Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci svatbu s přítelem a jsou omezení

Od: marcelaa odpovědí: 12 změna:
Máme už od léta naplánovanou svatbu s přítelem. Nyní je vše osekané,počet hostů nízký,restaurace zrušená,taneční veselka též.Mám pozvaných 200 hostů a většinu musím odvolat.Zůstane mi jen 27 lidí. Mohu v rodinném domku oslavu uskutečnit bez postihů,tak jak by měla svatba správně vypadat,aby se mohli lidi pobavit?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pokud je mezi vámi opravdu hluboký vztah, jistě přežije těžkou dobu a vezmete se, až omezení pominou. Zatím pilně užívejte antikoncepci. :-D

Připadá mi dost nepravděpodobných těch 200 hostů. To tam snad bude i sněmovna a senát. A cena? Možná půl miliónu.

Raději bych si za ty peníze zařídila domácnost, nebo jela na krásnou svatební cestu. Takhle se to za jeden den sní a vypije, nic z toho a kdo bude chtít, stejně pomluví. Jaga.

mulata

Asi chce ohromit všechny spolužáky z mateřské, základní a střední školy. Starý tlustý babky a dědkové odejdou jako první.

jarin*
hodnocení

5x
Pokud se máte upřímně rádi a chcete se vzít, tak si to užijete i v blízkém rodinném kruhu. A bude na co vzpomínat. Promiňte, ale vy plánujete cirkus. Byl jsem před lety na jednom takovém, svědek ženicha. Asi 120 hostů a kostel. Už jsou od sebe a obě děti ve střídavé péči. V životě jsou důležitější věci, než dobře pobavit.

hodnocení

4x

Ne, nemůžete. Viz platný seznam omezení shromažďování.

vilik*
hodnocení

3x
To je trolling, že?
Kdybyste měla zájem, mohla byste si přečíst aktuální usnesení vlády o omezení volného pohybu osob, kde je výslovně zakázáno cestovat mimo případy, z nichž vás se týká to o NEZBYTNÝCH cestách za rodinou a o svatbách o MAXIMÁLNÍM počtu 10 osob.
Účast na svatbě tedy ano, za podmínek dodržování nejvíce 10 osob na obřadu, a na hostině v soukromí taktéž, protože se nejedná o cestu nezbytnou.
covid.gov.cz/...
Není zač.

Vilíku, Vy to nechápete. Slečna CHCE a to je nad zákon, nebo že by ne?

liska5
hodnocení

3x

To si raděj koupím auto nebo zrekonstruuji bydlení.. Po zkušenostech jsem pro malou svatbu do 15 lidí. A jestli se pak veselit nevázaně s mnoha přáteli, tak až to pomine někde na zahradě u grilovačky. Co jsem byla na velkých okázalých svatbách, pokaždé o hodně překročily finanční limit. A polovina z nich už jsou rozvedeni.

hodnocení

3x

Možná by to šlo obejít..

Profesionální sportovní soutěže jsou povolené...

Tak založte fotbalový klub (deset fotbalových klubů), do nich zapiště všechny svatebčany...udělejte "turnaj-svatbu" a bude to skoro legální..Ovšem musí se to konat na otevřeném fotbalové stadionu.

liska5

Na profesionální úroveň to asi nestihnou dotáhnout. A jiní zatím úlevy nemají.

hodnocení

1x

Ona by ta svatba nepočkala, třeba do příštího léta? Já myslím, že úplně v pohodě.

krtek6

to některým ženským nevysvětlíte...ony jak si něco usmyslí tak přes to nejede vlak...ono obecně netrpělivost je doména ženských...

hodnocení

0x

Jak by vlastně měla svatba správně vypadat? Podle čeho správně? Co člověk, to názor. Za mě nejsprávnější svatba - my dva a dva svědci. Hostinu a oslavu pro známé můžete udělat příští rok začátkem léta, ideálně někde venku, když to bude možné. A když budete ještě chtít.

Mně se bude teď vdávat neteř. Ani její otec (rodiče jsou rozvedení) na tu svatbu nepůjde, protože se doma stará o svoji starou nemocnou maminku a nechce ji nijak ohrozit. Svatba má být cca 120 km od bydliště otce, takže ten nechce nic riskovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]