Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Covid u mé sestry

Od: jakub051 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den , má sestra byla nedávno informována o tom , že je pozitivní . Info obdržela 29.10 a od té doby dodržovala karanténu a rodinnou izolaci . Poté jela 4.11 na kontrolní testy a 5.11 jí přišlo , že je již negativní a tak začala opět žít normální život . V pondělí 9.11 nastoupila do práce , ale dnes mi řekla , že se jí opět špatně dýchá , je unavená a bolí ji hlava. V práci to nemá jednoduché , dalo by se říct , že je z té práce vyloženě frustrovaná , ale když jsem jí řekl , ať odejde , řekla , že nemůže , protože potřebuje peníze . Myslíte , že ten virus v mé sestře "hibernoval" a teď se 9.11 opět probral a nebo to může být ze stresu? Bojí se , že se jí to nějak vrátilo a neví , jestli jít na další testy , protože kdyby chyběla znovu v práci , dali by jí výpověď . Děkuji a přeji krásný den

doplněno 11.11.20 13:23:

Omlouvám se , napsal jsem špatné datum . Od 23.10 nechodila do práce , 24.10 šla na testy a pozitivní testy jí přišli 25.10. Ještě jednou se omlouvám

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Právě jsem prodělal covid 19 nikomu to nepřeji horečky 7 dní .37,5 až 39c bolesti hlavy špatné dycháni kašel až do opravdu krajní meze ze životem měl jsem štěstí že jsem nedostal zápal plic opravdu hnusná nemoc paralen už skoro nezabíral jsem doma už 13 dní a až teď se cítim dobře doufejme že covid nezanechal následky krom toho že nemám čich a chuť.

Takže se chrantě opravdu covid není jen chřipečka jak někdo říká!

hodnocení

6x

Z vlastní zkušenosti, nejsem lékař, ale po 10 dnech již není infekční, ale dozvuky zdravotní, únava, bolesti hlavy být ještě můžou. Ale po 5 dnech to odezní.

Spíše se jedná o stres, ale mne třeba za po týdnu práce zlobil více žaludek, který mne zlobí dlouhodobě.

Já bych šel znova k obvoďákovi, sestra ať udělá, co chce.

jakub051
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi , sestra se rozhodla , že testy podstoupí . Přeji krásný den , s pozdravem Jakub

Blahopřeji k rozhodnutí. Alespoň bude mít sestra výsledek, který jí uspokojí a hned se jí zlepší nálada.

hodnocení

4x
Řekl bych, že je to tak, že sestra už není infekční, nicméně ty příznaky může pociťovat ještě nějaký čas.
Včetně únavy, lehké dušnost apod.
Alespon tak jsem to vyčetl.
Satam - karantena se počítá ode dne testu, celkem 10 dní. Takže 4.11.je OK
doplněno 11.11.20 14:12: Jakub051 - aniž bych se chtěl plést hygieně či obvodnimu lékaři pod nohy, nemyslím, že by měla jít na další testy.
Může se ovšem rozhodnout pro odběr krve na protilátky. Nedělá to každé odběrné místo, u nás v kraji jsou třeba jen 2 nemocnice,které to dělají.
Z krve se pozná,zda má protilátky i zda je případně ještě nemocná.
Nastudujte si to z internetu, je toho celkem dost, kdybych to chtěl napsat všechno.
jakub051
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď , myslíte , že je nutné , aby šla na třetí testování?

Z krve se poznaji protilátky, ale ne jestli nemoc prodělala v minulosti a nebo začala včera. Proto se dělají PCR testy, alespoň v ČR.

hodnocení

4x

*hej*Covid19 nezůstává bez následků. Postihuje plíce a srdce. Doktoři to sice tušili, ale potvrdili až teď a už se pracuje na pokynech pro ty, kteří nemoc prodělali. Je potřeba se nechat vyšetřit na plícním a na kardiologii. Všeobecný obvoďák nestačí. Zvláště pak ti, kteří jsou dušní, snadno se unaví, potí se atd.*hej*

hodnocení

3x
Navíc se spousta lidí potýká s následky i půl roku. Takže to, že je unavená a trpí dušností neznamená že by se jí to vrátilo, ale spíš, že to u ní neproběhlo bez následků.

hodnocení

0x
Nechápu ten kontrolní test, protože normálně se kontrolní testy nedělají. Sice mimo otázku, ale zajímalo by mě, jak se setra dostala k tomu druhému kontrolnímu testu? Kdo to platil? Na zadanku?
Měli jsme zájem a hygiena řekla, že druhý kontrolní test se nedělá. Jedině samoplatecky.
jakub051
hodnocení

Máme známého lékaře , který nám vyhověl . Hygiena nám také řekla , že se druhé testy nedělají , pouze pokud to zaplatíme a nebo pokud žádanku vypíše lékař :)

hodnocení

0x

Ta data vůbec nesedí. Není možné, aby byla 29.10. pozitivní a po 6 (šesti!) dnech karantény 4.11. negativní. Netvrdím, že chyba je na vaší straně, ale nedává to smysl. Sestra by měla absolvovat nový test a podle jeho výsledku se zachovat. Zdraví je přednější, než práce!

doplněno 11.11.20 13:30:

Ani tak to nesedí. Ty intervaly jsou neskutečně krátké!

jakub051
hodnocení

Dobrý den , otázku jsem doplnil , protože jsem napsal špatné datum . Omlouvám se

hodnocení

0x

Tak samozřejmě že ten covid se může opět probudit.Na chvíli ustoupil a ted zase začal dělat problémy.To že někdo říká že jednou to proděláte a hotovo máte pokoj je nesmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]