Nejste přihlášen/a.
Stavebnice je znáná moc let a znovu se vrací do kurzu. Prosím rádce, kteří v poslendí době kupovali dětem / vnukům tuto stavebnici, aby mi dali doporučení na konkrétní stavebnici.
Chci je pro vnuky 7 a 9 let, lega mají celý pokoj za desetitisíce, tak by to chtělo změnu. Na ceně nezáleží, ale záleží na dětské úsměvu a radosti z dárků. Děkuji ID.
U nás se bohužel nechytla, syn si s ni nehrál, přitom u lega dokázal strávit hodiny. Tím Vás samozřejmě nechci odrazovat.
@runner, jj, je to tak. Člověk to myslí dobře, ale bohužel ne vše se setká s úspěchem. Naše potom skončila naštěstí v dětském domově. Proto bych asi volila nejdříve nějakou levnější variantu na zkoušku, neinvestovala moc...
Jako někteří lidé vzpomínají, že kdysi byly lepší uzeniny, rphlíky apod., musím napsat, že i Merkur byl dřív lepší. Zůstal nám doma po mém dnes už takřka 70 letém manželovi. Masivní, pevný, nerozbitný. Měl ho moc rád.
Potom jsme přikoupili soupravu pro syna. Tomu je dnes 41 let. Hračka už nebyla tolik nezničitelná. Některé díly, zvláště ty ploché panely, nebyly už kovové, ale z plastu. Všelijak se to ohýbalo, při pnutí to mohlo občas i prasknout. Přesto i syn měl z obou souprav, té zděděné i nové, radost.
Jako poslední je využíval vnuk. Tomu jsme už nepřikupovali, vystačil si s těmi dvěmi po dědovi a po strýci. Když ale obě srovnám, ta starší byla daleko, daleko lepší,pevnější. Proto si myslím, že dneska už bude asi plastové všechno. To už není ten starý dobrý Merkur. Jaga.
Až to bude možné, udělejte si s vnuky výlet do Police nad Metují do muzea Merkuru. Tam teprve se zatajeným dechem uvidíte, co všechno lze ze stavebnic udělat. Kluci budou nadšeni.
7 a 9 let, to chce chytrý telefon, tablet, sluchátka a td. Mám dvě vnučky 7 a 10, ještě tak dobrá desková hra by prošla. Lego to mají za sebou, stavebnice Merkur má manžel 2 z dětství, absolutní nezájem, jo ještě domácí chemie s pokusy je zaujala. Letos budou asi divné Vánoce, radím zeptat se kluků po čem touží.
Oni si ty elektronické hračky nosí do školy a ten má lepší mobil a ten ne, ten dostal merkur...
Je to pak sociální problém. Divná doba.
lidus - z lega nevyrostli, mají jeden volný pokoj jen na lego, kde jsou postaveny železnice, silnice,města atd. Ani jejich tatínek z lega nevyrostl, staví společně. Telefony i tablety mají, s počítačem jsou kamarádi, jinak by asi propadli, v dnešní době učení / neučení. Vnuci si vyzkoušeli u mé kamarádky mini Merkura a byli nadšeni, proto ten dárek.
Už jsem objednala 2 stavebnice, nikdo není, kdy se vůbec otevřou obchody, tak raději ať je Ježíšek doma.
Ani si nemohu předstait,kde moje stavebnice skončila.Myslím,že měla v mém životě nezaměnitelný vliv na mou schopnost do budoucnosti vnímat mechaniku ,která mě časem i pomohla v práci i živobytí.A i některým významným lidem.Vynálezce kontaktních čoček použil k realizaci svého vynálezu také stavebnici Merkur(Merklin)
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.