Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sama do Krkonoš v 15

Od: lo odpovědí: 7 změna:
Ahoj, mám takový dotaz. Můžu jít sama v 15 do Krkonoš? Vím, že je to hloupá otázka, ale rodiče si myslí, že se stane bůh ví co. Ale já jsem opatrná a chci tam jít sama, protože si chci vyčistit hlavu. Mí rodiče berou všechno hrozně pesimisticky, kdežto já jsem optimista a dělám si ze všeho srandu. Do Krkonoš chodím furt a vlakama také jezdím pořád, takže v tom vůbec problém není. Ale vždycky je se mnou táta. Ale já chci být chvíli sama a když mi pořád říkají, ať se osamostatním, tak proč mě nechtějí pustit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Beez ohledu na věk a pohlaví: Do hor zásadně minimálně ve dvou! Neberte to jako výkřik chytrolína, ale zkušenost zainteresované osoby. Spolužák má pěkný nápis v památníku obětem hor.

asd1
hodnocení

4x

Připadáš si dospěle.. Ale počkej až budeš mít 15 letou dceru a ty uvidíš jaké to je ještě naivní děcko ;)

Každou chvíli podobná holka zmizne a najdou jí v roští zaškrcenou, chápej že se rodiče o tebe bojí.

V horách sama - pokud nikdo poblíž není a jdeš opravdu sama, tak jdeš sama za sebe a i vyvrklý kotník může být smrtelný úraz. Ideální je jít ve třech - jeden se zrakví, druhý s ním zůstane a třetí jde pro pomoc (mobil je hezká věc, ale může kdykoliv chcípnout). Na hřebenech stačí rychlá změna počasí a jde o život, viz Hanče a Vrbata (a to nebyli zádný vořezávátka..)

A v lese kolem Špindlu tě zase může zatáhnout úchyl do roští *smich*

liska5
hodnocení

3x

Co to je jít do Krkonoš? Co si mám představit? Výstup na Sněžku? Samotnou holku bych tam taky nepustila.

Za chvíli bude zima, stačí nenadálá vánice a jste v háji. Na hřebeny se chodí nejmíň ve třech. Nechcete si vyčistit hlavu v nižších polohách a bližší krajině a nejlépe se psem?

hodnocení

2x

Protože jsi holka (což není rozhodující až tak, ale svým způsobem je) a bojí se o tebe (rodiče tě mají natolik rádi, že mají strach). V dnešní drsné době oprávněně.

hodnocení

2x

Optimista a čistit hlavu? Od čeho? V 15 letech čistit hlavu? V 15 letech se má hlava teprve "zaplňovat". Ne, nepustila bych Tě. Delší odpolední procházka kolem rybníka nebo tak nějak v místě bydliště by měla stačit.

hodnocení

1x

Zdravím. Dokud za Vás rodiče mají odpovědnost, pak respektujte jejich názor a jejich rozhodnutí. Mají o Vás starost. Vy si ze všeho děláte srandu, vidíte to ze svého pohledu, ale ne z toho rodičovského. Zkuste je chápat, že se o Vás bojí.

hodnocení

1x

I já si jednou do roka projdu Krkonoše, co na tom, že potom týden pajdám. Lezu obvykle z Pece na Sněžku přes Růžohorky, zpátky dolů Obřím dolem nebo přes Luční a Richterovy boudy. Je to moc prima. Potkávám příjemné lidi a taky plno pejsků. :) Jezdila bych tam častěji, ale mám to asi 100 km.

Pokud nepolezeš, kam nemáš a budeš se držet vyznačených tras, nemělo by se Ti nic stát. I kdyby sis třeba vyvrtla nohu, po cestách chodí pořád plno lidí, takže za chvíli by určitě pomoc přišla. Mě se lidé ptali, jak to, že jdu sama, ale z jiného důvodu. Je mi totiž 65. Proto si mysleli ti dobří lidé, že bych asi měla mít nějakého ochránce. Kdyby něco. Ale když já opravdu ráda chodím do přírody sama. Kochám se, rozhlédnu, nikdo mě neruší neustálým štěbetáním. Proto Tě chápu.

Užívej si pěkné trasy, až jednou potkáš na horách samotnou babku s hůlkami, třeba si prima popovídáme. Ať Ti to dobře chodí, nohy slouží a problémy se vyhýbají. *placni*Jaga.

doplněno 12.11.20 16:30:

Zapomněla jsem ale napsat, že chodím v létě či zkraje podzimu. V zimě se počasí může rychle změnit a pak nastane malér. Nejlepší je to v září či začátkem října. Hlavní nápory turistů jsou už pryč a chodí se moc pěkně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]