Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připsání peněz na učet

Od: temcu odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

dá se nějak v internetovém bankovnictví (zajímala by mě konkrétně Komerčka) poznat, že odeslaná částka už se připsala na účet tomu druhému, komu byly peníze zaslány?

Děkuju :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nedá, pouze v rámci Komerčky je to hned, do jaké banky a kdy jste poslala?

doplněno 09.11.20 13:57: Tu páteční platbu musí mít eshop připsanou, Komerčka sice nijak nevyniká v rychlosti, ale hodně se zlepšila. Fio je velmi rychlá, patří k těm nejrychlejším.Zde v odkazu dole máte přehled bank, do kdy musíte elektronicky zadat standardní platbu, aby byla přišla ještě ten samý den do jiné banky. Sice píše Komerčka oficiálně 13:00, v praxi až 14:15 ale krk bych na to nevsadila. Spíš ta dnešní bude připsaná zítra. penize.cz/...
doplněno 09.11.20 14:00:

@temcu není zač :)

temcu
hodnocení

Dneska, asi před hodinou, Fio banka. Tak by mě právě zajímalo, kdy se to druhé straně připíše.

A jinou platbu jsem posílala v pátek, taky Fio banka. A e-shop mi pořád hlásí čekání na zaplacení.

temcu
hodnocení

Moc děkuju, @andy123 *slunce*

Jenže eshop může platbu už mít čeká se, až to potvrdí někdo v systému u nich.

hodnocení

2x

Nelze ve Vašem internetovém účtu poznat, kdy byla částka připsána někomu jinému na účet

hodnocení

1x

Mám taky účet ve fio bance. Mám ověřeno, že když dám pokyn k platbě z účtu dopoledne, jsou peníze připsány na účet v druhé bance už odpoledne. Ve fiobance nejsou "průtahy " s platbami jak v některých jiných bankách. Pravděpodobné je, že peníze byly na účet daného eshopu připsány, ale v jejich systému se to ještě "nezaktivovalo".Nebo je ,ožné, že je problém v komerční bance, že tam prostě není tak "výkonný " systém,a že připisování částek na účet je se zpožděním.

Já když si něco objednávám, tak na dobírku. Raději zaplatím peníze navíc, než bych riskoval, že v systému nějakého eshopu bude chyba a pak bych musel řešit reklamaci atd.

Zrovna před půl hodinou jsme objednal roišky na dobírku přes PPL a za dobírku je příplatek jen 29 Kč.

hodnocení

0x

Před hodinou jsem si přeposílala peníze z účtu Fio banky na svůj jiný účet Č.spořitelna. U každé transakce máte napsáno o jakou platbu se jedná, já jsem měla napsáno "okamžitá platba", a bylo to na mém druhém účtě v řádu vteřin. Prostě než jsem otevřela účet ve spořitelně, tak už tam byla částka připsaná. Ale to samé mám i opačně. Ze "spořky" na Fio banku. Tak možná, že i Komerční banka bude mít stejný systém, kde si u provedené platby můžete přečíst, jestli se jedná o okamžitou platbu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]