Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikovaná osoba s eshopem - jaké doklady?

Od: samuel222 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl jsem vás poprosit o radu.
Jsem v ČR neplátce DPH. Mám eshop, zasílám zboží i na Slovensko bez DPH, nerozlišuji jestli plátci nebo neplátci DPH.

Chtěl bych si kupovat reklamu na Google a Facebook (společnosti fakturující z Irska).

Stal bych se tedy identifikovanou osobou v ČR a za měsíce, ve kterých jsem nakoupil reklamu, bych přiznal a doplatil DPH 21%, jestli jsem správně pochopil.
Nicméně nevím jaké všechny dokumenty bych měl vyplňovat - jen daňové přiznání nebo jen souhrnné hlášení nebo obojí?

A druhá věc, které nerozumím.
Když se stanu v ČR identifikovanou osobou, stále budu lidem na Slovensko fakturovat zboží bez DPH?

Děkuji moc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Fakturace a DPH na Slovensko - fakturoid.cz/...

idoklad.cz/...

doplněno 10.11.20 14:01: Jako identifikovaná osoba-neplátce DPH řešíte daňové přiznání k DPH jen za měsíc, kdy přijmete službu- reklamu na Fb, nebo Googlu. Jinak jste stále neplátce-pro prodej zboží na Slovensku a hlídáte si pouze limit.. virtualniucetni.com/...
samuel222
hodnocení

Děkuji, ale odpověď k ničemu. Je rozdíl mezi fakturováním služeb a fakturováním zboží a já jsem se ptal na zboží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]