Nejste přihlášen/a.
zdravím, máte tu někdo e-peněženku na kryptoměny? Kdysi jsem se registroval na Blockchain, ale k dokončení registrace je potřeba zaslat kopii občanky nebo pasu, což se mi moc nelíbí. Jsou nějaké alternativy, kde tohle není potřeba?
HW peněženka je vždy lepší nez SW. Ale když budeš chtít nakoupit bitcoin jednoduchou cestou tak vždy bude potřeba ověřit tvojí totožnost kvůlí danění nebo něco takového, je to podobné jako když chceš nakoupit akcie. Taky musí společnost ověřit tvojí totožnost kvůli daním. Samozrejmě že jde nakoupit bitcoin bez oveření totožnosti ale není to tak výhodné.
Mám tuto peněženku už několik let a jsem s ní spokojená. Koukněte se na to. Žádnou kopii občanky, ani pasu jsem k založení nepotřebovala.
tak jsem to nějak zvládl, převést koupit prodat převést, ale zjistil jsem, že ikdyž jsem prodal za víc než koupil v EUR, tak mi na účet přijde míň CZK než kolik jsem poslal protože mě pěkně ožebračí banka. jakou banku a účet používáte, aby kurz CZK/EUR při převodech na/z peněženky byl co nejvýhodnější?
Jé, tak to se musím zeptat syna, až přijede domů. Já už jsem to víc jak rok nedělala. Ale on právě kvůli tomu jel vždycky do Prahy k nějakému konkrétnímu automatu, kde byly ty poplatky právě nejnižší a vybíral rovnou hotovost v českých korunách. Ty bankovní převody jsou vždycky nevýhodné, je lepší si vybrat hotovost a pak teprve vložit na svůj účet. Teď už jsem dlouho žádnou transakci nedělala, čekám, až to bude zase stát za to. Já mám hlavně Litecoiny. BT mám málo. Ale co vím, tak můžete jít i do specializované trafiky. Zatím si ale přečtěte tohle. Já osobně to raději svěřím synovi, protože on v Praze bydlí. Já už jsem stará a už se mi lítat po Praze nechce a bankám se mi platit také nechce. Ale zkusím mu napsat email, ale nezaručuji, že budu mít odpověď hned.
Však to všechno se dá vycucat z prstu, hraješ svou roli. Tady z lidí vytáhneš jakou kdo používá peněženku, účet, možná pak další detaily a pak tradá. Třeba proběhne nějaký email, zjistíme IP domů a už to lítá.
Sociální inženýrství ve stylu poradte.cz, takové menší rybařeníčko, kdo se chytí. Uznávám, možná je to trochu paranoidní, ale určitě nemožné?
nemožný to asi není. nicméně můj zájem se opravdu týká jen toho, jak to s kryptoměnama funguje. nemám morální hodnoty na to abych někoho okrádal (vlastně ani tyto věděmosti). naopak mě teď okrádá banka na kurzech eur ke koruně, čehož se týkal můj poslední dotaz. to je snad legální a nezpůsobí nikomu paranoiu,ne?
No to bych chtěla vidět někoho, kdo by druhému vyzradil své heslo, kterým by se mohl někdo druhý dostat do jeho "peneženky". Za prvé by musel být ten dotyčný úplně mdlého rozumu a za druhé, to heslo je tak komplikované, že by se do něho te druhý nedostal, ani kdybych vyzradila první 3 znaky. Například přihlašovací heslo musí mít minimálně 29 znaků a kdybych náhodou heslo zapomněla a chtěla ho obnovit, tak musím znát 12 anglických slov, které mi byly při zakládání účtu vygenerovány systémem. A ty po sobě musí následovat podle čísel, které jsem jim pak zase určila sama. Takže i kdybych ta slova věděla, ale zapomněla jak následují po sobě, tak se do své "peněženky" nedostanu ani já a mám šmitec.
Paní suzymon, nenechte se mýlit. Někteří hackeři jsou velmi chytří. Pokud by se některý z těch lepších hackerů na vás zaměřil a rozhodl se vám vybrat peněženku, tak to prostě udělá a vy to zjistíte až při pohledu na 0 v zůstatku.
tady musím bohužel souhlasit s bublou, stačí když se vám někdo dostane do PC a nainstaluje keylogger, kterej nemusíte ani odhalit, a má vaše heslo online jak na podnose a nemusí ho ani hádat už jsem se s jedním takovým keyloggerem setkal
nicméně z peněženky je potřeba zadat ověřenej účet v bance kterej je na stejný jméno jako účet na peněžence, tedy aspoň tak to mám já. Ale pravda je že po přihlášení se dají přeposlat BTC bez jakýhokoliv ověření
Nojo, on to každý soudí podle sebe. Mně se teda fyzicky k počítači nemůže nikdo dostat. Leda tak můj pes...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.