Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Herečkou bez školy?

Od: prirodaasdf odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

celý život jsem byla od rodičů tlačená do techniky, strojárna atd. taťka ze mě chtěl mít jakousi technicky zaměřenou osobu., navíc jsem dělala vrcholový sport, takže na nějaké dramatické kroužky nebyl čas. Nyní v dospělosti jsem se trochu začala "bránit", už si snažím hledat to, co mě doopravdy baví a ne být loutka rodiče. Byla jsem na komparzech, natáčení atd a dost mě to chytlo, občas si hraju doma jen tak pro sebe. Ovšem co se mnou. Technická střední škola, žádné dramatické kroužky...

Co byste mi doporučili? Mám šanci hrát i bez divadelně zaměřených škol? Nebo byste doporučili dodělat si konzervatoř, jít na VŠ JAMU (Jsem z Brna)... Vážně nevím, jakým směrem se vydat, nebo to mám dělat pouze jako koníček, prostě když se nějáká role zadaří. Někde jsem slyšela, že k opravdovým rolím potřebujete známosti, z takové branže to opravdu nemám. Mám šanci se vůbec na nějákou hereckou školu dostat?

Ani nevím, co chci slyšet. Jednoduše názor kohokoliv, co si o tom myslíte =)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Na tu konzervatoř a JAMU Vás musí přijmout, ne že se rozhodnete a budete tam. A i známé osobnosti to daly třeba na potřetí nebo vůbec. Doporučují najít si nejbližší ochotnické divadlo a zapojit se. Určitě něco zkoušejí a čekají, až pomine covid. Ten teď dává zabrat všem hercům a lidem od divadla. Ti naopak hledají, jak to přežít, jak si jinde přivydělat.

Zatím trénujte čtení, přednes, výslovnost, studujte literaturu, dramata..Nacvičujte si etudy, monology, učte se na hudební nástroj, zpívejte, trénujte tanec. Nakonec Vám na prvním pohovoru třeba jen dají knihu, náročný text a po několika přečtených řádcích Vám vytknou sykavky a řeknou, že to nemá cenu.

hodnocení

2x

Zkuste hledat někoho z oboru, kdo by vám řekl, zda s tím, co umíte, máte vůbec šanci. To není podceňování, možná jste fakt šikovná, ale my to neposoudíme.

hodnocení

0x
Přijímačky si můžete zkusit. Stačí si podat přihlášku a uvidíte, co Vám řeknou.
Jak píši rádci přede mnou, měla byste mít nějaké zkušenosti, abyste pak u přijímaček nebyla zaskočená.

lidus*
hodnocení

0x

Máte-li talent už byste někde byla a hrála. Pokud máte talent, příjmou vás i do školy ale to neznamená, že budete žádaná herečka.

hodnocení

0x

Možná byste měla zkusit nejprve účinkovat v nějakém "amatérském"divadle a pak se rozhodnout co dál.

Tady je odkaz na jeden článek

amaterskascena.cz/...

Tady je odkaz na stránky jednoho divadelního spolku

dsdialog.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]