Nejste přihlášen/a.
Na zobcovou flétnu jsem se učila hrát sama v době, kdy u nás v obci internet nebyl, a to podle učebnice Škola hry na sopránovou zobcovou flétnu od L. Daniela. Bylo mi asi 11-12 let. Nic složitého na tom není. Na internetu je volně dostupná např. tato učebnice: http://www.zusnetolice.cz/zobcova-fletna/skola-hry-pro-sopranovou-zobcovou-fletnu-1-dil/
Chápu ale, že chcete i nějaká videa. Na kvalitní české kanály s touto tématikou jsem tak nějak zatím nenarazila. Ten, na který sem vložila odkaz Andy, je z nich asi tak nejlepší, ale mně osobně se nelíbí, že paní nemá druhou ruku ve správné poloze. V učebnici, kterou jsem měla, bylo zdůrazňováno, že je nutné mít obě ruce neustále nachystané - a s odstupem času musím této poučce dát za pravdu. Jinak na flétnu se na základní úrovni dá naučit hrát velice rychle, ovšem mistrovské hraní vyžaduje značný trénink.
Pro inspiraci:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.