Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti břicha

Od: kokosek54 odpovědí: 8 změna:

Jsem normálně zdravý člověk. Přes celé dny jsem v pohodě až do té doby, než jdu spát. Často se mi stane, když si lehnu, tak mi začne být cca 5 minut po tom, co lezim, špatně. Mám celkem velkou plynatost, ale nedokážu se lidově řečeno vyprdět. Občas se přidá i motání hlavy. Pak se ty bolesti břicha zvyšují po dobu cca 10 minut a je mi z toho jak mě to tlačí až na zvracení někdy. Pak jdu tedy na záchod a tam se konečně vyprdím a většinou se i vypotřebuju jestli mě chápete. Je mi to opravdu trapné ale trápí mě to.. jelikož nemuzu vklidu spat. Tento proces trvá cca 30 minut. Potom si jdu lehnout a mám nepříjemný pocit ještě chvíli, dokud neusnu. Jinak přes den jsem úplně v pohodě. Nevíte, co by za tím mohlo stát? Předem dekuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Změňte stravu, vyvarujte se potravin, které nadýmají, jako např.luštěnin, nápojů s bublinkami, atd., jezte víc vlákniny a dostatečně pijte, během dne se víc hýbejte a klidně vždy pár dřepů, nebo chůze do schodů, nezadržujte větry, když se Vám bude chtít, tak si někde stranou ulevte. Střídmou večeři a ne pozdě na noc.

Řekla bych, že je to psychika, vypěstoval jste si nějaký blbý návyk s večerním vyprazdňováním, nestyďte se poradit s lékařem.

doplněno 12.11.20 10:57:

Jj, určitě. Zkuste změnit stravu a návyky, překopejte denní rituály, to vyprazdňování se pokuste přesunout na ráno, to půjde.

kokosek54
hodnocení

Děkuji za radu. Možná to je opravdu psychikou, jelikož tento rok jsem si přivezl z táboru trauma ze zvracení a občas mi je blbě už jen když je někdo v mé přitomnosti a není mu dobře.

hodnocení

2x
Např. syndrom dráždivého tračníku se může projevit nadýmáním. Zajděte si na gastroenterologii. Obvykle stačí bez zadanky.
Věk?
kokosek54
12.11.20 11:01
hodnocení

17

bnvd
hodnocení

2x
Lehká strava, neprejidat se, nejíst nadymava jídla, pohyb/sport.

liska5
hodnocení

0x

Za zvýšenou plynatostí bývá často podrážděná slinivka. Změňte stravu, aby odlehčila játrům a nedráždila žlučník, který mívá vývod těsně u slinivkového. Zavolejte obvoďákovi / dneska se nesedí v čekárnách, ale domluví se termín návštěvy/ a nechte si vyšetřit břicho ultrazvukem.

Vynechte těžká tučná a smažená jídla, alkohol, špek, paštiky, čokoládky a sladké tyčinky, chipsy, tučné mléčné potraviny,uzeniny, majonézy, tukové polevy,cola..Přejděte na tzv. středomořskou stravu, kde je hodně zeleniny, salátů, ryb a oliv.olej panenský.

Můžete zkusit Regalen od Energy. Drahé, ale dobré. Ale jen velmi opatrně, dětské dávkování! To aby nebyla silná odléčovací reakce, což je počáteční zhoršení, které signalizuje, že preparát zabírá. A přesně dodržet pokyny! A více pít.

Nebo si aspoň kupte Karmelitánské kapky, taky přírodní.

liska5

To jste měl uvést hned, že je Vám 17. Odpovídala jsem, jako nějakému důchodci.

Teď bych ještě dodala: psychika dělá hodně!

arny1
hodnocení

0x

Prosím vás vy jíte tesně před spaním že máte tyto problémy?

Já osobně jím před spaním tak tři hodiny a to ještě z lehka,ale každý to má jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]