Nejste přihlášen/a.
Je to paradox, ale bohužel, čím dál častější. Víte, že ve vašem případě musíte vynechat veškeré vitaminy a potravinové doplňky, že? Fungují kontraproduktivně. Čiň imunitě dobře, peklem se ti odvděří.
Bylo také na nule a já viděla chlapa obambuleného od shora až dolů, slušně oblený, ale bez bot, úplně naboso. Venku docela nuda, všude samá rouška, tak mě to trochu pozvedlo náladu. Musela jsem se za ním otočit, no vypadalo to divně a nevím k čemu to mělo sloužit. Třeba to je nějaké doporučení od lékaře.
Lali, to byl nedávno u Krause mladej Langmayer, ten snad měl kvádro a byl bosej! Oni se domnívají, že podrážka bot jim brání spojení s energií Země. Chtějí být takoví přírodní...
Když mi masíruje tlapky pěšinka přes louku, dlažba doma na dvorku nebo lesní cesta, to celkem chápu, ale na městských poplivaných chodnících s nástrahymi střepů a jehel ne!
Dnes jsem viděla dva chlapi sice v bundě, ale v kratasech, možná šli jen kousek, nevím. Zato letos všechny ženy a dívky, které zahléndu oknem, mají naražené zimní čepice a kulichy. Jestli je to zaviněno rouškami, když zakrýt, tak všechno, to nevím. Až vytáhnu zimí čepici, to napřed musí být opravdu pořádný mráz.
Také se v chladném období oblékám méně než většina lidí. Pokud bych se oblékla tepleji, bylo by mi na omdlení (mám nízký tlak). Ale zase až tak to nepřeháním - krátká sukně bez punčocháčů vypadá v listopadu zvláštně. Ovšem, jak už psali nade mnou, je možné, že se paní otužuje.
Nedavno jsme se vraceli od někud autem a míjeli jsme za městem takto vyletněného cyklistu, pod nulou tedy nebylo, ale moc nad nulou také ne.
Njn, třeba byla paní otužilá? Nedávno jsem v TV viděla Evu Decastelo, že se chodí otužovat do Vltavy. Herec Pavel Nový chodí také celoročně v kraťasech? Jsme zhýčkaní, já bych umrzla
Dobrý den, hlavně mít vaječníky v teple (ta paní na to asi kašle) - děvčata, dávejte si na to pozor (krátká sukénka a tanga to teplo nezajistí). Zdravím!
V době mého mládí dívky a mladé ženy nenosily kalhoty vůbec. Neexistovaly punčocháče. Nosily jsme punčochy. Moje babičky měly podvazky těsně nad koleny, moje maminka a já podvazkový pás. Starší generace teplé kalhotky téměř ke kolenům, z teplákoviny a výkřik módy, hrubé, kárované podklenky. My ne, my nosily plavkové, bederní kalhotky a silonky na těch podvazkových pásech. A minisukně. I kožíšky krátké. A že byly mrazy! A sněhu do půli lýtek. Neexistovaly záněty, neexistovaly samovolné potraty, neexistovaly nedonošené děti. Nefungovala MHD, chodilo se pěšky ve filcových botách. Vím, svět a lidé jsou jiní, ženy jsou jiné, jen jsem nemohla odolat vzpomínkám.
Je to možný. U nás taky jeden sportovec šedesátník každý den minimálně 30km na kole, minimálně oblečen. Poslední jízda byla v chladném dešti. Do dvou dnů oboustranný zápal plic a do týdne pohřeb. Těmhle sportovcům a otužilcům se přece nemůže nic stát ohledně zdraví.
Taky takhle chodím, protože jsem na to celý život zvyklá. Naopak jsem nikdy nechápala lidi, kteří s prvním týdnem pod 5 stupni vytáhli nejteplejší péřovku, co se kdy vyrobila. Co pak asi nosí v opravdové zimě? Nejsem díky to schoulostivělá jako většina okolí a taky tak často nemarodím. Navíc to co je teď není podle mě zima, ale lehký chladno, který se v pohodě dá ve stvětříku
A jestli pání jen rychle přejížděla z místa na místo, tak na co se strojit, když v MHD je věčně hic a pak zase někam zaleze...do práce chodím pěšky a i v zimě jen v triku, bundu jen s sebou, kdybych třeba někde delší dobu stála na místě venku
A proč by to nebylo možné? Píšete kole 50 let, může mít návaly v přechodu. Moje tchýně v to období chodila v tenké bundě celou zimu a přesto jí bylo horko. Já když jsem čekala druhého syna, taky mi bylo teplo a po zahradě jsem chodila v prosinci v tričku s krátkými rukávy. Za netěhotna odkládám košilku až v květnu a koncem září zase oblékám, sukni až když teploty atakují 30°C.
Je to možný, proč by nebylo?
Také jsem se někdy před 40 lety pomalu kácela, když někdo nebyl oblečen náležitě podle bontónu a příslušné roční doby.
Dneska mi to je jedno. Každý ať si chodí, v čem se cítí dobře, bez ohledu na roční dobu.
Jezdila jsem celoročně do práce na kole - 2 x 10 km. Bývalo mi chladno na horní část těla, naopak, na tu spodní mi bylo při šlapání teplo dost. Oblékala jsem se tedy následovně: teplý kulich, teplá bunda, dole jenom šortky. A holé nohy. Bylo mi tak nejlíp a jezdila jsem v tomto oblečení až do listopadu. A jezdila bych tak i dál, kdyby se mi spolupracovníci, usazení v autech jak broskve v konzervě, jedovatě nepochichtávali. Tak jsem aspoň tvrdila, že se mi "zapalují lýtka", i když v 50 letech to bylo krajně nepravděpodobné. Proto od prosince do března dlouhé kalhoty, ale to jen kvůli těm pitomým řečem, od dubna pak zase krátké.
Ať si každý chodí v tom, v čem se dobře cítí. Pokud mu to sluší, má mou pochvalu. A pokud ne, aspoň je to důvod k pousmání. Na co soudit? Každý ke svému ošacení jistě důvod má. Jaga.
I dneska by mi nevadilo celoročně chodit v kraťasech. Prostě na nohy zimu necítím. Nechodím v nich ale kvůli manželovi. Slovo "blázen" je totiž jedno z těch nejnevinnějších, které používá. Proto chci mít klid.
Můj bývalý muž,chodil v kratasech a tílku,nebo triku,od jara do zámrzu.Dnes 61let a co vím,tak chodí k lékaři,jen když musí povinně díky zaměstnavateli,je zdravý.pravda ale je,žejsou i tací,že jsou nalehko oblečení,honí modu,nebo pocit že chtějí něco ukazovat,ikdyž je jim třeba zima.Takže jak na tom byla paní,těžko říct.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.