Nejste přihlášen/a.
chtěla bych začít hrát na flétnu. Mohli byste mi prosím poradit někoho kdo třeba na YouTubu natáčí nějaké tutoriály na české písničky hrané na flétnu?
Předem děkuji
Na zobcovou flétnu jsem se učila hrát sama v době, kdy u nás v obci internet nebyl, a to podle učebnice Škola hry na sopránovou zobcovou flétnu od L. Daniela. Bylo mi asi 11-12 let. Nic složitého na tom není. Na internetu je volně dostupná např. tato učebnice: http://www.zusnetolice.cz/zobcova-fletna/skola-hry-pro-sopranovou-zobcovou-fletnu-1-dil/
Chápu ale, že chcete i nějaká videa. Na kvalitní české kanály s touto tématikou jsem tak nějak zatím nenarazila. Ten, na který sem vložila odkaz Andy, je z nich asi tak nejlepší, ale mně osobně se nelíbí, že paní nemá druhou ruku ve správné poloze. V učebnici, kterou jsem měla, bylo zdůrazňováno, že je nutné mít obě ruce neustále nachystané - a s odstupem času musím této poučce dát za pravdu. Jinak na flétnu se na základní úrovni dá naučit hrát velice rychle, ovšem mistrovské hraní vyžaduje značný trénink.
Pro inspiraci:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.