poslat na krevní testy, protože se obávám, že když mi nic nepomáhá zvnějšku, tak problém bude uvnitř. Jenže kožní ani obvoďačka se k tomu vůbec nemají. Obvodní mě nakonec někam poslala a když jsem tam s nimi mluvil, tak na mě koukali jak na blázna.
Máte někdo zkušenosti s odběrem krve kvůli akné, aby se zjistila přičina? Za kým bych měl jít?
Děkuji za jakékoliv info
Pak by taky něco vypověděla chudokrevnost, málo červených krvinek, takže málo železa. Takoví lidé mají sklon k akné. Zajímavé je, že často mají nedostatek železa ti, co se živí převážně mléčnou stravou. Fe - železo v tabletkách se ale špatně vstřebává, snad jen desetina. Navíc v této formě způsobuje průjmy nebo naopak zácpu. Nejlepší je zjistit si potraviny, ve kterých je ho dostatek. Nejvíc přírodního železa má melasa. Mají ji ve zdravé výživě. Je to takový černý pendrekový sirup. Myslím, že lžíce denně se dá spolknout.
Více rad ohledně stravování by mohl dát výživový poradce. Možná Vám stav pleti zhoršuje nějaká potravina nebo kombinace potravin. Pořád je třeba mít na mysli, že imunita sídlí ve střevě a záněty na kůži se střevem souvisí.
Také by podle krevních testů mohli hledat, zda v těle není nějaký zánětlivý proces, viz hodnoty - CRP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.