Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte mi prosím?

Od: nikola* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
chtěla bych začít hrát na flétnu. Mohli byste mi prosím poradit někoho kdo třeba na YouTubu natáčí nějaké tutoriály na české písničky hrané na flétnu?
Předem děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jakou flétnu máte na mysli (zobcovou, příčnou)?

nikola*
08.11.20 16:27
hodnocení

Zobcovou

Na zobcovou flétnu jsem se učila hrát sama v době, kdy u nás v obci internet nebyl, a to podle učebnice Škola hry na sopránovou zobcovou flétnu od L. Daniela. Bylo mi asi 11-12 let. Nic složitého na tom není. Na internetu je volně dostupná např. tato učebnice: http://www.zusnetolice.cz/zobcova-fletna/skola-hry-pro-sopranovou-zobcovou-fletnu-1-dil/

Chápu ale, že chcete i nějaká videa. Na kvalitní české kanály s touto tématikou jsem tak nějak zatím nenarazila. Ten, na který sem vložila odkaz Andy, je z nich asi tak nejlepší, ale mně osobně se nelíbí, že paní nemá druhou ruku ve správné poloze. V učebnici, kterou jsem měla, bylo zdůrazňováno, že je nutné mít obě ruce neustále nachystané - a s odstupem času musím této poučce dát za pravdu. Jinak na flétnu se na základní úrovni dá naučit hrát velice rychle, ovšem mistrovské hraní vyžaduje značný trénink.

Pro inspiraci:

hodnocení

1x

doplněno 08.11.20 17:00:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]