Nejste přihlášen/a.
Mám pouze teoretickou otázku - žádnou restauraci totiž nevlastním.
Restaurace jsou v současnosti totiž zavřené.
Domů si na svou oslavu mohu pozvat i v současnosti koho chci.
Ale pokud bych vlastnil restauraci, tak můžu v současné době tam oslavovat se svými rodinnými příslušníky?
Pokud ne tak mi to přijde postavené na hlavu.
Pokud by chtěl člověk oslavovat se svojí rodinou ve své restauracei, která má být ze zákona zavřená, znamená to, že hospoda je otevřená, tudíž porušujete nařízení vlády. Příbuzenské vztahy v tom roli nehrají, vlastnictví hospody přitíží - pokutu dostanou jak hosti, tak majitel restaurace.
Takže když to nejde jednoduše, tak to půjde složitě.
1 - Buďto si bečku přinesu nahoru domů a budu čepovat pivo nahoře.
2 - a nebo si každé pivo skočím natočit dolů do své hospody a ponesu si ho nahoru.
Nenapsal jsem, že restauraci mám ve svém domě a bydlím nahoře.
A ono je to vlastně jedno, jestli nahoře mám rodinu a nebo i kamarády.
Takže se takto "vlk nažere a koza zůstane celá".
Zdravím. K vašemu příspěvku ve 13.39 hodin - Pokud nazýváte "vlkem" Covid a "kozou" ty oslavující lidi, tak se vlk může skutečně nažrat, ale koza nemusí zůstat celá, dokonce ani jedna z přítomných. V jiném dotazu jsem uvedla situaci v rodině mé kamarádky a sousedů našich mladých. Ti se chovali, jak měli, přesto se u nich "vlk" činí, co může. A to přesně kvůli takovým hlupákům, co jim připadá obcházení zákazů jako vítězství, a ohleduplné chování jako slabost. ...Jen jsem chtěl ukázat, že ten zákaz lze obejít. A Čecháček ja na to "kabrňák"... Ne Čecháček, jen hlupák, jen veliký hlupák... Ida
Slavo, je mi Vás docela líto. Když vidím, jak se lidé snaží zákazy obejít, občurat. Pak se nesmíme divit, že jsme na tom tak, jak jsme. Není mi to taky příjemné, jako nikomu z nás, ale dodržuji to, doufám, že bude líp a nezabývám se vymýšlením žádných kliček a ničeho, čím bych zákaz ošulila. Jsme v tom namočeni prostě všichni, tak na co vymýšlet okliky? Jaga.
Ale já jsem dal jen teorii.
Jak jeden v cizině, snad švýcarsko, kde se může sejít max. 6 rodinných příslušníků.
A on udělal, že založil si snad něco jako firmu a svoje rodinné příslušníky vzal jako zaměstnance.
A má to jako pracovní poradu kde není počet lidí omezen.
Taky to samozřejmě neuskuteční, protože rodinné příslušníky má v jiných státech.
Jen chtěl ukázat, že ten zákaz lze obejít.
A Čecháček je na toto "kabrňák".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.