Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda při škole

Od: pagi* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,
mám menší problém. Nutně bych potřeboval nějakou brigádu, kterou bych mohl stíhat i při škole, třeba o víkendech, jenže nemužu nic najít.
Mám totiž z nějaké brigády (popř. práce strach). Není to tak že by se mi nechtělo, ale ještě nikdy jsem neměl brigádu tak se toho bojím. Nebudu to umět, nebudu vědět co dělat, něco pos..u, moc si nevěřím.
Mám ještě k tomu sociální fóbii (slabší), a slabé sebevědomí, takže tím je to ještě horší.
Nějak moc fyzicky zdatný a silný taky nejsem.
Co najít? Kde hledat? Rád bych se postavil na vlastní nohy, nebaví mě furt žebrat peníze po matce na všechno, když vím že moc peněz není, jelikož otec je debil a raději bude někde chlastat místo aby dělal (i když ho to asi nebaví, čemuž se nedivím)
Rád bych taky vypadnul z domu pryč jelikož je to peklo.
Už nevím co dělat... (občas už mám i myšlenky na sebevraždu jelikož se mi zdá že se z toho stejně nikdy nedostanu)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michala*
hodnocení

0x

Máš vůbec nějakou představu co bys chtěl dělat, co by Tě bavilo? Vím, že v dnešní době toho moc na výběr není, ale určitě je dobré, když má člověk nějakou představu. Na internetu jsou různé servery na brigády, tak zkus zapátrat třeba tam. Věřím, že když člověk chce, takže časem něco najde, člověk musí jen vydržet a nevzdávat to při prvním neúspěchu.

hodnocení

0x

Napadlo mě... nemáš někde poblíž zahradnictví? Teď v sezóně by mohli potřebovat brigádníka a když ti řeknou, co máš dělat, tak snad nic moc pokazit nemůžeš. Domluvil by ses třeba na dvě hodiny denně a kdyby ti za to dali 50,- na hodinu, jsou to 2000 za měsíc. Kdyby s tebou uzavřeli dohodu o provedení práce a hlídali, abys neodpracoval za rok víc než 150 hodin (to je zákonný limit u DPP), neplatil bys socku ani zdravku. Daň by se ti vracela, kdybys podepsal daň. prohlášení. Měl bys výdělek vlastně bez srážek.

Nebo jenom na víkendy - je to na domluvě.

pagi*
hodnocení

Ještě takový dotaz. Bohužel jsme na sociálce, jelikož otec nedělá (i když máti jo). Jak je to s přiznáním peněz na sociálce? Jelikož prý bych to asi musel na sociálce přiznat, čímž by nám to strhli ze socky kterou nám doplácají a tím pádem by mi to vlastně ani nijak nepomohlo a byl bych na tom stejně jak kdybych i nedělal.

Jak je to s přiznáváním? Kdybych to nepřiznal můžou na to přijít? Dá se to obejít. Jelikož nemíním někde dělat a nic z toho nemít...

Omlouvám se za trošku špatný popis, jelikož já se v tomto nevyznám jak to funguje...

Hm... tak v tom se taky nevyznám, já osobně bych se bála to nepřiznat a je jasné, že o to míň byste dostali sociálních dávek... To je fakt blbé. Pro dávky se posuzují příjmy všech v domácnosti. Nedalo by se to udělat tak, že by ses přihlásil třeba k babičce? (jestli by to ovšem pomohlo, nevím, jak je na tom babička...)

cocinkamichalka*

Tuším, že se nemusí přiznávat peníze z letní brigády. Ale to by se chtělo poptat přímo na sociálce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]